Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, gregor1284 napisał:

Temu u mnie cały czas zamknięta, plebs nie musi mnie na podwórko się pchać. Ja to zaraz wkurwiony jak brama nie zamknięta 

Wszędzie są różne dziwaki, którzy mają swoje widzi mi się Panie Królu złoty...

+5, zachmurzone, z zachodu wieje

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Wszędzie są różne dziwaki, którzy mają swoje widzi mi się Panie Królu złoty...

+5, zachmurzone, z zachodu wieje

Nie mam problemu z przedstawicielami i innym dziadostwem. Zootechnik czy żywieniowiec jak przyjeżdża to wie gdzie ma stanąć, zaraz przy podwórku i do obory ma z 5m a do domu że 20. Kurier tak samo wie gdzie ma wjechać, a listonosz ma skrzynkę to co mniej ważnego wrzuca, jak się przejdzie z poleconym to go nie u będzie. Z jehowymi też mam spokój, ale to zasługa cypisa. Nie ich gust muzyczny chyba, a po za tym mojej ojciec vzestowal ich kaszanka. Tak sobie tu żyje w harmoni z przyrodą i w spokoju 🤔

Opublikowano

U mnie praktycznie zawsze brama otwarta, kto chce może przyjechać i nie wygonię. A od tyłu podwórka brama cały czas zamknięta bo to tylko na wjazdy i wyjazdy traktorem potrzebne. Choć w sumie niezapowiedzianych gości nie ma nigdy- kurierzy to sms wysyłają, klienci zawsze umówieni wcześniej a rodzina żadna się nie zjeżdża oprócz siostry bo jej po prostu nie ma. Świadkowie Jehowy ostatnimi latami są niezbyt aktywni w moich stronach.

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

U mnie praktycznie zawsze brama otwarta, kto chce może przyjechać i nie wygonię. A od tyłu podwórka brama cały czas zamknięta bo to tylko na wjazdy i wyjazdy traktorem potrzebne. Choć w sumie niezapowiedzianych gości nie ma nigdy- kurierzy to sms wysyłają, klienci zawsze umówieni wcześniej a rodzina żadna się nie zjeżdża oprócz siostry bo jej po prostu nie ma. Świadkowie Jehowy ostatnimi latami są niezbyt aktywni w moich stronach.

U mnie jest miejsce po obydwóch stronach podwórka żeby zaparkować. Nikogo nie wyganiam a jak zajdzie potrzeba to i wódeczka poczestuje, kiełbasa swojska nie bo już nie robię. Każdemu zrobię kawę, a i nie jeden i obiad czy śniadanie dostanie. Tylko po co ma mi ktoś po podwórku jeździć jak stacji paliw nie prowadzę, ani żadnego muzeum żeby ktos mi się pradowal i katy zaglądał

Opublikowano

Odkąd mam duże psy to jest spokój z przypadkowymi gośćmi którzy zabładzili, sprzedawcami garnków, cyganami i innymi zlomiarzami. Z racji tego ze mieszkam na wybudowaniu to i często sie zdarzały takie wycieczki.  

Opublikowano

Nawet na najgroźniejszego psa jest sposób 😎 to Ty też nie gościnny. 🤔

No nic trzeba dupe z łóżka zwlec i iść obmyć ciągniki, a potem ukręcić paszowoz. Jeszcze jaka robotę sobie wymyślę 

Opublikowano (edytowane)

Jutro tez na plusie i kolejne dni  ma być ciepło  wiec zimy nie będzie tylko na Maj zapowiada się zimny bo coś na 28 chłodno a to przypada na maj .

Znów kwiaty zmarzną w sadach na zimnych Ogrodnikach .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
11 minut temu, szymon09875 napisał:

Wiem ze jest, ale chodzi o samo wrażenie. 

U mamuski jest taki maksymalnie do łydki kundel, ale ile on już ludzi pogryzł to nie zliczy. Wchodzisz to się będzie cieszył i łasił, ale jak wychodzisz to już Cie ma 🤣

Opublikowano

Od tej znalezionej suki jak się uchowa ten szczeniak, to idzie do niego na naukę. Jest tam jeszcze labrador którego szukaliśmy ze 2 miesiące, przed zniknięciem był spokojny ale widać partyzantka go czegoś nauczyła. Podhalan mi się marzy 

Opublikowano
18 minut temu, galan99 napisał:

Znów kwiaty zmarzną w sadach na zimnych Ogrodnikach .

Oby tak z 40% , byle równo każdemu.  No i Bałkany i Europa zachodnia oczywiście też.

Tylko w takie lata można liczyć na jakiś pieniądz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v