Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak patrzę że 30 stopni na jurto nadają. jak to będzie turlać w taki skwar? 🙆‍♂️

Opublikowano
10 minut temu, Strongman napisał:

Wytłumaczcie ludzie z wielkopolski jak ustawić przedpłużki rolnikowi bo z tym na wschodzie tak jak z ziemniakami u nas białe a u was żółte.

Na 1/3 głębokości orki, minimum 5-7cm w glebie

Opublikowano

Jeszcze odległość ma  znaczenie pomiędzy dwoma pługami nie może być za mała za wcześniejszym bo będzie o niego zahaczać i zapychacz.

O ja pier 30c to spójrz do galerii co robię.

Opublikowano
3 minuty temu, pafnucy napisał:

tak patrzę że 30 stopni na jurto nadają. jak to będzie turlać w taki skwar? 🙆‍♂️

To wypij tyle żebyś szedł na nogach a nie się turlał. 

Opublikowano
33 minuty temu, pafnucy napisał:

tam i lakier metalik by nie pomógł. :D

żartuję tylko. kupiłem z myślą o przeróbce. spoko. swoje stare lepiej sprzedałem niż za Twoje dałem.

To żeś kolegę z forum ładnie w uja zrobił.

Handlarzyk....🤥

Opublikowano
8 godzin temu, Bananek napisał:

Niektórzy sieją poplony. Czy To nie jest przerost formy nad treścią? Fotka z dedykacją dla @pafnucy

IMG_20200806_134747.jpg

Jaka ładna tatarka będzie tam rosła 😁

9 minut temu, pafnucy napisał:

Klimę włączyć

Dziś kubajn wnet umarł

IMG_20200806_150949.jpg

Opublikowano

Jutro chyba wykosimy wszystko, zostanie pobelować ok 12ha. Na weekend trzeba sprzątnąć bo może cuś popada 😳 dzisiaj z prasą żem ganiał i się zesrało, gromadę złapałem i ścięło śrubę i frez na łączniku podrzutnika z podbieracza do komory. Ehhh głupi człowiek 3 stówki w plecy 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Bananek napisał:

yes

choć rósł to będzie tylko do zimy. potem będzie tylko wegetowal

Zeszłej zimy rzodkiew rosła az do strzału z glifosatu :o

1 godzinę temu, thor1984 napisał:

orientujecie się ile średnio może wejść do dominatora 98 sl pszenżyta, to jedyne zboże które nie będzie przeważone a chciałbym wiedzieć orientacyjnie plon?

Zważ litr i wg objętości przyczep policzysz. Na ok 8 tonach pomylilem sie 300 kg.

Zboża pokoszone, zostalo zebrać słomę, no i lubin skosic talerzowka.

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano

Jeden tutaj ważył litr pszenicy, to wyszło mu prawie 950 g. 😁

Opublikowano

18°, 🌤

7 godzin temu, Strongman napisał:

Wytłumaczcie ludzie z wielkopolski jak ustawić przedpłużki rolnikowi bo z tym na wschodzie tak jak z ziemniakami u nas białe a u was żółte.

Ja to wiem jak ustawić

Chodzi mi czy nie pognie pałąków co przedpłużek zamocowany

Łąka ze 30 lat nie ruszana, czy ta darń nie będzie im za ciężka do zerwania.

Opublikowano

19st narazie bez wiatru.

18 minut temu, Rolnik1973 napisał:

18°, 🌤

Ja to wiem jak ustawić

Chodzi mi czy nie pognie pałąków co przedpłużek zamocowany

Łąka ze 30 lat nie ruszana, czy ta darń nie będzie im za ciężka do zerwania.

A co masz za pług że się boisz o niego?

Opublikowano
8 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Darmo mam oddać🤔

W tamtym po 70 poszedł, niech Ci co po 8 t nakosili sprzedają po 50 to i tak zysk aż aż.

Tylko żeby te 8t+ poleciało do zbiornika trzeba się postarać i zainwestować i  pogodę mieć  po swojej stronie. 

Opublikowano
4 minuty temu, stempos1980 napisał:

19st narazie bez wiatru.

A co masz za pług że się boisz o niego?

Chodzi mi czy ten pałąk się nie zegnie

W sumie jest zabezpieczenie śrubowe korpusu co i przedpłużek zamocowany to powinno puścić, no ale to germańskie to ufać nie można, trzeba by Polską śrubą przetknąć.

IMG_20200807_062327.jpg

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v