Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, Ursus932 napisał:

To te całe jokery mają ponad 3 tony zysku 🤔, bo chwalili się że 5,3 sypał 

To wchodzę w rzepak 😋

Magia ekranu

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nad morzem zawsze cieplej w zimę, a dzierrzawy mogą być dobre bo tam do granicy niedaleko, dawno już autostrada do berlina była i sporo osób tam w Niemczech pracuje, porzucało nawet dobrą ziemię, nawet mamuśka jokera ciąngneła ich tam, czy mileny tez tam pracuje.a na wschodzie to tylko najgorsza ziemia w obrocie dzierżaw.Bo na dobrej tylko nawoź starczy a na złej trzeba próchnicy obornika a to koszty i dużo roboty i jeszcze ktoś ci może zabrać.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
10 godzin temu, Strongman napisał:

W hvj i kolejne utrudnienie,będą robić jedyny most przez miasto w 10miesiecy gdzie rzeka normalnie jest rowem 3m, jak ja wywiozę zboże w zimę,ale jak to się pierd na takim mostkiem 10miesiecy za gruby hajs.

To ciesz się że 10 miesięcy, u nas jak most zamknęli to z cztery lata nie byl przejezdny, akurat wtedy kiedy chałupie budowalem za rzeka. Z każdym byle gownem trzeba było na około jeździć 

Opublikowano
10 godzin temu, soltys48 napisał:

Przodkowie przyjechali na ziemie wyzyskane w większości z pod Buska-Zdroju,pod Bodzentynem to już kuzynostwo mieszka

Czasem,ja i tak mało tam dźwigam. Moim zadaniem jest wkładać kulki na strop ładowaczem,jak chłopaki się nie wyrabiają to wskakuje im pomóc

Nie każdy by z nim wytrzymał 😁

Kiedy to kosić na ziarno

IMG_20200813_074344647.jpg

Opublikowano (edytowane)

Ale mają budować drugi więc powinni wybudować drugi a wtedy ten pierwszy rozwalić i wybudować od nowa,A nie pierwszy rozwalą i rok żadnego nie będzie.

Kiedyś jeździłem od Zambrowa do Białegostoku to filary już stały jak tą ekspresówkę budowali i 30 tirów i na nich kawałki mostu,takie belki zelbetonu po 20 metrów dźwig to ustawiał i tak powinna wyglądać robota.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
10 minut temu, bratrolnika napisał:

To ciesz się że 10 miesięcy, u nas jak most zamknęli to z cztery lata nie byl przejezdny, akurat wtedy kiedy chałupie budowalem za rzeka. Z każdym byle gownem trzeba było na około jeździć 

Nie spiesz się tak

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, bratrolnika napisał:

Z każdym byle gownem trzeba było na około jeździć 

dlatego budowę zawsze zaczyna się od postawienia sławojki lub nowocześnie: toitoia ;) 

Edytowane przez Bananek
  • Like 1
Opublikowano
23 godziny temu, bratrolnika napisał:

Fotografia mistrzowska na płótno i ścianę dzieci!

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, soltys48 napisał:

PALIŁEŚ?

Nie niczym nie pryskane

IMG_20200813_074359693.jpg

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
Bananek napisał:

9°C było rano. teraz już znów parzy. trzy jechać po targu połazić.

czwartki obchodzisz ? i święto dyszla 🤔😀 dla niektórych to podobno ważniejsze od niedzieli 😁😉

zycietoniejebajka1 napisał:

21 minut temu, Ursus932 napisał:

To te całe jokery mają ponad 3 tony zysku 🤔, bo chwalili się że 5,3 sypał 

To wchodzę w rzepak 😋

W życiu nie uwierze, że na tych swoich zapęziałych, zaniedbanych dzierżawach mają taki plon... 

bo sie h.... znasz 😁

Opublikowano
30 minut temu, stempos1980 napisał:

Niestety

To jeszcze do Skarżyska zajadę

14 minut temu, Ywa napisał:

Fotografia mistrzowska na płótno i ścianę dzieci!

Dzieki, mam jeszcze kilka innych fajnych, wrzucę później jak chcesz

• Like 1
Opublikowano
46 minut temu, Denwer napisał:

Nie niczym nie pryskane

IMG_20200813_074359693.jpg

Chcesz to przechowywać?

22 minuty temu, 6465 napisał:

Jak ci tak błędy przeszkadzają to idź na forum polonistyczne.  Na rolniczym nie powinno to nikomu przeszkadzać. 

Nie do końca, trzeba dbać o język którego używamy. Sam popełniam mnóstwo błędów ale staram się to eliminować

• Like 7
Opublikowano
12 minut temu, soltys48 napisał:

Chcesz to przechowywać?

Nie do końca, trzeba dbać o język którego używamy. Sam popełniam mnóstwo błędów ale staram się to eliminować

👍👍💪💪

36 minut temu, 6465 napisał:

Jak ci tak błędy przeszkadzają to idź na forum polonistyczne.  Na rolniczym nie powinno to nikomu przeszkadzać. 

Bez komentarza... 

Później postrzegaja rolnika jak ciemnogród... 

k**wa wybacz ale jak ktoś co 4 dzień czyta słowo pszenżyto,  pszenica na etykietach sior, materiału siewnego czy każdego jednego artykułu  , a na forum napisze Przężyto to chyba świadczy o wyjątkowym tumanizmie. 

Zresztą coś się do mnie przyjeb.ł... 3 osoby przedemna zwróciły uwagę na tego bubla, ale ze to funfle z kółka wzajemnej adoracji to nie zareagowałeś? No jak to? Nie wypada? 

33 minuty temu, slawek74 napisał:

nie masz się czego czepić to czeo się płota a lbo jakiej głupiej baby😀

No... twojej. 

• Like 1
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v