Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, kontenovy napisał:

@Bananekwszystkiego, widziałeś ten 

To kupiłem sam generator jak ten czarny pod skrzynką  tylko że 12kVA i się zastanawiam jak to w tamtym zrobione jest. Jakiś regulator AVR trójfazowy czy jak? 

O właśnie, dobrze że Cię widzę, w upsie od pieca padły mi akumulatory, myślisz że jak te ze środka wyrzuce,wyprowadzę przewody na zewnątrz i podepnę do nich jakiś inny, zewnętrzny akumulator to będzie to hulać???

Opublikowano

Od jakiś 5-6 lat nie wpuszczam brodacza za próg😎 Co najwyżej rózgę może przynieść.

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik200598 napisał:

nie wpuszczam brodacza za próg

To my kieliszka byśmy nie wypili :P

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

kukurydza mimo 5 prob  nadal w polu- chyba jakies fatum nad nia wisi, jak nie skup,to kombajn, albo transport..zreszta nie tylko moja.

nie tylko u ciebie ,jeszcze ok dwa ha na jutro zostało

Opublikowano
17 minut temu, szymon09875 napisał:

Na komputrze od pieca który ogrzewa warsztat u znajomego rolnika nawet w karty mozna grać 😛

Jak te ruskie dostawczaki Gazela, przy odpowiednim wciśnięciu przycisków możesz na wyświetlaczu tetrisa włączyć

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, kontenovy napisał:

ciekawe czy jego rodzice (szczególnie ojciec) w młodości też tacy byli ? taki charakter albo odziedziczony albo wyewoluował z cech charakteru obydwojga rodziców 

a z obojętnością racja , u nas też tak było choć bardziej patologię przypominało

albo po prostu to początki depresji

u nas dym do kuchni przez fajerki tylko nagonił

albo spodnie nie spadły 

kto?

no właśnie słowo klucz CZAS , jak człowiek za bardzo zmęczony pracą , musi odpocząć od codziennego zgiełu miasta i chce się jeszcze się jeszcze trochę realizować w swoim hobby jakim jest rolnictwo musząc przy skromnym budżecie sobie wszystko co potrzebne zorganizować to wiesz jak jest tym bardziej kiedy trzeba się użerać z ludźmi którzy zamiast pomóc zrobić coś (oczywiście w cenie typowej usługi rolniczej) mając do dyspozycji lepszy sprzęt to wolą robić ziemię dla siebie , a później się się dziwią czemu jest się biedniejszym od nich i nie realizuje się w życiu tych samych celów polityki rodzinnej jak oni

No o tej patologi nie chciałem pisać, tak samo jak i o depresji. Ta z Laszek jak nie wiesz kto 😎

1 godzinę temu, kontenovy napisał:

no właśnie kupilem sobie tego małego trójfazowego FRIGOBLOCKa na złomie ale namiarów na majsta z okolic ostrołeki nie mogę dostać od nikogo

Od agregatów, czy ten od spawarek to ogarnia? 

Opublikowano

Koło mnie wczoraj nieoznakowany radiowóz zatrzymał delikwenta, pewnie za nadmierną prędkość. Policjanci w czapkach Mikołaja wysiedli. 

Opublikowano

Kurna plecy już napieprzają po wczorajszym wietrze, oby tylko gorzej nie było. Kobita awanturę zrobiła że bałagan w szafie zrobiłem. Czasem rozumiem co te chłopaki się z daleka trzymają od kobiet. 🤔

Opublikowano
10 minut temu, gregor1284 napisał:

Tak patrzę przez okno to strach na dwór wyjść, @ramzes10jak pogoda? Nie porwie mnie wiatr? 

Lepiej włóż po cegle w buty 😄

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, lamboEVO100 napisał:

@gregor1284 podobno jesteś dobrze karmiony, nie masz się czego bać 😁

ApetyKu nie mam coś, dwa krokiety zjadłem i się czuje jak pekaes do Lichenia. Bije Cie kobieta? 🤣

https://youtu.be/2hLq1J3MszI

11 minut temu, ramzes10 napisał:

Lepiej włóż po cegle w buty 😄

Tylko jak po te cegły dojść 😎

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano

No to jak i u nas. Kłopot z nią mam bo mi zbiegła i mnie unika. Czekam pory oprzatania, też będę głuchy na jej wołania 🤣

1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

Kobite wyślij 😎

Ona jeszcze lżejsza 😎

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v