Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, soltys48 napisał:

Opysk w kukurydzy nic im nie zrobił

Ja w qq ok 20ar wykosiłem żyłkową bo zagłuszyły 😋 

Ja po ziemniakach pod wiosenne zasiewy oram w grudniu i zawsze zmarzły, a że w ostatnia zime było cienko z mrozem to jest efekt

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, pafnucy napisał:

a ja chyba nie zmądrzeję.

Za każdym razem, kiedy przyjdzie Ci do głowy głupi pomysł nie wyłączenia maszyny, pomyśl że stopami pisać z nami nie będziesz ... 

Edytowane przez Kallina86
  • Like 6
Opublikowano
3 godziny temu, soltys48 napisał:

Ja nie muszę kłaść

IMG_20200802_150515.jpg

Kiedy?

Tak

Chętnie bym Ci pomógł, ale niestety czasu brakuje mi na swoje, a już znajomy handlarzyna mi głowę truje żeby na kombajn przyjść :D a najgorsze z tego wszystkiego marudzenie pani....

48 minut temu, pafnucy napisał:

ano można. zawsze wyłączasz?

Zawsze, i zabezpieczam w prasie komore zeby nie zamknęła sie sama. Raz przez nieuwage przy prasowaniu zostawilem w zetorze dźwignie od hydrauliki na staly przeplyw. Odetkalem prase wyszedlem z komory, ciagnik zgasl i w tym momencie klapa na dół, bo rozdzielacz otwarty. Drugi raz w pracy, czyscilem sekcje w siewniku punktowym, 2 rano srodek pola, i cos mnie tknelo zeby zamknac zawor na tuzie agregatu. Jak lezalem pod siewnikiem to cos zadrzalo. Dopiero jak ruszylem to zauwazylem ze pękł wąż. Gdyby nie to ze zamknąłem zawór 2.5t siewnik centralnie spadł by mi na głowę...

• Like 2
Opublikowano
pafnucy napisał:

ja robię.

I to jest błąd, chociaż w tym roku po "zimie" i uprawie gruberem, nawet po bezorce ziemniory rosną w selerze..

Opublikowano

coś mi się wydaje że w najbliższych dniach bez deszczu będzie. jutrzejsze opady znikają w prognozach. 

Opublikowano
7 godzin temu, soltys48 napisał:

Oooooo a nic się nie chwalił....

Trzy lata temu załatwiłem mu kombajniste to tylko wstydu się najadłem

Takimi tematami się nie pochwali :D Bizon juz na olx 😮

O 4 sie obudzilem to kropilo już

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v