Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
stempos1980 napisał:

Pamiętaj jedna rzecz  że jak piłeś i przestałeś pić to po jakim ma czasie znowu zaczniesz pić  Paliłeś i przestałeś palić to znowu możesz zacząć palić  Ale jak Ruchałes i przestaniesz ruchać to już nie będziesz ruchał bo ci nie stanie jest z😂

zapamiętam sobie te słowa. czasem warto posłuchać kogoś, kto odczuł pewne sytuacje na własnej skórze. 😉 chodzi mi o ostatnią część twojej wypowiedzi, oczywiście.

kontenovy napisał:

a ten co mówisz to pewnie w Mońkach robi , słyszałem że rolnikom sterowniki naprawia i inne pierdoły

nie, chodzi o gościa spod dąbrowy białostockiej.

Opublikowano
57 minut temu, gregor1284 napisał:

Kurła z marchwi? Myślę czy by siabelaku nie ugotować, ale znów jak ugotuje to że 2 tygodnie będę jadł 🤔

A co to takiego ?

Babcia kiedyś robiła z burakami, twarde to było ale smakowało ale już z 15 lat nie było jak nie lepiej. Może i teraz by upiekła jakby zmielonego żyta zalatwił 🤔 podobno z mąki nie wychodzą

Opublikowano
1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

8 lat bez papierosa i 3 lata zaraz minie jak bez alko 😀

Da się bez alkoholu żyć? Bo papierosów nigdy nie paliłem i napawają mnie obrzydzeniem. Może też spróbuję rzucić ale pewnie po 2-3 tygodniach złamię zasadę, za słabą wolę mam.

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

za słabą wolę mam.

Nie powiedziałbym. W końcu zaparłeś się żeby kawalerem być i trwasz w tym.

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

Da się bez alkoholu żyć? Bo papierosów nigdy nie paliłem i napawają mnie obrzydzeniem. Może też spróbuję rzucić ale pewnie po 2-3 tygodniach złamię zasadę, za słabą wolę mam.

No pewnie, że się da. Jakoś nie mam wogóle chęci żeby się napić czegokolwiek z procentami. To tak jak z jedzeniem , jak czegoś nie lubisz to tego nie jesz bo po co się zmuszać 😉.

TheraRolnik napisał:

I co to za życie ...

Żyje mi się doskonale.

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Nie powiedziałbym. W końcu zaparłeś się żeby kawalerem być i trwasz w tym.

Ale na rzucenie alkoholu za słabą. Teraz trwam ale co będzie za kilka lat o ile dożyję nie wiem... 

To tak jak z jedzeniem , jak czegoś nie lubisz to tego nie jesz bo po co się zmuszać

A to nie. Ja alkohol lubię. Taka miodówka, na miodzie ze swojego ula super jest. Teraz urobiłem nalewki propolisowej, wprawdzie mało jej wyszło bo tylko z 400ml ale i propolisu było mało.

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Da się bez alkoholu żyć?

jak się zacznie dostrzegać ile problemów z tego powodu jest w rodzinie to się nie chce nawet dotykać do tego 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

A cos tego jeszcze działasz? 😎

A wspominałem coś o celibacie?😜

Rolnik200598 napisał:

A to nie. Ja alkohol lubię. Taka miodówka, na miodzie ze swojego ula super jest. Teraz urobiłem nalewki propolisowej, wprawdzie mało jej wyszło bo tylko z 400ml ale i propolisu było mało.

Pomieszaj piwo z wódką i słodkim czerwonym winem, do tego wypal jedną fajkę to tak Cię wytarmosi , że będziesz rzygał na sam widok reklamy browara w tv 😎😜

Opublikowano

Wina nie piję, tego dziadostwa się nie tykam. Sponiewierało mnie to na działce kiedyś u kolegi, że nie wiem jak mnie do domu dowieźli i potem też nie ciekawie było. Ale mnie to nie zraziło😎 

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik200598 napisał:

Ale na rzucenie alkoholu za słabą. Teraz trwam ale co będzie za kilka lat o ile dożyję nie wiem... 

Ja tam mogę i z pół roku nie pić, a jak mnie co najdzie znienacka to jakoś tak na siłę szuka się okazji żeby sobie deczko golnąć. Cigarety za to cały czas... 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Sylwekx25 napisał:

A wspominałem coś o celibacie?😜

Pomieszaj piwo z wódką i słodkim czerwonym winem, do tego wypal jedną fajkę to tak Cię wytarmosi , że będziesz rzygał na sam widok reklamy browara w tv 😎😜

Ja to się nażarłem sałatek owocowo warzywnych a wódkę popijałem gazowanym... Efekt podobny 😂

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
8 minut temu, Sylwekx25 napisał:

w czymś to przeszkadza?? Jak już zjem albo wypije to nie oddam.

Jedynie rzygałem na kutrze

Opublikowano
Przed chwilą, danielursus3p napisał:

Ja tam mogę i z pół roku nie pić, a jak mnie co najdzie znienacka to jakoś tak na siłę szuka się okazji żeby sobie deczko golnąć

Czasem tak mam. Teraz już chyba z miesiąc nic w ustach nie miałem ale jak najdzie chęć to flaszka z kimś musi pęknąć albo choć browar.

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Jak już zjem albo wypije to nie oddam

Jak chytra baba z Radomia :D 

Opublikowano
soltys48 napisał:

8 minut temu, Sylwekx25 napisał:

w czymś to przeszkadza?? Jak już zjem albo wypije to nie oddam.

Jedynie rzygałem na kutrze

Nie wiem bo na sobie nie testowałem ale słyszałem, że po takiej mieszance rewolucje są niezłe

Opublikowano
39 minut temu, stempos1980 napisał:

Używałeś już go awaryjnie?

W zeszłym sezonach parę razy się włączył, jak prąd wyłączyli, ale raczej na krótko, bo u nas to dużych przerw nie ma

33 minuty temu, kontenovy napisał:

to pewnie i nie na jeden akumulator i zewnętrznych tyle samo wypadało by podłączyć , przy większej mocy łączy się w środku kilka akumulatorów szeregowo i tak samo pewnie na zewnątrz trzeba będzie zrobić ,np w 3kVA  Salicru było miejsce na 8 akumulatorów , w tym z fotki chyba ze 4 lub 6 jest 

Chyba 4. Sam to popsułem bo od wiosny stał bez ładowania i akumulatory szlag trafił. W poprzednich latach  w lato co jakiś czas to włączyłem i dawałem mu obciążenie, a w tym jakoś zapomnialem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v