Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 4.03.2020 o 13:02, Bartek933 napisał:

I ktoś tu mówi że tylko doradza na forum...

A inny że jest bezstronny

19 godzin temu, viperwlkp napisał:

Witam jaka jest średnia ceny gnojowicy

Bydlęca mam po ok 10za m³

30 minut temu, ASZv3 napisał:

Tak

To co się nie chwalisz?

Dnia 4.03.2020 o 13:02, Bartek933 napisał:

I ktoś tu mówi że tylko doradza na forum...

A inny że jest bezstronny

19 godzin temu, viperwlkp napisał:

Witam jaka jest średnia ceny gnojowicy

Bydlęca mam po ok 10za m³

30 minut temu, ASZv3 napisał:

Tak

To co się nie chwalisz?

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, aderus napisał:

jaka mieszanke traw bys polecil na tylko 5 klase , zeby wytrzymala kilka lat  tak jak teraz  lalo to na tym terenie lubi stanac woda i tydzien ,chce tam zrobic  trawe bo ostatnie dwa lata bawilem sie w lubin na tym gruncie i wszczegolnosc ostatni rok to katastrofa , pytam bo czytalem w tpr ze robisz rozne eksperymenty ze skladami traw

Użytkowanie tylko kośne? Sianokiszonka czy siano? czy obie opcje?

11 minut temu, aderus napisał:

jaka mieszanke traw bys polecil na tylko 5 klase , zeby wytrzymala kilka lat  tak jak teraz  lalo to na tym terenie lubi stanac woda i tydzien ,chce tam zrobic  trawe bo ostatnie dwa lata bawilem sie w lubin na tym gruncie i wszczegolnosc ostatni rok to katastrofa , pytam bo czytalem w tpr ze robisz rozne eksperymenty ze skladami traw

Opublikowano
12 minut temu, ASZv3 napisał:

tylko kosne , obie opcje

• Like 1
Opublikowano

Czyli jak siano to bez motylkowych. Polecam w takim razie z wyższej półki (trwałość i jakość paszy) trzy mieszanki: BMA-3 (moja autorska), BG-7 (Barenbrug), Country 2014 (DSV).

Opublikowano
3 minuty temu, ASZv3 napisał:

Czyli jak siano to bez motylkowych. Polecam w takim razie z wyższej półki (trwałość i jakość paszy) trzy mieszanki: BMA-3 (moja autorska), BG-7 (Barenbrug), Country 2014 (DSV).

dzieki wielki za szybka informacje

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, ASZv3 napisał:

Tak

Jeśli uczciwie sprzedawany import to oczywiście działa tak samo... no ale słyszałem o kilku przypadkach że brakowało trochę N. Myślę, że warto od czasu do czasu sprawdzić.

@ASZv3

Odezwij się na priv odnośnie zamówionych  nasion kuku.

Edytowane przez paktofonikas1987

@ASZv3 somsiad wie coś więcej o sreberku? Jakie opakowania jednostkowe najkorzystniej kupić, ile w kartonie sztuk i czy za pół ceny da radę? 😁

Zapytaj somsiada i daj znać.

Opublikowano

@paktofonikas1987 postaram się dziś oczyścić skrzynkę tutaj... jest wiecznie problem bo jest niesamowicie mała pojemność...

@Agrest Silver leaf u somsiada stale dostępny, nowe produkty w tym temacie jeszcze nie. Co do Silver leaf to lepsza cena jest od 12szt, czyli jednego kartonika.

Opublikowano

Zapytaj jak dobra za kartonik. Może by przetestował w wiśni.

Opublikowano

Chcesz tonę owoców?🤔

Wiela tego na hektar? 0,5l?

Opublikowano

Krótko mówiąc daje efekty ponadprzeciętne jak się zwykle każdy spodziewa. Te skrajne % w górę są pewnymi wyjątkami ale realnymi. Krótko mówiąc - za te pieniądze opłaca się stosowanie.

41 minut temu, Agrest napisał:

Chcesz tonę owoców?🤔

Wiela tego na hektar? 0,5l?

W sumie wszystkich pewnie bym przerobił tonę xD

0,4-0,5 w 300-400 wody

Opublikowano

U mnie 750l/ha to by takie dobre 0,7 na hektar trzeba.

Znajdziesz jakieś publikacje?

Opublikowano

To już razem dwa kartony, będzie jeszcze taniej😁

Opublikowano
21 minut temu, Agrest napisał:

U mnie 750l/ha to by takie dobre 0,7 na hektar trzeba.

Znajdziesz jakieś publikacje?

Wszystko jest opracowywane ale trochę to niestety trwa.

W tematach sadowniczych osobiście nie mam wielkiego pojęcia, więc tak jak mówiłem - chętnie dam coś taniej dla praktyka, który to sensownie użyje w różnych opcjach i obiektywnie pokaże wnioski. Jeśli masz gdzie / chęć / czas na takie rzeczy to jak najbardziej :) 

W takich technicznych sprawach piszcie na maila armand888@wp.pl bo tu mam zawaloną skrzynkę i jeszcze jakiś z nią problem tj z odczytywaniem i odpisywaniem.

Opublikowano

Zastanawiam się nad zakupem PRP Sól. Wczoraj wziąłem cennik od pobliskiego składu i tam cena niby promocyjna 400 zł/t tylko, że taka sama cena promocyjna jak dobrze kojarzę była i z rok temu a jeszcze ze 2 - 3 lata temu było chyba 2000 zł/t . 

Opublikowano
Cytat

Krótko mówiąc daje efekty ponadprzeciętne jak się zwykle każdy spodziewa. Te skrajne % w górę są pewnymi wyjątkami ale realnymi. Krótko mówiąc - za te pieniądze opłaca się stosowanie.

wzrost plonu o ponad 40%? to lepiej niż po wodzie święconej :)

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Mam pytanie,dzisiaj pojechałem kupić tonę soli potasowej bo mi zabrakło i taka sprawa,jak zadzwoniłem to 1600zł a jak zajechałem to 1860 czy jakoś tak,bo ze niby jestem na vat i muszą doliczyć 23% vatu zamiast standardowo 8% jest.To mowie ze bym wziął na paragon i ta nic z tego.To normalne,u was też tak z tą solą jest.

Coś mi to śmierdzi choć zwrot vatu 23%. Wienc wychodzi to samo tylko przy zakupie trzeba więcej wydać.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

nie normalne, chyba że nagle cenę podnieśli, ale jakoś szybko, kiedyś dzwoniłem o poli 8  w poniedziałęk, kosztowała 1550, a w środę zadzwoniłem jeszcze raz dla pewności czy jest i już cena byłą 1720

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v