Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
stempos1980 napisał:

nie ma ogrzewania postojowego.spi się w kabinie ale jak trzeba to samochód odpał i ciepło już jest.Opelek szybko daje cieplem

To ty z auta sprzedajesz? na podwórku? myślałem, że box masz. O Panie, to tym bardziej nie dla mnie.

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

ładny dzionek dziś. wczoraj też pięknie, słonecznie. wczoraj cmentarze oblecieliśmy z rodzinką, ludzi masa. spacerowali sobie po nekropoliach. dziś też super pogoda.

Pięknie, słonecznie ? No nie powiedział bym zimno, zimno i jeszcze raz zimno 

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

To ty z auta sprzedajesz? na podwórku? myślałem, że box masz. O Panie, to tym bardziej nie dla mnie.

To jest giełda Bronisze a nie jakiś tam targ czy bazarek.

Wpisz sobie w google to zobaczysz.Ten bazarek ma ponad 50 ha

Opublikowano

giełda rolno warzywna w bstoku to w większości boxy, dlatego myślałem, że w "rozwiniętych" częściach kraju też podobnie. A tu się okazuje, że bstok bardziej rozwinięty od reszty... 😀😀😀

Opublikowano
8 minut temu, bratrolnika napisał:

Adam zamiast opelkiem to się soplicą dojrzewa pewnie😋

Nawet jednego grama % nie wprowadziłem do organizmu.Kupilem sobie dwie Łomże Miodowe na Orlenie to przyjechały do domu.

5 minut temu, Bananek napisał:

giełda rolno warzywna w bstoku to w większości boxy, dlatego myślałem, że w "rozwiniętych" częściach kraju też podobnie. A tu się okazuje, że bstok bardziej rozwinięty od reszty... 😀😀😀

Tu masz  filmik z lotu ptaka z 13r

W 2.18s nawet aleja z papryką jedty

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Agrest napisał:

Dużo odpadu, w 3 roku już same lalki były i bardzo pękały w trakcie wzrostu . Być może był to brak boru, ale handlowych  wiele nie było.

Minus jak pytasz to za Pana i idola😁

To Co powiem coś ciekawego, rodzice pierwszą sądzili 20 lat bez wymiany 😉 lalek nie było, u nas tylko obornik do oporu bez nawozu , ojciec taką metode wymyślił teraz na jesień obornik i taka glabsza podorywka na zimę, wiosną znów obornik i głęboka orka 😊, tylko dyrektywa azotanowa nic o tym nie wie 😉

@Agrest no co jak Ty i między innymi @bratrolnika, @galan99, @zycietoniejebajka1, @witejus, @Rolnik1973, @jedrus2020, @stempos1980, @donweter1989@extrabyk @Sean @6465, @Morion@PRIMO @niei kilku innych których nicki mi umknęły uważam za wporzadku gości 👍👍👍

Kurde ta lista niema końca 👍

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

@stempos1980, raz z poziomką pojechałem na Bronisze.  I od razu na j**anego uja trafiłem. Zajebał mi kilka plastikowych skrzynek. 

Opublikowano
Przed chwilą, donweter1989 napisał:

A w tych halach co się odbywa skoro wy z auta sprzedajecie?

Tam też jest handel ale przeważnie firmy tam siedzą i handlują warzywami i owocami naszymi i importowanymi.

Jest możliwość wynajęcia boksu do ha u ale to koszty około 4tys miesięcznie czynszu.

Na wszystkich giełdach w Polsce rolnicy sprzedają swój towar z samochodu

• Thanks 1
Opublikowano

A boxy na Broniszach  to kilkadziesiąt tysięcy złotych kosztowały już na etapie budowy giełdy. Kolega sadownik wykupiła miejsca w końcu lat 90-tych po absurdalnych wówczas dla mnie kwotach

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, pafnucy napisał:

co mu....?

Dogrzewa miało być

3 minuty temu, Agrest napisał:

@stempos1980, raz z poziomką pojechałem na Bronisze.  I od razu na j**anego uja trafiłem. Zajebał mi kilka plastikowych skrzynek. 

Kiedyś też byłem z ojcem na broniszach, przywiezlismy kilka plastikowych skrzynek, od jakiegoś gościa co poziomke sprzedawał🤣 (żarcik)

Edytowane przez bratrolnika
  • Haha 6
Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

A boxy na Broniszach  to kilkadziesiąt tysięcy złotych kosztowały już na etapie budowy giełdy. Kolega sadownik wykupiła miejsca w końcu lat 90-tych po absurdalnych wówczas dla mnie kwotach

Teraz już firmy opanowały hale bo to za drogi gips żeby wynajmować boksy przez zwykłych producentów rolnych

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v