Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, PRIMO napisał:

Mimo odmiennych poglądów to też wporzo jesteś. 🤟

I teraz pytanie 🤨 czy mam zacząć się bać. 😨

Łysa pała 700 zeta mandat i 12punktów  a kierowca Fendta 200 zeta i 5 punktów karnych za używanie telefonu. 😜

skandal,kierowca Fendta powinien medal i nagrodę dostać a łysy jeszcze pałą po grzbiecie kilka razy ,w gratisie

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, slawek74 napisał:

''Panie'' Agrest a zapytam ile dopłaf do ha przez swoje gospodarzenie wzięłeś🤔 chodzi mi o te twoje inwestycjie bo sporo ha to i unia dużo dała?

Grzesiu nie krzycz o cowidzie bo dobrze że Cię ni zaraziłem jak u mnie byłeś ......

Panie Sławku, spieszę odpowiedzieć.

A więc tak, z programów unijnych wziąłem 0, słownie zero.

Niestety taki typ ze mnie że mi się ciągle nie chciało.

Złożyłem wniosek w Sapardzie lub pierwszej modernizacji( chyba 2006r) na kombajn do porzeczek. Wówczas trzeszczała bida w chacie i nie posłuchałem znajomych którzy mówili idź na całość na 300tys.

Latem zaczęli mi słać pisma z dokumentami do poprawek i za którymś razem się znerwowałem i wycofałem wniosek. Kombajn kupiłem za gotówkę w podobnej cenie jakbym po zwrocie zapłacił. A potem gospodarstwo zaczęło przynosić dochody i starczało na rozwój więc się nie chciało po urzędach chodzić.

Opublikowano

To wszystkich nie bierze u mnie jak popatrzę przez okno to taki mężczyzna i kobieta zachorowali na to koło 60lat mają już dwa tygodnie w domu siedzą czasem się pokazą,wyjdą na chwile a syn z miasta przyjechał koło 30lat i siedzi z nimi krowy gania obrządza i nic mu nie jest.

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

5°, ☁

Dzisiaj pogrzeb mam

Ciekawe czy wirusa złapię😷

Dobra maska na twarz, sztormiak z kapturem i gumiaki, koniecznie żółte.  W domu w opakowaniu na pół godziny pod prysznic.

I będziesz Pan zadowolony 👍😁

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

@Strongman

Czego tam palce wkładasz😁😁😁😁

To bezpieczny sex w jego wydaniu😆

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Rolnik1973 napisał:

@Strongman

Po to Rysiu abyś się pytał:D.

Obrządzone kawa wypita śniadanie zjedzone trzeba iść i coś robić,lekko pochmurno cicho.

Jutro św narodowe Rysiek flagę masz.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
12 minut temu, Rolnik1973 napisał:

@Strongman

Po kilku nocach panna młoda skarży się matce:
- Wiesz mamo już kilka nocy śpimy razem i nic, jeszcze się nie kochaliśmy
- Ależ córeczko, może jest zestresowany
- Ale mamo on tylko książkę czyta, i wcale nie zwraca na mnie uwagi.
- Wiesz córeczko, skoro on nie zwraca uwagi to może ja się położę zamiast ciebie i sprawdzę o co chodzi.
I tak zrobiły. Mąż w łóżku czyta książkę, teściowa się kładzie i leży, nagle mąż wsuwa rękę pod kołdrę i w majteczki zaczyna rękę wkładać.
Wyskoczyła teściowa z łóżka i do córeczki:
- Ależ kochanie, chwilę leżałam i zaczął się do mnie dobierać
- Tak, tak..., palec zmoczy, kartkę przewróci i dalej czyta ...

• Like 1
  • Haha 10
Opublikowano

A co? palce moczysz? 😀

11 minut temu, GRZES1545 napisał:

Kurła spokonjnie herbaty nie dasz bananek dopić😄

tak a`propos herbaty:

Przychodzi trzech pedałów do lekarza i skarżą się, że chyba mają nadwrażliwość odbytu. Lekarz mówi, że musi to zbadać. Bierze pierwszego gościa, każe mu zdjąć spodnie i się pochylić, potem wkłada mu miedzy pośladki drewniana szpatułkę lekarską i pyta:
- Co pan czuje?
- 40 letni jesion, który przeżył dwa pożary lasu, z okolic Suwałk, ścięty dwa sezony temu, obrobiony w tartaku koło Białegostoku, wykończony niemieckim papierem ściernym o ziarnie...
- Dość! Ma pan wrażliwy odbyt, ale zobaczymy jak reszta.
Wchodzi drugi pacjent, sytuacja się powtarza, tylko lekarz ładuje mu miedzy pośladki stetoskop i pyta:
- Co pan czuje?
- Niskoprocentowa ruda żelaza ze złóż północnej Szwecji, wydobyta około 5 lat temu, przetopiona w hucie w Zagłębiu Ruhry, z lekkim dodatkiem manganu, tytanu i...
- Dość! Ma pan wrażliwy odbyt, ale jeszcze sprawdzę ostatniego z was.
Wchodzi trzeci koleś, zdejmuje spodnie, pochyla się, lekarz wkurzony chlusnął mu w tyłek kubek gorącej herbaty, a on na to:
- Oj oj oj!
- Co, gorąca?!
- Nie, gorzka!

• Haha 6
Opublikowano
34 minuty temu, Agrest napisał:

Dobra maska na twarz, sztormiak z kapturem i gumiaki, koniecznie żółte.  W domu w opakowaniu na pół godziny pod prysznic.

I będziesz Pan zadowolony 👍😁

A ,,odkażenie'' na stypie to  ja?

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

@slawek74 ja te objawy mialem już  w marcu kto wie czy nie miałem  już tego, przechrować i mieć z głowy bardzo Cię łamie? .

Ja już po ale trochę przeczołgało a to że chorowałeś nie znaczy że drugi raz Cię nie ruszy

Agrest napisał:

16 minut temu, slawek74 napisał:

''Panie'' Agrest a zapytam ile dopłaf do ha przez swoje gospodarzenie wzięłeś🤔 chodzi mi o te twoje inwestycjie bo sporo ha to i unia dużo dała?

Grzesiu nie krzycz o cowidzie bo dobrze że Cię ni zaraziłem jak u mnie byłeś ......

Panie Sławku, spieszę odpowiedzieć.

A więc tak, z programów unijnych wziąłem 0, słownie zero.

Niestety taki typ ze mnie że mi się ciągle nie chciało.

Złożyłem wniosek w Sapardzie lub pierwszej modernizacji( chyba 2006r) na kombajn do porzeczek. Wówczas trzeszczała bida w chacie i nie posłuchałem znajomych którzy mówili idź na całość na 300tys.

Latem zaczęli mi słać pisma z dokumentami do poprawek i za którymś razem się znerwowałem i wycofałem wniosek. Kombajn kupiłem za gotówkę w podobnej cenie jakbym po zwrocie zapłacił. A potem gospodarstwo zaczęło przynosić dochody i starczało na rozwój więc się nie chciało po urzędach chodzić.

nie pytam o sapardy i spo czy prow ale o kwotę dopład do ha tych co co roku się pobiera łą czną kwotę od 2004

Opublikowano

A skąd mnie to wiedzieć. Na pewno najniższą możliwą bo u mnie nie ma tego dziwnego, w znacznej mierze niesprawiedliwego tworu ONW.

Po co Ci ta wiedza?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

5°, ☁

Dzisiaj pogrzeb mam

Ciekawe czy wirusa złapię😷

Wasz premier każe siedzieć w domu a ty chcesz złamać prawo 😁

Edytowane przez marulekk
  • Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, Bananek napisał:

O. Tym razem składam. pieprzyć czyste sumienie. wtedy korzystałeś? w okolicy prawie wszyscy skorzystali, a ja chciałem być sprawiedliwy i nie złożyłem.

znajomy mądry człowiek powiedział tak: nie źle robią ci co biorą te pieniądze, tylko ci co dają

Opublikowano (edytowane)

Wydaje mi się czy zaczynasz mi wypominać?

Nie mam onw i innych dodatków do tuz, ptaszków owiec krów, poplonów i innych.  Średnio do hektara wychodzi mi 880 -900 zł. No faktycznie można zaszaleć. Uśredniając od 2004 roku może 25-28000 co roku. Teraz od kilku lat oddaję siostrze 7tys zł za jej hektary,  więc srednia spadnie.

Dużo????

I tak dodam, nie Unia dała A unia rozdysponowała w znaczącej mierze środki pochodzące od polskiego podatnika. 

11 minut temu, Uziu92 napisał:

Agrest Ty mi powiedz czy ciężko skasować porzeczkę z pola ?

To zależy. W tym roku czerwoną kasowałem to zniszczyłem jedną glebogryzarkę. Ale było bardzo sucho, glina,i olbrzymie karpy.

W wypadku czarnej To zetnij górę. Jak masz kogoś z ciąganą ciężką talerzówką to jeden przejazd załatwi sprawę. Jak słaba porzeczka to dobrym pługiem przerzucisz karpę.

Ale lepiej zrobić glebogryzarką na wsteczny.

Jak dużo ha to pytaj w ekomulcz. Wyjdzie może z 700zł z ha i czysto.

Edytowane przez Agrest
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v