Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Rolnik200598 napisał:

https://pogoda.interia.pl/prognoza-dlugoterminowa-polanka-wielka,cId,26905

Optymizmem mnie to szczególnie nie napawa... 

Mnie tez nie tym bardziej że w Augustowie pada 5x tyle co u mnie https://pogoda.interia.pl/prognoza-dlugoterminowa-augustow,cId,305

@pedro2 dobrze pisze. 2godziny pada obok mnie. Teraz cos zaczyna kropic

Edytowane przez fireseba
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Bananek napisał:

no chyba żartujesz. ode mnie na Augustów poszło.

Nie prawda. Zobacz na windy.com radar z satelity chmury. Wiatr z zachodu pcha na wschód. Z lewej wyż, prawej niż i idzie z góry do dolu. 

U mnie sie dobudowuje ale narazie spadło tyle ze na asfalcie nie ma kałuży a jest stary jak świat. Asfalt jest tak stary ze jeszcze koniem ugniatany

Edytowane przez fireseba
Opublikowano (edytowane)

Z jakiej okazji? Odpust czy co?

Abstynent się nie znajdzie?

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
fireseba napisał:

7 minut temu, Bananek napisał: no chyba żartujesz. ode mnie na Augustów poszło. Nie prawda. Zobacz na windy.com radar z satelity chmury. Wiatr z zachodu pcha na wschód. Z lewej wyż, prawej niż i idzie z góry do dolu. 

ja tam patrzę w niebo nie na windy

Opublikowano

To się dobrze zakręciłeś jak nie wiesz z której strony chmury nadciągają😁

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Z jakiej okazji? Odpust czy co?

Abstynent się nie znajdzie?

Fajnie by było, niestety z tej złej strony trzeba na to zerknąć. 

Opublikowano
36 minut temu, Agrest napisał:

Alert Rcb  -  przygotuj się na podtopienia. 😕

Na pogodynce 3 najwyższy poziom ostrzeżenia dla powiatu. Wychodzi że wszystko z północy będzie poooowoli wędrować na południe.

Kurła to i Jarek siana nie zrobi i Ototo nie będzie miał co przekąsić😭

Opublikowano

Jednak może lepszej, bo cały powiat nas promilu to na pewno dobrej sławy nie przyniesie

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Jednak może lepszej, bo cały powiat nas promilu to na pewno dobrej sławy nie przyniesie

No nie wiem, straż ode  mnie dziś 9 razy interweniowala.  Od kąd pamiętam to tak nie było. Jak wrócę z trasy to abym tylko zawału nie dostał... 

Opublikowano
2 minuty temu, Piotrek1975 napisał:

Agrest@ a co to abstynent?🤔😄

Jakbyś zapytał kto to to niemalże siebie mógłbym przedstawić jako przykład, po za nielicznymi epizodami 😁.

Ale co to to nie wiem.

3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Kurła to i Jarek siana nie zrobi i Ototo nie będzie miał co przekąsić😭

Jarka nad Wisłą to zaleje całkiem. Tam ciemniejsze chmury idą.

Najwyżej zrobi film z napełniania deszczomierza 😁

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Ty deszczu chcesz a ja nie chcę właśnie, niech idzie na parę dni do tych którym mało wody.

Ile Ty masz tego siana że już 2 tyg zebrać nie możesz ?

Co jak co deszcz jest potrzebny, może tam na południu to go zza dużo ale w reszcie kraju gdyby nie on to juz by ludzie co pić nie mieli, a na polach step by był. Trochę to sytuację poprawiło, u mnie w studni 3 betony wody doszło, bo już na prawdę źle było.

Po za tym jest czerwiec, dość ciepły, może nie jakoś wybitnie upalny, od jakiegoś czasu napływa do nas masa z nad morza czarnego bardzo chwiejna i wilgotna i takie ulewy to raczej nic nadzwyczajnego, tak jak śnieg czy mróz w styczniu. Niestety na prognozy nie ma co patrzeć teraz, bo te burze robią się o różnych porach dnia,  w różnych miejscach, raz pada mniej, gdzie indziej więcej i nie da się tego prognozować dokładnie. Do puki nie zmieni się kierunek  napływu masy to bedzie tak jak jest.

To że zalewa ludzi to trzeba mieć pretensję tylko i wyłącznie do rządu, tyle lat i retencja nadal nie zrobiona tak jak trzeba i trochę mocnych opadów i domy pływają, jest kasa na socjal, na głupie obietnice, na jankeskie wojska, a tego nie ma za co i komu ogarnąć, a średnio co 10 lat jest poważna powódź, a praktycznie co rok albo 2 ostre opady burzowe.

Opublikowano

Aktualnie 18mm i wylałem co by się nocą nie przepełnił.

Wczoraj 15mm

Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał:

Ile Ty masz tego siana że już 2 tyg zebrać nie możesz ?

Tyle co kot napłakał ale jak masz zebrać jak od tygodnia codziennie pada?

Opublikowano

@Uziu92 pierw niech ludzie pójdą po rozsądek do głowy nim kupią kolejną działkę budowlaną na bagnie, w dolinie , nad strumyczkiem górskim czy terenie zalewowym i pradolinie rzek.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v