Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, ZELKOW napisał:

oj lunie nie długo, radary sporo deszczu widzą

Oj błysnęło ze dwa razy i dolało - 2,5mm za całą dobę.  

Na dziś pokazują piękną upalną pogodę, powyżej 30 stopni. 

Zero deszczu na dziś i jutro.

Opady dopiero na wtorek, ale już spadek z 42 na 28m. Może 10 spadnie. 

Opublikowano
Sylwekx25 napisał:

Kup coś podobnego jak ma Rysiek i zobaczysz jak fajnie orka pójdzie 😁

do Ryśkowego pługa to mósiałbyś zetora z przodu ciągnąć 😀 jak koń w homoncie 😉 dwójki czterdziestki co najwyżej

Opublikowano (edytowane)

by się jeden korpus odjęło.  

padało u Ciebie?

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

do Ryśkowego pługa to mósiałbyś zetora z przodu ciągnąć 😀 jak koń w homoncie 😉 dwójki czterdziestki co najwyżej

Przecież go można regulować 30 -35-40

Dać na 3 x30 i nawet go czuć nie będzie.

Za noc 5.5 l napadało, teraz słonko.

8 godzin temu, TheraRolnik napisał:

@Rolnik1973 Rysiek widział ty ??

Nie, popatrzałem tylko jak bizon kosi

Teraz wolę nie patrzeć jak pod gołym niebem się niszczy.

Opublikowano
radekz200 napisał:

Wczoraj zamontowałem nowe 😛 

wszystko fajnie w tych nowych, światełka, wodotryski itd. szkoda, że tracą pamięć po rozłączeniu hebla i od nowa trzeba wszystko ustawiać. wolę starsze blaupunkty, takie co nie traciły pamięci np Essen itp. albo stare radia vw (też w sumie blaupunkt) bety, alfy...

Opublikowano
49 minut temu, radekz200 napisał:

B247E2AD-1850-4226-8B26-86CE2B5CB870.jpeg

cóś krzywo🤪

Opublikowano
Bananek napisał:

radekz200 napisał:

wszystko fajnie w tych nowych, światełka, wodotryski itd. szkoda, że tracą pamięć po rozłączeniu hebla i od nowa trzeba wszystko ustawiać. wolę starsze blaupunkty, takie co nie traciły pamięci np Essen itp. albo stare radia vw (też w sumie blaupunkt) bety, alfy...

dokładnie te nowe potrafią wkur.. z tym strojeniem mam starego philipsa to i gra i nie traci pamięci

Opublikowano
6465 napisał:

U mnie qq wczoraj skoszona  i nakryta teraz może i dwa tygodnie padać. Bo braki w wodach gruntowych. 

ziarko twarde? dojrzałe w miarę? u nas mleko to mało skrobi koszenie pewnie po 20 września i na niektórych działkach orka i siew pszenżyta

Opublikowano (edytowane)

Leje na Broniszach jak z cebra.Handel po uju czyli wcale

Wystarczy poprowadzić zasilenie prosto z akumulatora i radio będzie grało bez jebla tylko bezpiecznik na kablu musi byc

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
Opublikowano
pafnucy napisał:

49 minut temu, radekz200 napisał:

cóś krzywo🤪

klina trza podbić z lewej 😁

radekz200 napisał:

U mnie nie traci pamięci 😛 do tego ma zestaw glosnomowiacy 😛

a hebel rozłączasz ? czy podpięte pod akumulator bezpośrednio co to za wynalazek?

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, slawek74 napisał:

ziarko twarde? dojrzałe w miarę? u nas mleko to mało skrobi koszenie pewnie po 20 września i na niektórych działkach orka i siew pszenżyta

Mogła by z tydzień jeszcze postać ale do mojego areału nikt by nie chciał przyjechać.  Firma cięła u sąsiadów to ciołem i ja. Trochę żółtego w kiszonce jest to nie jest źle. Też będę po niej siał pszenzyto. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano

Nie wiem jak dziś przetrzymać dzień i noc.

W dzień temperatura 31, to się przeżyje, ale o północy jeszcze 26 stopni. Oj chyba trzeba zakupić browara i schłodzić

Screenshot_20200830-090459_Chrome.jpg

Opublikowano
stempos1980 napisał:

Wystarczy poprowadzić zasilenie prosto z akumulatora i radio będzie grało bez jebla tylko bezpiecznik na kablu musi byc

tak to w starych kabinach w nowych troczę uciążliwe grzebać w slupkach i pod tapicerka

stempos1980 napisał:

nie pij tyle to przestaniesz lać 😁😉

Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

tak to w starych kabinach w nowych troczę uciążliwe grzebać w slupkach i pod tapicerka

nie pij tyle to przestaniesz lać 😁😉

Jak narazie wszystko o suchym pysku😁🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v