Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
danielursus3p napisał:

Serio jeszcze w to wierzycie? Śmiercionośna choroba przechodzi często bezobjawowo, no jak to jest? Coś w powietrzu może i wisi, ale co media napędzą  i jest panika że ojej.

mam starszych chorych rodziców i chciałbym by jeszcze pożyli niedawno ojciec był w szpitalu to że choroba u niektórych przechodzi bez objawów nie znaczy że wszyscy tak lekko to przejdą

• Like 3
Opublikowano

Co roku jest sezon grypowy i jakoś  z tego powodu nic nie zamykali. A grypa też zbiera swoje żniwo. 

Takie jest życie. Tak zwana selekcja naturalna. Jak ktoś ma poważną chorobę to musi o siebie zadbać unikać kontaktów itp. Nie możemy z tego powodu wszystkiego zamykać. 

W sytuacji kryzysowych każdy liczy na siebie i znajomych. Co teraz macie, przychodnie u nas zamknięte. 

Ludzie w domach umierają na inne choroby. 

Opublikowano
7 minut temu, TheraRolnik napisał:

Ogólnie tylko przez tego wirusa nikt nie zakończył życia .... Wirus jest tylko groźny jak się ma już jakieś choroby i organizm osłabiony

na wsi gosc powiedział że był zdrowy dopóki do lekarza nie poszedł , a jak poszedł to nagle pojawiło się 5 chorób .

Opublikowano
50 minut temu, slawek74 napisał:

nie chodzi by zabraniać tylko właczyć myślenie chcesz przez miesiąc nie mieć kontaktu ze światem? idyc na taką impreze jest szansa na spotkanie tego czego chcemy uniknąć

Czyli najlepiej brać przykład że mnie 👍😁

Opublikowano
15 minut temu, TheraRolnik napisał:

Ogólnie tylko przez tego wirusa nikt nie zakończył życia .... Wirus jest tylko groźny jak się ma już jakieś choroby i organizm osłabiony

Te ok 1,5% które idzie na tamten świat to mało??,czyli dodatkowych 15 osób na każdy 1000, przy niewielkiej skali zakażeń jak na razie , Od 5 maja do dziś spadło ok 340l/m2 i wcale nie jest zbyt mokro

Opublikowano
ws71 napisał:

Te ok 1,5% które idzie na tamten świat to mało??,czyli dodatkowych 15 osób na każdy 1000, przy niewielkiej skali zakażeń jak na razie , Od 5 maja do dziś spadło ok 340l/m2 i wcale nie jest zbyt mokro

Ogólnie to do 1 września 2020 zmarło mniej Polaków niż w porownywalnym okresie rok temu, więc nie wiem czy ten wirus taki śmiertelny. Więcej ludzi umrze na nieleczone nowotwory bo się lekarze pozamykali niż na koronaświrusa :)

• Like 2
Opublikowano

Koronowirus jako taki nikogo nie zabił,no może i prawda. Ale dajmy na to biegasz nad przepaścią 40 lat ,i zawsze o 30 cm przed  wyhamujesz,a tu pewnego razu nic tam,pies nakakał,i tyle wystarczy😐,człowiek cwaniakuje bo jest młody i teoretycznie jego nie ruszy,zacznij mieć po pięćdziesiątce i schorowanych rodziców. Wielcy tego świata przewidzieli to [maczali palce] i rodzina R.......,jakoś tam mająca w garści banki świata,tak rok dwa wstecz zaczęła sprzedawać swoje aktywa,już wtedy było to głośne ,po to [albo i nie,grom go wie] by po terażniejszej sraczce wykupić udziały,czy firmy za bezcen. Firmy usa ,zakłady farmaceutyczne postawiły w chinach,i zachciało się im leków ze swoich fabryk,a chińczyk pokazał💪,i jak nie chińczyk to ten z rodziny Rotschildów za psie pieniądze przejmie,bo ......  W łatwy sposób zaczęliśmy być kontrolowani i ulegli. Ludzi wziąć strachem Hitler,stalin,,,kastro'', ,,pinoczet'',,,kir min sen''..............cowid.Słoneczko,18,sobota😕

Opublikowano

Wystarczy z sąsiadem miedzy miedzą pić. Zrobić 2 metry odstępu i będzie git. Samym oddychaniem dezynfekcje zrobisz. 

Znowu będzie padać. W polu nic nie idzie zrobisz. Dobrze że popadało, ale za dużo w krótkim czasie. 

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

wesele? mhm siostra była tydzień temu na weselu i ojciec panny młodej wrócił z chorwacji z niespodzianką i teraz masa ludzi ma problem .... ja bym takią imprezę odpuścił nie czas na takie zgupowania

Braciak też teraz ma rozkmine, bo prosili go do chłopaka który mu swiadkował, nie wypada nie iść, ale iść i wyłączyć się na dwa tygodnie z obiegu też nie bardzo 

2 godziny temu, 6465 napisał:

Dwa tygodnie temu impreza przeniesiona bliżej ciebie😀 do twojego powiatu. 

Pewnie dukat???

1 godzinę temu, jarecki napisał:

na wsi gosc powiedział że był zdrowy dopóki do lekarza nie poszedł , a jak poszedł to nagle pojawiło się 5 chorób .

Dlatego ja też konowałow omijam

Opublikowano
12 minut temu, bratrolnika napisał:

Braciak też teraz ma rozkmine, bo prosili go do chłopaka który mu swiadkował, nie wypada nie iść, ale iść i wyłączyć się na dwa tygodnie z obiegu też nie bardzo 

Pewnie dukat???

Dlatego ja też konowałow omijam

Dlaczego już zakłada że będzie miał kwarantanne?  Tu gdzie ja dziś idę to żadna rodzina ani przyjaciel.  Chłopak z wioski i tyle , mówiłem mu że bardzo mi miło że mnie prosi ale ma sporą rodzinę a ilość osób ograniczona,  więc niech mnie wykreśli. A on na to że nas szanuje o bardzo chce podzielić się swoją radością w najpiękniejszym dniu w życiu. Więc idę się bawić do OSP Erminów. Co ma być to będzie. 🕺💃🕺💃🕺💃

• Like 3
Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Dlaczego już zakłada że będzie miał kwarantanne?  Tu gdzie ja dziś idę to żadna rodzina ani przyjaciel.  Chłopak z wioski i tyle , mówiłem mu że bardzo mi miło że mnie prosi ale ma sporą rodzinę a ilość osób ograniczona,  więc niech mnie wykreśli. A on na to że nas szanuje o bardzo chce podzielić się swoją radością w najpiękniejszym dniu w życiu. Więc idę się bawić do OSP Erminów. Co ma być to będzie. 🕺💃🕺💃🕺💃

Tomek żona kierowca?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v