Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

+7.5 Trzeba iść na rekolekcje,  porobić śrutę świnką i rogaciźnie bo po obiedzie to po robocie. Jak do murarki chodziłem to tak mówili. "obiad zjedzony dzień zaliczony"

A "majster z kielnia pod spółdzielnia? 🤣

Opublikowano
soltys48 napisał:

1 godzinę temu, 6465 napisał:

Mi gdzieś średnio idzie 300kg -400kg dziennie.  A nie mam zbytnio miejsca gdzie zmagazynować  te kilkanaście ton w 3 rodzajach. 

BB

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

cza by jakieś zagrody albo silosy kombinować u mnie ze 2tony na miesiąc i drugie tyle pęłnoporcjiowej

Tylko tyle?

To moje zdychy na tydzień opirdolą ponad tonę śrutu plus z ręki rzepakowa

ale ile Ty masz sztuk? u mnie do 50 wszystkiego łącznie paszy z witaminami to pewnie 6/7 ton

Opublikowano

Więcej strachu niz roboty. W 7 pojechaliśmy to godzina czasu i na samochodzie. Rozladunek juz ladowarka. Pare setek w kieszeni zostało. 

20201205_145704.jpg

7 godzin temu, Bananek napisał:

pobij co drugi, będzie mniej. 😉 trzeba myśleć...

Jak pobije to z 1 beda 2 i schylic się dwa razy trzeba :o

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

ale ile Ty masz sztuk? u mnie do 50 wszystkiego łącznie paszy z witaminami to pewnie 6/7 ton

7t miesięcznie ? 😱

A co a tym dziwnego? krowa pyskiem doi , jak ją oszukasz na żarciu to ona Ciebie na mleku 😀

Opublikowano

coś Ty Ryszard ostatnio ryzykujesz, po świecie się tłukąc. na co był ten mrożony chleb na 3 miesiące?

Opublikowano
10 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Weź ty gvfna nie pokazyj.

Nawet nie wchodziłem by zdrowia nie marnować.

U ciebie to dopiero te "gvfno" musi capić, jak co chwilę coś w nim robisz, aż bym mógł współczuć 🤔

Opublikowano
9 godzin temu, soltys48 napisał:

Zawsze jak chuyowa pogoda to muszę IHC wracać 😡

Aż tak źle? 

8 godzin temu, slawek74 napisał:

tak to w woju się mówiło z obiadem a srutę to nie lepiej zamówić mobilną mieszalnie ? ja na poniedziałek mam zaplanowane mielenie na dwa miesiące i będzie bez kurzu 😀

Jak wychodzi cenowo? Jaka firma?

Opublikowano

pierwszy raz mam robić 70 czy 80 tona narazie tylko przez tel. rozmawiałem przypomnij w poniedziałek zdam relacjię

pafnucy napisał:

coś Ty Ryszard ostatnio ryzykujesz, po świecie się tłukąc. na co był ten mrożony chleb na 3 miesiące?

Rysiek kowida szuka ma nadzieję na dodatek do emerytury 😁

Opublikowano
11 minut temu, slawek74 napisał:

pierwszy raz mam robić 70 czy 80 tona narazie tylko przez tel. rozmawiałem przypomnij w poniedziałek zdam relacjię

Rysiek kowida szuka ma nadzieję na dodatek do emerytury 😁

U mnie na wiosce jak były pokazy to z grodziska mieszalnia

Opublikowano

Rysiu , a co tam szwagier obchodził że uroczysta wyżerka była?

sie wiater na noc rozpędził....

Opublikowano
6 godzin temu, TheraRolnik napisał:

7t miesięcznie ? 😱

Krowa mleko gębą daje. 

2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Więcej strachu niz roboty. W 7 pojechaliśmy to godzina czasu i na samochodzie. Rozladunek juz ladowarka. Pare setek w kieszeni zostało. 

20201205_145704.jpg

Jak pobije to z 1 beda 2 i schylic się dwa razy trzeba :o

Po ile Ci się udało to trafić? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v