Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Uziu92 napisał:

Ponad 30 stopni , bizony i inne perkinsy pod drzewami stoją ,a merc idzie 😁

IMG_20200810_172136.jpg

Dla mojego bizona 30c nie straszne i 60ha wykoszone i po  żniwach już.wczoraj straszyło i dzisiaj ale nie padało.Wreszcie niedziele będą niedzielami.

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, vat napisał:

Muszę zmierzyć powierzcnię działki tzn. wydzielić działkę 2 ha z całej działki ok. 6,5ha. Niestety kształt działki jest nieregularny - jest jakaś dobra i darmowa aplikacja na smartfona którą da się to zrobić?

Może spróbuj w tym co się do dopłat składa 

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, vat napisał:

Muszę zmierzyć powierzcnię działki tzn. wydzielić działkę 2 ha z całej działki ok. 6,5ha. Niestety kształt działki jest nieregularny - jest jakaś dobra i darmowa aplikacja na smartfona którą da się to zrobić?

geoportal, ten państowy i 360, oba powinny załatwić sprawę, ten państwowy ma apkę na telefonie i jest kilka innych podobnych które też działają 

• Like 1
Opublikowano
29 minut temu, Bananek napisał:

A jesteś przez miedze?

Przez miedze to by były odpłatnie 😊

Dziś ściołem ponad 2 ha pszenżyta, i jeszcze pszenica, swoje się marnuje a 60 kulek kupiłem na pokosie 

Opublikowano

Od dopłat lepszy program na geoportalu miedzę są w innym miejscu,raz jeden przypuszczam woził geodedete bo na geoportalu pokazywało inaczej i 1,5tyś poszło się jebać ale cwaniak tylko nie w tą stronę.

• Like 1
Opublikowano

On ma działki porozrzucane szeroko na jednej mu pada to jedzie na drugą. 

Mieszkam od niego prawie 300km.  A już byłem u niego w trzech różnych miejscach. 

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

To ty jesteś jakiś dobrodziej albo nie normalny.  Jak swoje darmo oddajesz a na pokosie kupujesz. 

Nom, mam takiego znajomego  biorę co roku i teraz co mu powiedzieć, żeby szukał kogoś innego a na drugi rok jak będzie brakowało wstyd pytać o słome 

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

6 minut temu, Uziu92 napisał:

Ponad 30 stopni , bizony i inne perkinsy pod drzewami stoją ,a merc idzie 😁

Mi perkins nigdy połowy nie przekroczył, a upały różne były. Także wiecie jak czysta chłodnica i na płynie to żaden upał nie straszny. 

Co te obroty pokazują?

Perkins już jeden wysiadł w droninborgu , puki upału nie było chodził , poszedł w pszenicę 8+ teraz i silnik kaput. zależy jakie macie zboża , jak nie za tegie i do 5 ton to chodzą te bizony i inne, ale daj go w leżak albo pszenicę 8+ tęga i spuchnie

to obroty młocarni , w tym roku trzeba dawać większe , w jęczmieniu na 1500 daje

• Like 2
Opublikowano
34 minuty temu, Uziu92 napisał:

Perkins już jeden wysiadł w droninborgu , puki upału nie było chodził , poszedł w pszenicę 8+ teraz i silnik kaput. zależy jakie macie zboża , jak nie za tegie i do 5 ton to chodzą te bizony i inne, ale daj go w leżak albo pszenicę 8+ tęga i spuchnie

to obroty młocarni , w tym roku trzeba dawać większe , w jęczmieniu na 1500 daje

U mnie znajomy kosił pszenzyto dominatorem 98maxi na obrotach mlocarni 1600-1700.

Opublikowano
48 minut temu, hubertb napisał:

A jaki perkins jest dobry ? taki którego nie mam .... czy ma cylindrów 3 czy 4 lub 6 nadaję się tylko na złom. Paliwożerny, delikatny beznadziejny szrot. 

Perkins paliwożerny? Pierdoły opowiadasz.

Opublikowano
4 godziny temu, hubertb napisał:

A jaki perkins jest dobry ? taki którego nie mam .... czy ma cylindrów 3 czy 4 lub 6 nadaję się tylko na złom. Paliwożerny, delikatny beznadziejny szrot. 

Teraz to poruszyles wszystkich perkinsowców.... Nie dość ze kij w mrowisko wsadził, to jeszcze zamieszał :D

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
6 godzin temu, JanKrzysztof napisał:

Wystarczy komin do rekorda i każdy stary germaniec zajechany przy bizonie. 😎

Dokładnie, znajomy jak założył ten komin to po pierwszym dniu się wystarczył że coś się zepsuło😊czy cuś bo takiej niskiej temperatury w upały jeszcze w rekordzie nie widział 👍

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v