Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Bartek933 napisał:

Mów za swój region

Dokładnie, U Was też już bliżej, końca jak dalej?

Jak by pogoda dopisała to u nas 5 dni i po zniwach. Sam skończyłem dzisiaj. Poplonu już trochę rośnie albo i nie... Bo wierzchnia warstwa juz pieprz... Deszczu trzeba... 

Opublikowano

A ja wczoraj założył pompę wody i siup w pole na wieczór a dziś sprzęgło się skończyło w niewielkim dołku, ot żniwa "bezstresowe" 🤬😠😡 a dopiero 3ha pszenżyta skoszone

• Sad 2
Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

Ty ode  mnie bardzo daleko i w dodatku u Was zawsze wcześniej

To sam widzisz jak mylące było to co napisałeś. Jak już nawet w dużych gminach sytuacja na dwóch krańcach może być z goła inna a co dopiero województwo

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, pedro2 napisał:

To nie lepiej się przestawić i doić po odbiorze? Nie szkoda kobity?

Stoimy dzisiaj. Od rana pochmurno i zimno, kilka razy pokropiło... 

kurpsiunie nie przetłumaczysz...

• Haha 1
Opublikowano

Dzisiaj miałem wcześnie do pracy, to pogoda taka, że bardziej jesień czuć niż lato. Bardziej by pasowało pług zapinać i w pole, a nie dopiero do koszenia się zabierac. Wczoraj z rana facet przed 8rano kosił pszenżyto. Jak jechałem to miał już kawał skoszony i odwoził pełna przyczepe. Potem po 8 zaczęło kropić a ten dalej kosił. Po południu jeszcze raz tamtędy jechałem, to został mu na polu pasek taki na szerokość hederu może. Śmialiśmy się z kumplem, że na koniec doszedł do wniosku, że jednak za mokre i nie kosi :)

Opublikowano (edytowane)

nie ma rosy na trawie, wiaterek powiewa... padać ma zamiar?

Edytowane przez Gość
Opublikowano
8 godzin temu, GRZES1545 napisał:

A ja dziś  dopiero od szesnastej wyjechałem kosić, 6 godzin na skupie stałem takie kolejki z ziarnem.🤦‍♂️

gdzie wywozisz i po ile?

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Dzisiaj miałem wcześnie do pracy, to pogoda taka, że bardziej jesień czuć niż lato. Bardziej by pasowało pług zapinać i w pole, a nie dopiero do koszenia się zabierac. Wczoraj z rana facet przed 8rano kosił pszenżyto. Jak jechałem to miał już kawał skoszony i odwoził pełna przyczepe. Potem po 8 zaczęło kropić a ten dalej kosił. Po południu jeszcze raz tamtędy jechałem, to został mu na polu pasek taki na szerokość hederu może. Śmialiśmy się z kumplem, że na koniec doszedł do wniosku, że jednak za mokre i nie kosi :)

U mnie to samo,  teraz mgła jest ze na 50m widać tylko. Może i dobrze bo zanim da się wjechać to ogarnę prase :)

Opublikowano
14 minut temu, szymon09875 napisał:

U mnie to samo,  teraz mgła jest ze na 50m widać tylko. Może i dobrze bo zanim da się wjechać to ogarnę prase :)

Masz jeszcze na sprzedaż podbieraki łanu?

Opublikowano
14 minut temu, soltys48 napisał:

Masz jeszcze na sprzedaż podbieraki łanu?

od każdego się nadają? ile sztuk byś chciał i po ile to warte?

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

1 godzinę temu, pafnucy napisał:

a ja tam też po żniwach! 👍

jutro sianem się bawił będę.

A ja dziś  dopiero od szesnastej wyjechałem kosić, 6 godzin na skupie stałem takie kolejki z ziarnem.🤦‍♂️

gdzie wozisz?

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

gdzie wozisz?

Bedlno Agrifirm.

od każdego się nadają? ile sztuk byś chciał i po ile to warte?

Jakie to podbieracze, masz zdjecia?

4 minuty temu, soltys48 napisał:

Brakuje mi chyba 3szt

Podjadę do agromy dziś bo żyta nie podniosę

Jaki rozstaw masz na podbieraczach?

gdzie wywozisz i po ile?

Bedlno Agrifirm 577 brutto pszenżyto.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v