Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Uziu92 napisał:

myślicie że to jest normalne taka susza rok po roku i brak opadów ponad 6 tygodni jak gdzieś na pustyni Gobi ? podobno harpem można sterować pogoda , może się ktoś tym bawi .

Też mi coś podpada ten brak deszczu kiedy go najbardziej potrzeba. W zeszłym roku brak deszczu pomiędzy 19. marca a 12 maja, a teraz od 15 marca też ani kropli. 

Opublikowano
Dnia 19.04.2020 o 09:04, ogarek napisał:

Akurat nie wie o co chodzi bo  nie o tym pisałem.... Zresztą edytowałem te wpisy wtedy.... 😁😁😁😁😁

Może o to? 

Dnia 8.02.2020 o 22:51, ogarek napisał:

Wiesz pisal mi chłopak z twojej okolicy że jesteś taka wioskowa....... 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Dnia 8.02.2020 o 23:08, ogarek napisał:

No  był ci dał dowody ale wisz rodoooo🤫

Opublikowano

To trzeba wyjaśnić ceny w warsztatach nie poszybowały w górę raczej auta są coraz bardziej skomplikowane i wymagają więcej czasu. Dla przykładu opelka 1.4 na 8 zaworach spokojnie zrobisz w przeciągu jednej dniówki. 

Opublikowano
leszek1000 napisał:

Deszcze przesunęli na środę,czwartek. A po niedzieli przesuną na czerwiec. 

Trzeba czekać bo nic nie zrobimy. Chyba że macie deszczownie to co innego. 

A to da radę tak "przesuwać" ten deszcz w tę i nazad ?? 😮 Dziś pierwszy dzień w tym tygodniu, bez poyebanego wiatru i 18 stopni C.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

Nie gadaj . Wczoraj był całkiem inszy .

Za wymianę uszczelki ?? Albo mechaników masz drogich , albo auto .

Sama uszczelka to pikuś, ale jak sie górę zdejmie to do tego dolicz inne podkładki, uszczelki, nowe szpilki do głowicy, odrazu trza sprawdzić czy głowica ok. Z planować ją, szczelność zaworów, uszczelniacze na zaworach zalecają zmienić,  tak samo rozrząd powinien być nowy, olej, i płyn, filtr, przeczyszczenie układu chłodzenia bo syf jest i tym sposobem ładna sumka sie nazbiera

Ja robić to porządnie aby maszyna służyła A jak mam wymienić tylko uszczelkę to ja dziękuję takie coś bo za miesiąc znowu się zesra

A auto najnormalniejsze Octavia 1,9tdi

Edytowane przez marulekk
Opublikowano (edytowane)

Rolnik 1973 a jak rolnik  kupi np qq ziarno do siewu z KWS [ niemieckie ] wsieje mi fendem z siewnikiem niemieckim opryskam opryskiem z firmy BASF  [niemiecka firma ] nawozy rozsieje litewskie  i skosze clasem to podlegam pod            590.......... czy nie ?

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
3 godziny temu, pit17 napisał:

Ludzie się cenią nie to co my rolnicy

Pierd.lisz i tyle. Majątki rolników warte często gęsto kilka-kilkanaście milionów i wiecznie źle i nie pasuje. Nie rozumiem tego fenomenu. Spienięż swój dobytek, pójdź w inną działalność, zobaczysz gdzie łatwiej.

Opublikowano
20 minut temu, danielursus3p napisał:

Pierd.lisz i tyle. Majątki rolników warte często gęsto kilka-kilkanaście milionów i wiecznie źle i nie pasuje. Nie rozumiem tego fenomenu. Spienięż swój dobytek, pójdź w inną działalność, zobaczysz gdzie łatwiej.

A co mnie majątek obchodzi który czesto wypracowany jest przez kilka pokoleń, mówię tu o wycenie pracy rolnika ale widzę że lubisz pracować dla idei.

Opublikowano
2 godziny temu, pit17 napisał:

A co mnie majątek obchodzi który czesto wypracowany jest przez kilka pokoleń, mówię tu o wycenie pracy rolnika ale widzę że lubisz pracować dla idei.

Tak a firmy z niedużym kapitałem powstają jak mrówki i za 2-3 lata są milionerami. Weź spoważniej trochę.

Opublikowano
Strongman napisał:

Mniej wiało wczoraj,byłem w agencji skrzynka jest nr tel i żeby zarejestrować cielaka trzeba 7,8zł zapłacić przelewem za przesyłkę paszportu i 5 zł prowizji w banku pod spodem za przelew,bo musi być pieczątka na druku przelewu i to ze zgłoszeniem do skrzynki.Można tylko zarejestrować ale będzie leżał u nich nie wiadomo do kiedy.

W sumie ze spinaczem czy kopertą czy koszulką trzeba do urzędu iść, żeby to wszystko spiąć w całość.

Albo rejestrować przez Internet, zapłacić 7.8zl za przesylke listu, wysłać maila z potwierdzeniem przelewu do agencji i miec paszport pocztą na drugi dzień. Dziś mi paszporty przyszły. Za 7.8zl mogą wysłac w jednej kopercie koło 10 sztuk.

Opublikowano

No to chyba lepi zapłacić 8 zł i mieć z głowy

A nie rano wstawać brodę golić paliwa spalić na 20 zł, jeszcze w kolejce się użerać,  a to do sklepu zakorci to tu to tam i 500 zł poleciało, a tak kliknął za 8 i gotowe po taniości.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v