Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, ogarek napisał:

LOo kurna.... Zakredytowany doradca... 😋

Toć ponoć takie zyski ciśniesz 

Wirtualne widać tylko 🤣🤣🤣🤣🤣😗

Czemu ty dzisiaj zaczepki szukasz ??? 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Właśnie taka mi potrzebna na moje 15ha. Zboża. 

To na ferdka nie czekasz już 🤔

33 minuty temu, marulekk napisał:

A kiedy nie szuka?

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, pedro2 napisał:

Oby. Nie wiem czy termometr nie ześwirował, ale u bylem u gospodarza pod myszyńcem i pokazuje 35 pod zadaszeniem w cieniu ☠️ w aucie 38. Bez klimy byśmy zdechli dzisiaj 

Nie ma sprawy, dorzuć 100tys i akurat powinno wystarczyć na coś w miarę sensownego 😊 250k na traktor wywalić jeszcze mnie nie pogrzało na tyle. Maxxum albo T6 z ładowaczem 250 netto. T5 220k netto to też od uja, a traktor szału nie robi. Jeszcze 3,4L silnik...........

Myszyniec. Już wracamy, ale tam już ładnie się chmurzyło

U kogo byłeś ?

Opublikowano

Kutno też jak narazie jak ksiądz kropidłem.Pedro to ostro za tą kwotę to już można coś fajnego znaleźć. Ja borykam się z zakupem nowego ok 150km wszystko ok 300netto jedyne Zetor 240 netto ale ta mała pojemność zniechęca...

• Like 1
Opublikowano
47 minut temu, marulekk napisał:

U nas pytanie by brzmiało - Ryj Cię swędzi?

Wasza wersja - Ryj dla Ciebie swędzi?😆😉

Macie znak informacyjny dla teściowych🤭

20200822_115021.jpg

Opublikowano
4 godziny temu, 6465 napisał:

Właśnie taka mi potrzebna na moje 15ha. Zboża. 

Powiem ci szczerze, że po tym remoncie co był tego roku przed sezonem na 15 ha to byś z 10 lat bezawaryjnie przekosił :) 

Nie chwaląc się w tym sezonie na 138 h z czego 120 h z sieczkarnią najmniejszej awarii nie było, no poza przepaloną żarówką od kierunkowskazu i jedną żyletką.

Opublikowano

WWL dziś było 34 stopnie se pojechałem nad wode  postanowiłem skorzystać z toru przeszkód adrenalina na maksa pod spodem 8 metrów do dna ,  pływać potrafie ale jak do wody wpadasz [ oczywiscie w kapoku i kasku ] to uczucie jak bys toną to teren po zwirowni w okolicach wyszkowa około 10 tys ludzi było , oczywiscie ratownicy tez .co dziwne momentami az zimno mie trzesło .   tak nie wyglada ale 7-8 metrów głeboko.                                                       SUMMER PLAYGROUND Plaża w Słopsku - YouTube

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Chęciny

20200822_121905.jpg

piękne to jest. nawet nie wiem czemu...

Edytowane przez Gość
Opublikowano
57 minut temu, soltys48 napisał:

To na ferdka nie czekasz już 🤔

Boję się że do takiej maszyny to po części będę musiał do ciebie jeździć. 

Przez całe moje życie taki model to tylko u ciebie widziałem.

Opublikowano
19 minut temu, Agrest napisał:

Chęciny

20200822_121905.jpg

Tam na górze jeden, a tu na dole miniaturka jak się komuś nie chce iść???

Przed chwilą, 6465 napisał:

A co ty chcesz kupić???

Opublikowano (edytowane)

@lamboEVO100Dzisiaj u dwóch gospodarzy byłem. Po niedzieli na wys-maz ruszam

Zaczęło padać. Nawet ładnie. O kurka nawet leje 😳 na poplon będzie akurat bo reszta to już dogorywa 

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

Na razie nic. Bo płótno w kieszeni. 

Może od sołtysa by co na raty wyrwał. 🤔

Jechałem kolo Ciebie dwie godzinki temu, u was sucho, na Jeziorku asfalt delikatnie mokry, a u mnie kałuża przed garażem

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, 6465 napisał:

A swojego ferdka sie nie boisz??

20km ode mnie jest taki sam-u kolegi od 12 lat

7 minut temu, 6465 napisał:

Może od sołtysa by co na raty wyrwał. 🤔

Płatność dopiero po obrobionym pierwszym sezonie

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, pafnucy napisał:

p9ęknr to jest. nawet nie wiem czemu...

Bo wiesz- amator zrobił profesjonalne zdjęcie😁

A poważnie to ma urok taka skała zagospodarowana przez człowieka kilkaset lat przed nami bez posiadania koparek dźwigów, cementu betoniarek...

No i smaczku dodaje ta biało czerwona na górze.

Widok z tej wieży piękny. Widać okoliczne kopalnie kruszywa, dolomitu.

7 minut temu, 6465 napisał:

Patrzaj, tu skarbiec pełen - wystarczy długa drabina i kilku kumpli do noszenia😉

20200822_120838.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Marcin133 napisał:

Kutno też jak narazie jak ksiądz kropidłem.Pedro to ostro za tą kwotę to już można coś fajnego znaleźć. Ja borykam się z zakupem nowego ok 150km wszystko ok 300netto jedyne Zetor 240 netto ale ta mała pojemność zniechęca...

Poniżej 2010 i comfort idzie dużo taniej kupić i jest ich więcej, ale tak mi się umaniło na premiumke. To za 150koni 300, a mi za case farmalla 85koni z polskim ładowaczem krzyczą 200 to gdzie większa patologia? 😋

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v