Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ciepkutko 👍, trza jechać na cmentarze 

A później wreszcie umyć kombajn 🙃

Opublikowano
10 godzin temu, danielursus3p napisał:

Bo Ty żeś dorobiony już. Te co na dorobku to jebio dniami i nocami żeby z Agrestem się zrównać😁

I to też nie wiadomo czy im życia starczy żeby @Agresta dogonić

6 minut temu, pafnucy napisał:

kupiłeś jaką?

Wczoraj w jakimś serwisie informacyjnym mówili o tym skupie niesprzedanych chryzantem, i się jakas sprzedająca wypowiadala że te 11zl ustalone odgórnie to za mało. k**wa, nie dość że w ogóle ktoś wpadł na taki pomysł, że jak nawet nie zarobią to chociaż na zero wyjdą albo część kosztów wycofaja, to jeszcze źle. Bo chciałaby baba z jakiejś koziej wolki żeby zabrali jej te kwiatki bez niczego za ceny z pod powązek  

Opublikowano

po święcie pozbierać kwiaty z grobów i zamiast na śmietnik sprzedać agencji,kasy w brud ,u mnie przed cmentarzem takie chryzantemy jakie miała ta kwiaciarka przed cmentarzem sprzedawali po 15 zł a gorszej jakości po 10zł

Opublikowano

Dokładnie takie samo podejście roszczeniowe jak wśród "chłopstwa" 😁 Pochmurno, nie pada.

Opublikowano
13 minut temu, bratrolnika napisał:

Wczoraj w jakimś serwisie informacyjnym mówili o tym skupie niesprzedanych chryzantem, i się jakas sprzedająca wypowiadala że te 11zl ustalone odgórnie to za mało. k**wa, nie dość że w ogóle ktoś wpadł na taki pomysł, że jak nawet nie zarobią to chociaż na zero wyjdą albo część kosztów wycofaja, to jeszcze źle. Bo chciałaby baba z jakiejś koziej wolki żeby zabrali jej te kwiatki bez niczego za ceny z pod powązek  

Dziś podnieśli stawki do 20zł.

Tylko urwa kwiatki od 10 do 18 zł były. Handlarze te duże kule po 25zł sprzedawali.

U mnie cmentarz duży i jeden bus z kwiatkami . Ma może z 50szt. Kto nie kupił wcześniej to już prawdopodobnie nie kupi.

Opublikowano
witejus napisał:

po święcie pozbierać kwiaty z grobów i zamiast na śmietnik sprzedać agencji,kasy w brud ,u mnie przed cmentarzem takie chryzantemy jakie miała ta kwiaciarka przed cmentarzem sprzedawali po 15 zł a gorszej jakości po 10zł

kurła, to jest myśl!!! na razie chłopaki.

pafnucy napisał:

kupiłeś jaką?

A na co mnie to? I tak dość nasz ksiądz ma do płacenia za śmieci. Tak, to są śmieci.

Opublikowano

Oj zrobią ludzie pieniądze, ale znajomi królika blisko koryta. Zwykły mały producent to najwyżej koszta i na szynkę z chlebem dostanie. Wielu będzie że doniczki w ręku nie miał A pieniądze na konto wpłynie

Opublikowano
37 minut temu, bratrolnika napisał:

I to też nie wiadomo czy im życia starczy żeby @Agresta dogonić

Na Polsacie chyba. Też zauważyłem, k**wa idealny przykład pato pośrednika i wsztkiego co się w tym kraju odpierdala. 

Babka mówi, że kupuje z hurtowni po 18zl, a sprzedaje po 32zl!!!!!!! 14 zł na kwiatku za sprzedaż, a ciekaw jestem ile dostał ten co to wypielegnował. k**wy i złodzieje 

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, pedro2 napisał:

a ciekaw jestem ile dostał ten co to wypielegnował. k**wy i złodzieje 

pewnie po 7-8zł ,we wsi też jest producent chryzantem to dwa lata temu w tych cenach sprzedawał hurtem

Edytowane przez witejus
Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Wywalaj gnój widłami,one i bez prądu działają

Pfff gnój sam się wywala 😛

Jak by były wyciągi do gnoju to tylko agregat podpiąć pod ciągnik i prąd już jest 😀

2 minuty temu, pedro2 napisał:

Pszenżyto siać 😊

Prundy ni ma żeby zaprawić 😅

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Oj zrobią ludzie pieniądze, ale znajomi królika blisko koryta. Zwykły mały producent to najwyżej koszta i na szynkę z chlebem dostanie. Wielu będzie że doniczki w ręku nie miał A pieniądze na konto wpłynie

Jak z większością 

39 minut temu, pedro2 napisał:

Pszenżyto siać 😊

W sobotę będziem siać 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v