Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 godzin temu, ramzes10 napisał:

Jak nie ma różnicy ? Nadal jest koło 80-100 zł tańsza i dodatkowo ma 20 kg azotu więcej. Więc wychodzi taniej koło 130-150 zł. To nie są małe pieniądze kupując całe auto

mazowieckei centrum np polifoska 6 byla 1580 a ultra 8 1600 wiec drozsza , natomiast ultra 5 taka sama cena jak polifoska 5 lub 10 zł różnicy 

6 godzin temu, ASZv3 napisał:

Ultra aktualnie wychodzi ciut taniej na północy, podobnie w centrum a drożej zwykle na południu kraju. Osobiście wybieram ją bez problemu przy równej cenie, a nawet ciut wyższej. Jeśli jest tańsza to zdecydowanie tak.

Co do wymagań do produktów w UE to pozostawię to bez komentarza.

Natomiast chętnie dowiem się co znaczy "Rosja to Rosja" ;)

Tak czy siak to jeśli ma się jakieś wątpliwości co do jakości towaru to można go sobie przebadać i reklamować do dostawcy. Wszędzie bywają jakieś nieprawidłowości od czasu do czasu ;)

rosja to nie kraj to stan umysłu 

Opublikowano
2 godziny temu, Piotrek1975 napisał:

Z tym zaprawianiem to różnie jest, w ubiegłym roku zaprawiałem pszenżyto na 6 ha jeden kawałek i tam ojebały robaki z 1 ha, gdzie nie ,zaprawione było ok , o co chodzi🤔

A w jaki sposób zaprawa fungicydowa a miała ci ochronić pszenżyto przed insektycydami ?

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
ampol merol ma ofertę na saletrę za 835 netto, więc jak ktoś szuka już na przyszły rok to myślę warto brac. aż trochę żałuję że wcześniej się skusiłem na saletrę za 860
Opublikowano
Dnia 20.08.2020 o 21:27, WojciechFirus napisał:

Panowie ma ktoś doświadczenie z nawozem NKP plonovit z Hrubieszowa?

Nawóz mieszany ładowarką. Raz kupiłem na worku był skład 3-19-29 potem były worki 5-20-30 także jaki skład naprawdę Bóg raczy wiedzieć.. Gotowy NPK przychodzący z Rosji w jednej granuli jest badany i dopiero russcy maja płacone. A ten Plonovvit tak naprawdę nie wiadomo co to jest?

Opublikowano
11 godzin temu, przemo93pl napisał:

Witam spotkał się ktoś z tym nawozem cena 1550 czyli 100 taniej od polifoski 6 u mnie a nic Nie mogę znajsc na temat tego nawozu

20200921_172711.jpg

20200921_172723.jpg

Wygląda jak holist pk

Zamówiona stołówka  canwilu  bb 840 brutto 

Opublikowano
Dnia 22.09.2020 o 07:54, Pstrąg napisał:

Stosował ktoś taki nawóz?

DC4CDF27-08A6-421D-96E3-59F45601476C.png

10 minut temu, michal26 napisał:

Stosowałem go wiele razy, moim zdaniem dobry nawóz ,zniżki plonów nie zauważyłem i rozsiewa się też ładnie.

Opublikowano
Dnia 22.09.2020 o 07:54, Pstrąg napisał:

Stosował ktoś taki nawóz?

DC4CDF27-08A6-421D-96E3-59F45601476C.png

mam to w tym roku trochę się zbryla ale nie na kamień a nożem stukając rozsypuje, trzeba dobrze przykryć od deszczu, tonę zostawiłem na wiosnę to zobaczymy, jak brać i siać od ręki polecam ja płaciłem 1300 cos netto wiec opłacalne

Opublikowano (edytowane)

Mocznik polski, worki po 25kg- 1480zł/t

Saletra, worki 30kg- 1100zł/t

Sól potasowa, worki 50kg- 1600zł/t

Saletrzak, worki 25kg- 960zł/t

Wapno granulowane, worki 40kg- 360zł/t

Polifoska 8, worki 50kg- 1820zł/t

Polidap, worki 50kg- 1800zł/t

Lokalny skład.

Edytowane przez Rolnik200598
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v