Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja dzis poskręcałem swój nowy nabytek  skalibrowałem  przejrzałem prognozy i się zastanawiam co robić bo przymrozki przewidują 

Opublikowano

U mnie nadal jest . Z temperaturą też ciekawie z poniedziałku na wtorek . Może być spory mróz w nocy .

Mam takie pytanie . Czy u Was też głównie jutro i pojutrze cięższych i głośnych prac się nie wykonuje ?

Opublikowano

u nas podczas mszy w piątek i sobotę ludzie raczej odpuszczali robotę  do nabożeństw robota a w trakcie przerwa coby nie przeszkadzać

Opublikowano

Jak jest robota to sie robi ,taka jest zasada,jak nie to się odpoczywa ,zresztą teraz wielu odwyknie od kościoła ,już miesiąc przerwy ,plebania zbankrutuje

Opublikowano
11 minut temu, miwigos napisał:

Jak jest robota to sie robi ,taka jest zasada,jak nie to się odpoczywa ,zresztą teraz wielu odwyknie od kościoła ,już miesiąc przerwy ,plebania zbankrutuje

Nie zbankrutuje dostaną dotacje od Państwa , prędzej wiele firm splajtuje .

Opublikowano
35 minut temu, Pafnucy napisał:

U mnie nadal jest . Z temperaturą też ciekawie z poniedziałku na wtorek . Może być spory mróz w nocy .

Mam takie pytanie . Czy u Was też głównie jutro i pojutrze cięższych i głośnych prac się nie wykonuje ?

Ja jutro i pojutrze z gnojem jadę, każdy robi normalnie. Jakby nie było co robić to bym nie robił 😉

Opublikowano
21 minut temu, miwigos napisał:

już miesiąc przerwy ,plebania zbankrutuje

Na   mszy  5   osób  ale  pogrzeby  100 %  płatne....

3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

ale bokiem poszła niezła zlewa

Jak  zawsze  podczas   suszy -  za to  w żniwa   odwrotnie...🤣

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

U siostry w Miedzyrzecu leje deszcz chmury bokiem mnie mijają 😣

jak zwykle na większe miasta idzie i leje a na polach susz

XTRO napisał:

u mnie ani kropli, jedna na Radzyń poszła druga właśnie na Międzyrzec jedynie dwie wioski dalej gdzie mam ziemie spadło 2,5mm

to przynajmniej w jednym miejscu coś da ta woda, widziałem po radarach że w Twoją stronę idzie, mnie minęła pare kilometrów

Opublikowano
21 minut temu, pedro2 napisał:

Ja jutro i pojutrze z gnojem jadę, każdy robi normalnie. Jakby nie było co robić to bym nie robił 😉

To czuj się że nie będziesz sam😁

Jutro gnój z kojców

• Thanks 1
Opublikowano

16* w dzień najwięcej było22* hehe a ja już gnoja wytargał 😀 jałówki na wybieg oj były szczęśliwe 😀 jutro i pojutrze takie lajtowe w sobotę to u nas jusz tylko roboty konieczne i raczej bez hałasu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v