Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

U nas jest 200, goowno jakich mało ale mimo wszystko coś pięknego, A pojeździć nim 🙃

Opublikowano

My mamy w podziale 266 z po5 , ale nie jest jakoś często używany , do naprawdę dużych pożarów , szczególnie w terenie zwykle się nim wyjeżdża.

Przed chwilą, danielursus3p napisał:

U nas jest 200, goowno jakich mało ale mimo wszystko coś pięknego, A pojeździć nim 🙃

A jak cieplutko od silnika , szczególnie w upalne lato po kilku godzinach akcji 😎

Opublikowano

My mamy volvo średnie to nim się jeździ głównie. Star to tak o, albo jak trzeba na 2 jechać. 

Opublikowano
1 godzinę temu, pawel885 napisał:

Tak tak, szkoła studia licencjat magisterka staż szukanie lepszej pracy i patrzysz a tu 35 lat na karku a potem ojej co się stało nie mogę w ciąże zajść/donosić albo dziecko chore... 

Najczęściej poznaje się partnera na studiach. Akurat mówisz drugiej stronie szali. Chodziło mi że skończy studia w wieku 25 lat , wieku 26-27 bierze ślub i do 30 spokojnie zdąży urodzić. 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Uziu92 napisał:

to nie polski , powinien być star albo jelcz

Ano powinien, taki jelcz ma podwozia tylko zabudowy specjalistyczne robić, między innymi do straży itd, a nie  tylko te germańce kupować 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

córka w ogóle nie interesuje się gospodarką od tego jest syn 😉😁

A  syn chętnie zostanie czy zastosowany mus zostać jak u Solskich .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
57 minut temu, PRIMO napisał:

Mam nadzieję że długo się tym nie nacieszyta a tfu

Może tak być, choć w OSP dużo jeździł nie będzie. Nie wiem jaka tu specyfikacja ale u nas w jednostce jak Iveco było na pierwszym wyjeździe to porażka. W ciągu dwóch lat dwa razy hamulce robione coś ze skrzynią opony kostka zdarły się moment. No i fakt na rondzie trzeba uważać🤦‍♂️

• Haha 1
Opublikowano
33 minuty temu, slawek74 napisał:

syn zapalony rolnik studiuje rolnictwo skończył tech. agrobiznesu

Jeszcze lepszy od tatusia 😁🙆‍♂️

Opublikowano
43 minuty temu, slawek74 napisał:

To zaciągnie się do Partii PiS będzie pracował Ministerstwie propagandy Rolnictwa tam przynajmniej kasa co miesiąc a nie raz do roku i awans za dobre wyniki .

Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał:

To zaciągnie się do Partii PiS będzie pracował Ministerstwie propagandy Rolnictwa tam przynajmniej kasa co miesiąc a nie raz do roku i awans za dobre wyniki .

I nie wrócił na ojcowizne🤔 

Opublikowano
51 minut temu, slawek74 napisał:

tylko czy właśnie teraz lub w nadchodzącym czasie bo do lepszego jakoś nie idzie warto zostać rolnikiem, czy może mieć posadkę co miesiąc wypłata i spokój...

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Roki212 napisał:

tylko czy właśnie teraz lub w nadchodzącym czasie bo do lepszego jakoś nie idzie warto zostać rolnikiem, czy może mieć posadkę co miesiąc wypłata i spokój...

Panie Roki młodzi nie będą mieli łatwo, więc racja że lepiej się zastanowić niż pchać się w to bagno 

Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Ano powinien, taki jelcz ma podwozia tylko zabudowy specjalistyczne robić, między innymi do straży itd, a nie  tylko te germańce kupować

A co masz polskiego w tym Jelczu? nazwę? nie żal mi takich firm... Niedaleko mnie spawali naczepy dla wojska i modernizowali ciężarówki - firma upadła, ludzie bez wypłat , dostawcy bez pieniędzy, a prezes na FB tylko zdjęcia dodawał z wycieczek zagranicznych . W takich zamówieniach kasa idzie pod stołem a firmy robią po kosztach 

Opublikowano
36 minut temu, pawel885 napisał:

A co masz polskiego w tym Jelczu? nazwę? nie żal mi takich firm... Niedaleko mnie spawali naczepy dla wojska i modernizowali ciężarówki - firma upadła, ludzie bez wypłat , dostawcy bez pieniędzy, a prezes na FB tylko zdjęcia dodawał z wycieczek zagranicznych . W takich zamówieniach kasa idzie pod stołem a firmy robią po kosztach 

Polska obsada .

Opublikowano

Od iveca to z daleka.  Rysiek uciekaj bo jeszcze ursus złapie wirusa i zacznie się psuć jak iveco🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v