Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@stempos1980 Takie czasy jak nie wróci gospodarka normalna jak była dawniej tylko na wycisk na maksa to nic nie będzie się opłacać bo tylko więcej i więcej zwiększać . Upał straszny susza ogromna już jest do końca tygodnia bez deszczu z upałem .

• Like 2
Opublikowano
bratrolnika napisał:

8 godzin temu, Uziu92 napisał:

Perkins już jeden wysiadł w droninborgu

Czyli co, jeden kombajn na powiat się popsuł a że akurat nie twój to dorabiasz teorie że twój najlepszy a inne się sypią????

gdzie napisałem że mój najlepszy ? po prostu Perkins w kombajnie to gówno jest i tyle. Co do claasa z mercem to kto ma to wie że tu nic nie trzeba pisać czy dobry czy nie.

• Haha 1
Opublikowano
slawek74 napisał:

No i stało się 😉 syn zdał maturę 😀 i nie wie co z sobą zrobić jak szedł do przedszkola to pogryzł mi koszulę a teraz już nie wypada

teraz możesz się odwdzięczyć 😉

pogratuluj mu ode mnie.

• Haha 1
Opublikowano
GRZES1545 napisał:

@slawek74 u nas ze 4 hektary ma, po rodzinie mu zostało i obrabia.

oddaj mu swoje i pół wioski to weźmie bardzo zachłanny na ziemię

Bananek napisał:

slawek74 napisał:

No i stało się 😉 syn zdał maturę 😀 i nie wie co z sobą zrobić jak szedł do przedszkola to pogryzł mi koszulę a teraz już nie wypada

teraz możesz się odwdzięczyć 😉

pogratuluj mu ode mnie.

no i ma problem bo w domu najlepiej za mało mam gruntów be we dwóch działać a do ludzi nieśmiały no i córka prawko odebrała czeka aż wrocę na jazdę probną 😉😁

Opublikowano
bratrolnika napisał:

18 minut temu, slawek74 napisał:

za mało mam gruntów be we dwóch działać

Albo musisz dokupić, albo to bogato ożenić

Łatwo powiedzieć dokup jak coś jest na sprzedaż to bardzo drogie i obszarowcy tirowcy i kurnikarze dzielą między sobą

u mnie też trochę pomruczało

ale bez deszczu

• Like 1
Opublikowano

+32, za gorąco trawę kosić. Trzeba poczekać aż popada i wywozić obornik, dokończyć podorywki i dosiać do reszty rzepak na poplon.

Opublikowano
51 minut temu, slawek74 napisał:

no i ma problem bo w domu najlepiej za mało mam gruntów be we dwóch działać a do ludzi nieśmiały no i córka prawko odebrała czeka aż wrocę na jazdę probną 😉😁

No jaki problem, lejce C+E, tira chlopakowi kupisz i ogień na zachód jak 3/4 łukowiaków 😁

Opublikowano (edytowane)

Unia już wszystkiego próbowała ale ASF - za słabo działa a KORONA zadziała i Polska gospodarka się zawali . Wszystko jest zaplanowane nic nie dzieje się z przypadku o tak sobie .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano
danielursus3p napisał:

51 minut temu, slawek74 napisał:

No jaki problem, lejce C+E, tira chlopakowi kupisz i ogień na zachód jak 3/4 łukowiaków 😁

nie każdy lubi pracę kierowcy i sra...e pod naczepą lać na koło i spać w budzie jak pies mam szwagra kierowcę co jeździ ponad 30 lat drugi szwagier ma swoje ciężarówki i nic to dobrego ja mimo że posiadam c+e nie zdecydował bym się na takie życie a to że inni jeżdżą to żaden argument

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Będę😎 Z grochem i ziemniaczkami a jak będzie słonko parzyć to parasol biało czerwony na przyczepce bedę miał⛱

Może z rana wstąpię bpo drodze jak do LU będę jechał

• Like 1
Opublikowano
32 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Słyszeli, w zakładzie miesnym w Wielkopolsce kolejne przypadki cowid19 gospodarstwa nie bedą miały gdzie sprzedać zwierząt 🤦‍♂️ Zniszczą nas te barany jak nie asf to korona...

A w molochach typu Biedronka Lidl i inne niema żadnego przypadku

• Like 1
Opublikowano

To jest wojna ekonomiczna a nie żaden covid19 który tak naprawdę nie jest groźniejszy od wirusa grypy. 

Opublikowano

Kurła jak gorąco, +33, słońce praży. Mogłoby by popadać i się ochłodzić choć na 3 dni. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v