Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 godzin temu, pawel885 napisał:

Mniejszość niemiecka na Śląsku, szacuje się ich liczbę na 140-200tys , wcale się z tym nie kryją a nawet nie chcą by nazywać ich Polakami 

ale oni nie mają nic wspólnego ze Śląskiem, największa mniejszość niemiecka jest w opolskim  

Opublikowano
2 godziny temu, marulekk napisał:

Jedziemy do Ryśka pod bramę pokolędować ???

może wyniesie co nieco 🥃🥂🍾🍷🍸🍻🍺🍹🍶

Naoglądal się  ,,kewinów'' On.Powodzenia😶  

Opublikowano
2 godziny temu, leszek1000 napisał:

Chodzi o wiadomości. Czy jest szansa cofnąć, usunięte wiadomości w skrzyńce.  

Niestety nie, usunięcie jest na stałe. Jeśli masz włączone powiadomienia na pocztę o nowej wiadomości to może tam jeszcze znajdziesz tą, która Cię interesuje

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

ale oni nie mają nic wspólnego ze Śląskiem, największa mniejszość niemiecka jest w opolskim  

Opolskie to Śląsk. Podział administracyjny nie ma nic wspólnego z podziałem historycznym i kulturowym. 

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

U mnie też wczoraj był dziadek, ale chłop w oczach marnieje. Ciężko chodzić ma i na wzrok całkiem mu padło... Dużo lat Twój miał? Wyrazy współczucia 

92 lata.

Umarł w szpitalu

Opublikowano

"Od nagłej, a niespodziewanej śmierci. Zachowaj nas, Panie" jednak jak patrzę co się dzieje z ludźmi którzy umierają powoli i nie nagle, to nie jestem pewien czy ta modlitwa jest naprawdę dobrze dobrana. 

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

"Od nagłej, a niespodziewanej śmierci. Zachowaj nas, Panie" jednak jak patrzę co się dzieje z ludźmi którzy umierają powoli i nie nagle, to nie jestem pewien czy ta modlitwa jest naprawdę dobrze dobrana. 

Nie jest , widziałem na codzień przez pół roku mękę i właściwie takie powolne konanie bliskiej mi osoby , tego się nie da zapomnieć mimo ,że minęło prawie 6 lat...

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Nie jest , widziałem na codzień przez pół roku mękę i właściwie takie powolne konanie bliskiej mi osoby , tego się nie da zapomnieć mimo ,że minęło prawie 6 lat...

rak ?

Opublikowano
18 minut temu, cinek1808 napisał:

Smutny koniec roku u mnie w rodzinie takiej dalszej dwie osoby zmarły. 

Lepsza nagła śmierć niż męczyć się miesiącami lub tygodniami. 

10 dni był w szpitalu.Zanim poszedł do szpitala to wszystko sam wokół siebie zrobił

Opublikowano

Współczuję Ci. Ja straciłem w jednym tygodniu dwoje dziadków. Najpierw dziadek zachorował leżał dwa tygodnie w szpitalu . Po tygodniu babcia trafiła do szpitala. Najgorsze jest patrzeć jak ktoś gaśnie. 

Opublikowano
5 minut temu, Strongman napisał:

Tez współczuje i przypilnuj w szpitalu aby covida nie wpisali bo oni za cowida biorą 7tyś a ty masz utrudniony pogrzeb.

Brat tym się zajmuje bo on jest prawnym opiekunem

Opublikowano (edytowane)

Mi znajomy opowiadał ze tez dziadek mu umarł i wpisali, bo tam są jakieś pola 1,2 i tam okienko choroby zakaźne w akcie zgonu było zaznaczone.A on był z 2 razy wcześniej na tych testach wymazowych i byli negatywne wcześniej i poszedł do ordynatora z tym i zmienili, bo tak 2 worki .

Jak by się nie udzielał to szpital kasę by wziął.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 godzinę temu, cinek1808 napisał:

Smutny koniec roku u mnie w rodzinie takiej dalszej dwie osoby zmarły. 

Lepsza nagła śmierć niż męczyć się miesiącami lub tygodniami. 

Ob być przygotowanym .Dla wierzących. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez Łobuzek
      Witam , mam pytanie , kuzynowi zmarła mama i teraz biorą się za sprawę spadkową w sądzie i jak nabędą spadek to czy syn , córka i ojcec muszą złożyć zeznanie podatkowe ? I jak ma to wyglądać ? Formularz SD-Z2 ? I czy jak dostaną te całe nabycie spadku to tam będzie wyszczególnione co i jak ? Bo to jest gospodarstwo 60 ha i jest zagroda , ale dodadkowo mają też dwa inne jakby domy ( kupione mniejsze gospodarstwo) ... których nie używają ?  Może ktoś miał podobną sytuację i by podpowiedział co i jak ?

• Przez skupmaszynrolniczych98
      Witam, zwracam się z pytaniem czy ktoś może polecić jakiś booster do ciągników? Z racji prowadzonej działalności niejednokrotnie takie uzrądzenie by sie przydało. może ma ktoś jakieś doświatczenia i może coś polecić ?
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
  • Dodaj nową pozycję...
v