Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, pafnucy napisał:

no dzisiaj to jak by gdzie stał to bym kupił. :D

3-kę masz grudziądzką?

Opublikowano
Sean napisał:

Nie zgodzę się z tym, ja wcale szybko nie jeżdżę, a nigdy nic się nie zapchało, prędzej zapcha się jak szybko zapierdal*sz, bo nie zdąży przelecieć a już następne, 5211 4 łapy spokojnie pociągnie.

No ale pojedziesz np 5211 na 2 bieg i to wydaje mi się, że jednak trochę za wolno... Zresztą jak mam grubera na redlicach sercowych to puszczam go troszkę głębiej i jadę dosyć szybko żeby było dobrze zmieszane. Na gęsiostopach być może jest też dobrze przy mniejszej prędkości.

Opublikowano

a kurna przegapiłem niedaleko i niedrogą. ale powiadają że talerzówka to perzówka.

1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Lepiej talerzówke ;)

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Lepiej talerzówke ;)

Mała talerzówka jak sucho to uja zrobi, a dużej nie uciągnie.

Opublikowano
8 minut temu, pafnucy napisał:

Stringman, a mówił kro Tobie , że jak na tak królewskie pochodzenie to walisz więcej byków niźli ja?

Ciekawy który to był jego protoplastą😉

Screenshot_20200829-221416_Video Player.jpg

Screenshot_20200829-221532_Video Player.jpg

Screenshot_20200829-221540_Video Player.jpg

Screenshot_20200829-221549_One UI Home.jpg

Opublikowano (edytowane)

taaaa był. wyobraźnię to i ja mam niezłą. :D

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

bywało że robiłem talerzówką. jak była wilgoć to jako tako. ale jak sucho i słomy sporo to szkoda to ciągać. tak jak Szon mówi. talerzówka to jakaś większa robotę dopiero zrobi.

a mniejsza o to. pewno i tak dalej kultywatorem i ug3 będę dalej drapał

Edytowane przez Gość
Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

tak

Mówię Ci zainwestuj w jakiegoś gruberka z wałem i talerzami to będzie inna robota zaraz, a wykorzystanie jest naprawdę wszelakie, po gruberze zaraz możesz orać, a po podorywce nie dosyć że musi się odleżeć, to jeszcze pcha się jak nie wykultywatorujesz.

Opublikowano

a opryskałem wszystkie pola.

1 minutę temu, Strongman napisał:

Od tego jest glifosat,jak perzu niema to jak ma się rozmazać za pomocą talerzówki,to brednie.

Pfnuś daj spokój,

Opublikowano

no już zrozumiałem że to najlepsza opcja. dziękuję za podpowiedzi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v