Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, ZELKOW napisał:

oj lunie nie długo, radary sporo deszczu widzą

Oj błysnęło ze dwa razy i dolało - 2,5mm za całą dobę.  

Na dziś pokazują piękną upalną pogodę, powyżej 30 stopni. 

Zero deszczu na dziś i jutro.

Opady dopiero na wtorek, ale już spadek z 42 na 28m. Może 10 spadnie. 

Opublikowano
Sylwekx25 napisał:

Kup coś podobnego jak ma Rysiek i zobaczysz jak fajnie orka pójdzie 😁

do Ryśkowego pługa to mósiałbyś zetora z przodu ciągnąć 😀 jak koń w homoncie 😉 dwójki czterdziestki co najwyżej

Opublikowano (edytowane)

by się jeden korpus odjęło.  

padało u Ciebie?

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

do Ryśkowego pługa to mósiałbyś zetora z przodu ciągnąć 😀 jak koń w homoncie 😉 dwójki czterdziestki co najwyżej

Przecież go można regulować 30 -35-40

Dać na 3 x30 i nawet go czuć nie będzie.

Za noc 5.5 l napadało, teraz słonko.

8 godzin temu, TheraRolnik napisał:

@Rolnik1973 Rysiek widział ty ??

Nie, popatrzałem tylko jak bizon kosi

Teraz wolę nie patrzeć jak pod gołym niebem się niszczy.

Opublikowano
radekz200 napisał:

Wczoraj zamontowałem nowe 😛 

wszystko fajnie w tych nowych, światełka, wodotryski itd. szkoda, że tracą pamięć po rozłączeniu hebla i od nowa trzeba wszystko ustawiać. wolę starsze blaupunkty, takie co nie traciły pamięci np Essen itp. albo stare radia vw (też w sumie blaupunkt) bety, alfy...

Opublikowano
49 minut temu, radekz200 napisał:

B247E2AD-1850-4226-8B26-86CE2B5CB870.jpeg

cóś krzywo🤪

Opublikowano
Bananek napisał:

radekz200 napisał:

wszystko fajnie w tych nowych, światełka, wodotryski itd. szkoda, że tracą pamięć po rozłączeniu hebla i od nowa trzeba wszystko ustawiać. wolę starsze blaupunkty, takie co nie traciły pamięci np Essen itp. albo stare radia vw (też w sumie blaupunkt) bety, alfy...

dokładnie te nowe potrafią wkur.. z tym strojeniem mam starego philipsa to i gra i nie traci pamięci

Opublikowano
6465 napisał:

U mnie qq wczoraj skoszona  i nakryta teraz może i dwa tygodnie padać. Bo braki w wodach gruntowych. 

ziarko twarde? dojrzałe w miarę? u nas mleko to mało skrobi koszenie pewnie po 20 września i na niektórych działkach orka i siew pszenżyta

Opublikowano (edytowane)

Leje na Broniszach jak z cebra.Handel po uju czyli wcale

Wystarczy poprowadzić zasilenie prosto z akumulatora i radio będzie grało bez jebla tylko bezpiecznik na kablu musi byc

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
Opublikowano
pafnucy napisał:

49 minut temu, radekz200 napisał:

cóś krzywo🤪

klina trza podbić z lewej 😁

radekz200 napisał:

U mnie nie traci pamięci 😛 do tego ma zestaw glosnomowiacy 😛

a hebel rozłączasz ? czy podpięte pod akumulator bezpośrednio co to za wynalazek?

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, slawek74 napisał:

ziarko twarde? dojrzałe w miarę? u nas mleko to mało skrobi koszenie pewnie po 20 września i na niektórych działkach orka i siew pszenżyta

Mogła by z tydzień jeszcze postać ale do mojego areału nikt by nie chciał przyjechać.  Firma cięła u sąsiadów to ciołem i ja. Trochę żółtego w kiszonce jest to nie jest źle. Też będę po niej siał pszenzyto. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano

Nie wiem jak dziś przetrzymać dzień i noc.

W dzień temperatura 31, to się przeżyje, ale o północy jeszcze 26 stopni. Oj chyba trzeba zakupić browara i schłodzić

Screenshot_20200830-090459_Chrome.jpg

Opublikowano
stempos1980 napisał:

Wystarczy poprowadzić zasilenie prosto z akumulatora i radio będzie grało bez jebla tylko bezpiecznik na kablu musi byc

tak to w starych kabinach w nowych troczę uciążliwe grzebać w slupkach i pod tapicerka

stempos1980 napisał:

nie pij tyle to przestaniesz lać 😁😉

Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

tak to w starych kabinach w nowych troczę uciążliwe grzebać w slupkach i pod tapicerka

nie pij tyle to przestaniesz lać 😁😉

Jak narazie wszystko o suchym pysku😁🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v