Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Politykiem. Tylko tyle i aż tyle.

Jak mówią że dadzą  to traktować z przymróżeniem oka.

Jak mówią że zabiorą to traktować jako pewnik.

I po śniegu zostało błoto.

Wracam do domu, kawkę łyknę i chyba poleżę sobie bo jakiś koronowirus zaczyna pukać do drzwi

Tylko czemu on z pretensją do rolników zawsze ?

Opublikowano

Szczerze to nie czytałem artykułu.

Liczę na siebie. 

Może myśli że to konstruktywna krytyka?😁

Edit. Otworzyłem wysłuchałem.

Wycięty kawałek kilku sekundowy i powterzany jak mantra. 

Czy było tam coś obraźliwego, szokującego? 

Szczerze dla mnie nie. I nawet gdybym to usłyszał od Sawickiego czy Olejniczaka to nie poczuł bym się dotknięty.

Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

No ale przecież prawdę mówi.

Tak bierz kredyt żeby do końca czerwca była spłata a nie do końca stycznia i śpij spokojnie.

Mi tu nie ma żadnej arogancji.

racja👍

Opublikowano
35 minut temu, Agrest napisał:

Szczerze to nie czytałem artykułu.

Liczę na siebie. 

Może myśli że to konstruktywna krytyka?😁

Edit. Otworzyłem wysłuchałem.

Wycięty kawałek kilku sekundowy i powterzany jak mantra. 

Czy było tam coś obraźliwego, szokującego? 

Szczerze dla mnie nie. I nawet gdybym to usłyszał od Sawickiego czy Olejniczaka to nie poczuł bym się dotknięty.

mi się nie podoba sam sposób wypowiedzi . Można to delikatniej . W niedzielę nawet jak w programie Tydzień Go pokazywali , to też dość rozzłoszczonym tonem mówił że rolnicy to tylko "Dawaj pieniądze".

Opublikowano (edytowane)

Jak sami po nauczali do dawania typu suszowego, 500+ itd... to społeczeństwo chce wincyj

Człowiek do dobrego szybko sie przyzwyczaja a jeszcze myśli że to za darmo pieniądze to już w ogóle 

Prędzej czy później te programy pogrąża władze bo nieustannie niebedzie państwo w stanie "dawać pyniądzy"

Edytowane przez marulekk
  • Like 2
Opublikowano

Mówi to, co chcą usłyszeć miastowi, rolnikom pracować się nie chce i cały czas żądają pieniędzy. Dzięki takiej narracji, pod artykułami o problemach polskiej wsi jest wiele krytycznych komentarzy i kto wie czy część z nich nie pochodzi z farmy trolli.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, wiesiek63zmc napisał:

Kto nie zabronuje suszowego nie dostanie Koniec siania w maju a potem żale bo nie urosło

coś Ty narobił?😲

Edytowane przez Bartek933
  • Like 1
Opublikowano
19 minut temu, mixolss napisał:

https://www.agrofoto.pl/articles/wypadki-rolnicze/kierowca-ursusa-zabrudzil-asfalt-ziemia-zaplacil-mandat-i-stracil-dowod-rejestracyjny/ I cyk kasa z mandatu do budżetu na 500+

No to już po chłopie, będzie wisiał za takie wykroczenie, odechce mu się ingerować w drogomierz ciągnika.   :P   xD

Opublikowano (edytowane)

A wracając do tej wypowiedzi ministra - mógł sam pokazać jak się gospodarzy, ja tu nie widzę problemu. Sam wszystko wydzierżawił a teraz się mądruje. Ktoś kto ma kilkadziesiąt hektarów wyda pieniądze z dopłat na święta? Nie wiem jakim tokiem myślenia on podąża 

Edytowane przez krilan06
  • Like 1
Opublikowano
krilan06 napisał:

A wracając do tej wypowiedzi ministra - mógł sam pokazać jak się gospodarzy, ja tu nie widzę problemu. Sam wszystko wydzierżawił a teraz się mądruje. Ktoś kto ma kilkadziesiąt hektarów wyda pieniądze z dopłat na święta? Nie wiem jakim tokiem myślenia on podąża 

Ja wydałem zaliczkę jeszcze przed świętami 😋, poszło na dokupienie paszy dla krów bo odszkodowanie za suszę odroczone do maja 🤐

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, krilan06 napisał:

Panie pieniędzy nie ma.     xD  Trochę ma i racji, bo to jest tak, są tacy co tylko funkcjonują z wszelkiego rodzaju dopłat socjali, więc dopłaty w grudniu, są tacy co zboże czy rzepak mają w magazynach, ale nie sprzeda bo czasem parę groszy straci, a nawozy czy paliwo chomikują na cały rok w grudniu jakby mu to było wszystko na raz potrzebne, więc dawać dopłaty w grudniu, inni więcej wydają niż mają dochodów, więc dopłaty w grudniu, no i ci co kredyty oparli na zapewnieniach partii rządzących że dopłaty będą w grudniu. A reszta która się domaga dopłat w grudniu, to jest wskaźnikiem dochodowości w polskim rolnictwie, że bez dopłat ani rusz.   :P  Tylko minister nie może tego zrozumieć, skoro jest tak dobrze, to czemu jest tak źle, no nic tylko przejadają na święta wszystko i panie pieniędzy nie ma.      :D

Edytowane przez Sean
Opublikowano
1 godzinę temu, Sean napisał:

No to już po chłopie, będzie wisiał za takie wykroczenie, odechce mu się ingerować w drogomierz ciągnika.   :P   xD

miał szczęście że antyterroryści na glebę go nie rzucili

Opublikowano

Trza chłopa karać bo pieniędzy z dopłat nabierze a restauracja poselska od lat nie może się remontu doczekać:D Ostatnio chciano ukarać chłopa bo pszczoła z jego pasieki dziabła dziecko sąsiada który mieszka kilkadziesiąt czy kilkaset metrów dalej Nie ma rady trza budować specjalne wsie dla miastowych co garno się do natury ale chcą też mieć spokój a jak żyć jak kogut rano zapieje abo krowa zaryczy a nie daj bóg jak sąsiad ruszy pryzme gnoju taż ten smród rozejdzie sie że ho ho

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, Agrest napisał:

Impulsywny jesteś, adhd?

Ja będąc dzieciakiem widziałem jak dziadkowie i rodzice ciułają i liczą każdy grosz, szanują posiadane rzeczy. I ja przez to do rozrzutnych nie należę, choć na pewno na więcej już sobie pozwalam niż starsze pokolenie.

Ale jak słyszę że młodzież usłyszy reklamę nowego telefonu, rypnie starym kilkumiesięcznym o glebę, bo rodzice kupią wówczas ten najnowszy to mną rzuca.

a czemu ? a to byk kopnie, a to z kieszeni wypadnie, a to za mocno go "położę" i po telefonie, poprzedni telefon skończył się pod kołami ciągnika bo mi wypadł jak pod ciągnik właziłem i nie widziałem

1 godzinę temu, Sylwekx25 napisał:

Ja wydałem zaliczkę jeszcze przed świętami 😋, poszło na dokupienie paszy dla krów bo odszkodowanie za suszę odroczone do maja 🤐

no właśnie ... oni mogą ci przysłać kwitek że nie dostaniesz bo pieniądze się skończyły, a idź ty i w banku powiedz że teraz nie zapłacisz bo pieniądze się skończyły ...

Opublikowano
33 minuty temu, wiesiek63zmc napisał:

Ostatnio chciano ukarać chłopa bo pszczoła z jego pasieki dziabła dziecko sąsiada który mieszka kilkadziesiąt czy kilkaset metrów dalej

pewnie miała naklejkę na grzbiecie z nazwiskiem i adresem pszczelarza ,

Opublikowano

i jakie ty te telefony kupujesz bo jak dodasz zdjęcie to Sony Ericsson z 2008 roku robil zdjęcia lepszej jakości . Musi masz tego Siemensa z podczepianym aparatem od spodu , bo one takie foty waliły 😂

Opublikowano
36 minut temu, wiesiek63zmc napisał:

Ostatnio chciano ukarać chłopa bo pszczoła z jego pasieki dziabła dziecko sąsiada który mieszka kilkadziesiąt czy kilkaset metrów dalej

Nie wierzę .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v