Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na żarówkach słabo się wychodzi teraz. je lepiej do ust wkładać. sam słyszałem jak laska mówiła do chłopaka: wykręć żarówkę to wezmę do buzi 😉

A do budyniu nie mam warunków. skąd niby mam brać mleko?

Opublikowano
41 minut temu, Dream1990 napisał:

Sołtys Grzesia nie wypożyczasz? Szukam kogoś na piasta bo wapno od żniw sie zawiesza strasznie, a po calej kukurydzy mam do wysiania. Piast na łańcuchach

Przemek przyjeżdżaj choćby jutro

Opublikowano
pafnucy napisał:

mróz będzie??

jak tam Sławek? zdrowy już? syrop pomógł?

dzisiaj już bajki nad ranem może mrozek złapać

Bananek napisał:

na żarówkach słabo się wychodzi teraz. je lepiej do ust wkładać. sam słyszałem jak laska mówiła do chłopaka: wykręć żarówkę to wezmę do buzi 😉

A do budyniu nie mam warunków. skąd niby mam brać mleko?

od byka 🤔🤪

Opublikowano (edytowane)

to są cztery opcje albo jesteś pijany albo rozgrzałeś się z żoną lub masz za***iście zaizolowany dom ewentualnie jesteś len 

7 minut temu, bratrolnika napisał:

3st.C na daną chwilę

A w piecu nie palone....

Edytowane przez szczypka
Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Rozważ ognisko domowe. 

Nie mam takiej wagi....

1 minutę temu, szczypka napisał:

to są cztery opcje albo jesteś pijany albo rozgrzałeś się z żoną lub masz za***iście zaizolowany dom ewentualnie jesteś len 

Trzeźwy, żona w pracy. W domu ciepło, przez okna dachowe się nagrzalo.

Opublikowano (edytowane)

to latem pewnie piekarnik w domu przez te okna?

Edytowane przez szczypka
Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Nie mam takiej wagi....

Trzeźwy, żona w pracy. W domu ciepło, przez okna dachowe się nagrzalo.

No to niech konar zapłonie😂

Opublikowano
3 minuty temu, szczypka napisał:

to latem pewnie piekarnik w domu przez te okna?

Wczoraj odslonilem rolety, które zaslonilem na wiosnę

Ogólnie piekarnik to mi się w domu robił przez okno tarasowe 2,3x2,7m, ale niedawno przedluzylem dach, i już do tego okna słońce nie zajrzy raczej, zrobiło się cienkiej, ale pewnie w lato też będzie dużo chłodniej, w gorące dni okno było cieplejsze niż grzejniki zimowa porą

Było tak

20200820_184401.jpg

Jest tak

20200911_190551.jpg

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Wczoraj odslonilem rolety, które zaslonilem na wiosnę

Ogólnie piekarnik to mi się w domu robił przez okno tarasowe 2,3x2,7m, ale niedawno przedluzylem dach, i już do tego okna słońce nie zajrzy raczej, zrobiło się cienkiej, ale pewnie w lato też będzie dużo chłodniej, w gorące dni okno było cieplejsze niż grzejniki zimowa porą

Było tak

20200820_184401.jpg

Jest tak

20200911_190551.jpg

wszystko ma plusy i minusy niestety taki mamy klimat trzeba wybrać pięknie rozświetlony dom albo chłodniej latem cieplej zimą

Opublikowano

Duże okna to podstawa. Zimą potrzebujemy łapać każde promienie słońca dla poprawy samopoczucia.

Dlatego ja rozbudowując chałupę z okna zrobiłem drzwi balkonowe, w pokojach na górze zamiast okien też zrobiłem same duże drzwi balkonowe. 

Latem gorąco, ale zimą jak wyjdzie słońce od razu lepiej się czuję. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Z pewnością nie na moich działkach. one są daleko od cywilizacji. jak całe podlasie 😀 i wiesz co? bardzo mnie to cieszy jak widzę ten wielkomiejski świat.

A wiesz co że moje też są od cywilizacji i przechodzi. Oni właśnie takimi miejscami puszczają przecież nie puszcza Ci przez miasta. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v