Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, sabuliga napisał:

@bratrolnika a ile zarabia taki bardziej doświadczony operator koparki? Pisałem na jednym forum to mówią ze 23-25 zł na godzinę. @kontenovy kuzynka w cedrobie na kontroli jakosci po biotechnologii po 3 miesiącach 3 500 zl. Druga po ekonomii 2700 na start w ksiegowosci

Zależy do jakiej firmy trafisz. Doświadczony operator i 7-8 tyś zarobi. Ale to już trzeba się na fachu konkret znać. Mniej jak 20 zł to raczej nigdzie nie ma na koparce.

Opublikowano
1 minutę temu, sabuliga napisał:

ile zarabia taki bardziej doświadczony operator koparki?

A skąd mnie wiedzieć jak z koparką to ja miałem tyle do czynienia co jak mialem 8 lat i znajomy dał mi w bialoruśce posiedzieć... 

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

powiem więcej. wcale nie mam rogów. 😉

jak i włosów?

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

Sławek, ja to już pisałem kiedyś. jestem jak termos. jak się w lato nagrzeje to w zimę trzymam ciepło.

prawda. A najważniejsze, że nie mam rogów jak highland. 😉

Bystrzacha, bo miałem dalej przejść już od futra do rogów. Zepsułeś taki rozwojowy temat😁

Opublikowano
1 minutę temu, sabuliga napisał:

... @kontenovy kuzynka w cedrobie na kontroli jakosci po biotechnologii po 3 miesiącach 3 500 zl. Druga po ekonomii 2700 na start w ksiegowosci

też pewnie bym w hvj kasy zarabiał jakbym do ABP poszedł na rozbiór bydła ale ani zapachy nie dla mnie ani tak szybko rękoma nie umiem przebierać jak by chcieli ,cały czas brakuje tam rak do pracy ale nie moje klimaty

Opublikowano
10 minut temu, Bananek napisał:

jestem jak termos. jak się w lato nagrzeje to w zimę trzymam ciepło.

Tylko uważaj na ten swój bojler żeby kiedy ci ne 🌋 walnął jeśli zaworek nie sprawny. 😁

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Rozkładane ma być maszyną tą do asfaltu. Ponoć kruszywo na 3,4m asfalt na 3m. Ale zobaczymy po niedzieli.

Domyśliłem się że maszyną tylko maszynę można tak ustawić że nie będziesz wiedział ile masy położyli a ile kruszywa, na drogach państwowych robi się odwierty żeby sprawdzić grubości danych warstw a najczęściej kantują właśnie na ,,prywatkach'' gdzie nikt ich nie sprawdza.

Opublikowano

Domyślam się. Na upartego i ja mogę zrobić odwiert. 

Na dużych robotach 2mm i kilka aut może iść do żyda.

Opublikowano
Agrest napisał:

Ten żółty to dodatkowo chyba jak highland zarośnięty😁

albo jaka lama 😁😜

Bananek napisał:

powiem więcej. wcale nie mam rogów. 😉

pewny jesteś 😁🙃😉 u mnie jednej jałowce po roku zaczęły dobiero wyszły 😜 sory nie mogłem się powstrzymać

Opublikowano

Ciekawe czy wystraszony i zaniepokojony też rzuca plwociną w twarz😁

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Domyślam się. Na upartego i ja mogę zrobić odwiert. 

Na dużych robotach 2mm i kilka aut może iść do żyda.

Dwa milimetry to masz tolerancji, znam przypadki że na podbudowie pobocza 10 cm kruszywa mniej sypali albo na masie 2cm różnicy ale oczywiście wszystko przechodziło. To taka ciekawostka nie żebym Cię straszył.

Opublikowano
slawek74 napisał:

u mnie jednej jałowce po roku zaczęły dobiero wyszły 😜 sory nie mogłem się powstrzymać

to już zakrawa o zoofilię żeby nie móc powstrzymać się przy jałówce... 😉

Opublikowano
1 godzinę temu, danielursus3p napisał:

Zależy do jakiej firmy trafisz. Doświadczony operator i 7-8 tyś zarobi. Ale to już trzeba się na fachu konkret znać. Mniej jak 20 zł to raczej nigdzie nie ma na koparce.

Za 20 to ciężko na budowę znaleźć 

Opublikowano

Aktualnie -3 na termometrze, niebo czyste więc rano będzie pewnie sporo więcej, choć wczoraj o 21 było -3 a o 5.30 tylko 0 bo się zachmurzyło.

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Za 20 to ciężko na budowę znaleźć 

W Warszawie 25+/h, po wioskach to nie wiem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v