Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Straszna arogancja wylazła z niego . Powinien się ze wstydu spalić .

Opublikowano

Zapewnia , obiecuje , a jak guzik z tego mu wyjdzie , to pretensja do rolników , że czegoś oczekują i pytają czemu kłamał .

Opublikowano

Jako że temat batdzo aktywny ro chciałbym tu zapytać jaka przyczepa ma hamowaną przednią oś, a z tyłu tylko ręczny. Z tyłu oś kwadratowa, z przodu okrągła i chyba miała drewniane burty, bo pod podłogą ma deski. D44? 

Opublikowano

W moim osobistym odczuciu to ma chłop trochu racji jest naprawdę spory odsetek gospodarstw co żyją od dopłat do dopłat tak trudno zgromadzić zapas gotówki np na rok  czy dwa do przodu i mieć wywalone czy dopłata zejdzie w grudniu czy w czerwcu kiedyś byłem świadkiem jak gość przyszedł do agencji i chciał wypłatę bezpośrednich gotówką bo jakim prawem jego pieniądze sobie trzymają siostra mojej dziewczyny miała staż w arimr biuro powiatowe to 50% ludzi przychodzi ogarnieci ubrani kultura a reszta chamówa jakich mało z czym od części ulatniaja się zapachu przykre dla nosa i to właśnie oni psują opinie prawdziwego polskiego rolnika 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, michalcium napisał:

W moim osobistym odczuciu to ma chłop trochu racji jest naprawdę spory odsetek gospodarstw co żyją od dopłat do dopłat tak trudno zgromadzić zapas gotówki np na rok  czy dwa do przodu i mieć wywalone czy dopłata zejdzie w grudniu czy w czerwcu kiedyś byłem świadkiem jak gość przyszedł do agencji i chciał wypłatę bezpośrednich gotówką bo jakim prawem jego pieniądze sobie trzymają siostra mojej dziewczyny miała staż w arimr biuro powiatowe to 50% ludzi przychodzi ogarnieci ubrani kultura a reszta chamówa jakich mało z czym od części ulatniaja się zapachu przykre dla nosa i to właśnie oni psują opinie prawdziwego polskiego rolnika 

Może i nie trudno , ale jak ktoś zapewnia że np suszowe zostaną wypłacone za chwilę , a czeka na nie kilka miesięcy , to kim jest ta osoba która obiecała ?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, michalcium napisał:

a ty masz na koncie ze 100 tyś w zapasie ?

Edytowane przez Rolnik7343
  • Like 1
Opublikowano
21 minut temu, Rolnik7343 napisał:

No ale przecież prawdę mówi.

Tak bierz kredyt żeby do końca czerwca była spłata a nie do końca stycznia i śpij spokojnie.

Mi tu nie ma żadnej arogancji.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, michalcium napisał:

A uwierzy jak powiem że mam?

tak nie bardzo 👍 raczej nikt kto inwestuje w gospodarstwo nie trzyma na koncie 100 tyś "na zaś"

Jak mówi że dopłaty będą to mają być a nie że przyślą kwitek bo pieniądze sie skończyły ....

Edytowane przez Rolnik7343
  • Like 1
Opublikowano
6 minut temu, zetorki12 napisał:

Może i nie trudno , ale jak ktoś zapewnia że np suszowe zostaną wypłacone za chwilę , a czeka na nie kilka miesięcy , to kim jest ta osoba która obiecała ?

Politykiem. Tylko tyle i aż tyle.

Jak mówią że dadzą  to traktować z przymróżeniem oka.

Jak mówią że zabiorą to traktować jako pewnik.

I po śniegu zostało błoto.

Wracam do domu, kawkę łyknę i chyba poleżę sobie bo jakiś koronowirus zaczyna pukać do drzwi

Opublikowano

Jeszcze trochę to będziecie śpiewać jak Zbysiu Stonoga :D 

Opublikowano

zimno i wieje druga przerwa dziś na herbatkę z cytryną bo jakoś robić się nie chce 

a co do ministra to dobrze gada  moim zdaniem trzeba tak prowadzić gospodarstwo jakby dopłat nie było a jak przyjdą to wtedy pomyśleć o jakiejś inwestycji albo odłożyć na przyszły rok a nie do biedry po wino 

Opublikowano

Dawno mówiłem, że 75% rolników "pseudobiznesmenów" nie nadaje się do prowadzenia gospodarstwa. Większość nie potrafi rozsądnie rozplanować wydatków, a co dopiero odłożyć coś na czarna godzinę. 

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Ja tam dowodów nie potrzebuje ;) nikomu do portfela nie zaglądam każdy niech robi co chce, u mnie nie było by opcji żeby tyle kasy leżało na koncie, od razu jakaś inwestycja by była

Wolę mieć głowę spokojną

• Like 1
Opublikowano

A co odkładać na czarną godzinę ? pieniądz musi pracować, jak rzeczywiście potrzebna by była gotówka to zawsze można coś sprzedać, jak bym teraz wystawił hektar ziemi za 30-35 tyś to by sie bili o tą ziemie

7 minut temu, danielursus3p napisał:

Dawno mówiłem, że 75% rolników "pseudobiznesmenów" nie nadaje się do prowadzenia gospodarstwa. Większość nie potrafi rozsądnie rozplanować wydatków, a co dopiero odłożyć coś na czarna godzinę. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v