Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Aktualna sytuacja na rynku mleka

galeria
Dożynki 2025
Opublikowano

Tylko ta piątnica i piątnica... Pogadajmy o najlepszych mleczarniach typu jak zarobić ale nie dać rolnikowi... 

Takie cuda Polmlek rozdaje.. 

Ilość 19000l

Cena 1,45 wraz z ogromną premią 😎

IMG_20200929_131708.jpg

Opublikowano
29 minut temu, Marcinnnnn napisał:

Tylko ta piątnica i piątnica... Pogadajmy o najlepszych mleczarniach typu jak zarobić ale nie dać rolnikowi... 

Takie cuda Polmlek rozdaje.. 

Ilość 19000l

Cena 1,45 wraz z ogromną premią 😎

IMG_20200929_131708.jpg

Też czekam na SMS a z niecierpliwością 😂😂

Opublikowano
3 godziny temu, kr9292 napisał:

Weź nie pie%rdol. Skoro da się doić we własnej spółdzielni za 1.8 czego przykładem jest piatnica to wystarczy zrobić porządek u siebie i niczego nie trzeba likwidować.

Widział wogole ktokolwiek cennik Piątnicy? 

Opublikowano

Moje gratulacje Radku, dobrze ze miałeś zasięg bo by nie doszedł ten SMS🤣

Opublikowano

Dzikie szaleństwo w polmleku. Obory wyrosną jak grzyby po deszczu. Grzesiu musi się dwoić i troić bo czują już tam pismo nosem pomału. Coraz więcej osób będzie rezygnować z produkcji, raczej się nie da zaklinać rzeczywistości. Mleczarnie muszą walczyć o utrzymanie poziomu produkcji w przyszłości, a że nie chcą za surowiec płacić to będą próbować propagandą i niewolnictwem jak w mlekpolu. Dodatkowo jeżeli ministrem zostanie oszołom puda to już może zrobić się nerwowo bo karakan może mieć ambitny plan zwinięcia rolnictwa rękami jakiegoś śmiecia którym nikt się nie przejmie jeśli go wywieszą na latarni. Jeżeli piątka homoseksualisty z Żoliborza wejdzie w życie to już nikt nie będzie mógł spać spokojnie. W mleczarniach też.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Nie jesteś  dostawcą Mlekpolu a współpracę z nimi nazywasz niewolnictwem  czy to nie jest co najmniej nie w porządku ? Dziwię się że obecni tu właściciele Mlekpolu pozwalają tak szargać dobre imię ich biznesu.  Z tego co wcześniej wyrzucono cennik przy średnich dostawach O średnich parametrach obecnie w Mlekpolu można otrzymać 1.6zl netto za litr. Chyba nie jest to jakoś tragicznie źle?

Opublikowano (edytowane)

Grzesiu ja nie targam imienia mlekpolu tylko ubieram w dosadne i właściwe słowa to co ty próbujesz ubrać w piękne😉. Nic nie mam do mlekpolu,ale nie lubię kiedy ktoś traktuje rolnika jak idiotę do robienia na nim biznesu i jeszcze mu wkręca jak go szanuje😁. W zasadzie mogę przyłożyć te słowa do większości podmiotów skupujących płody rolne w Polsce. Także nie traktuj tego tak osobiście.

Edytowane przez komizmo
Opublikowano

Przecież za te umowy spółdzielni z rolnikami ( zwłaszcza o przenosinach do innych podmiotów) miał zająć się UOKiK. 

Wspominał coś o tym minister rolnictwa że to jest niedopuszczalne aby tak traktować rolnikow i nie chodzi tu o Mlekpol ale o wszystkie spółdzielnie. Dlaczego tak żałują tych odejść Przecież na ich miejsce przyjdą inni.

Skoro dużo ludzi chce odejść to musi być coś nie halo ze spółdzielnią bo pojedyncze przypadki się zdarzają. 

Ja zostaje w Mlekpolu. Nigdy nie miałem do czynienia z "górą" i jakiś zatargow. Może ci co są bliżej rady mają z nimi więcej do pogadania A może wiedzą o przekretach. Nie widać tu żadnego który przechodzi z Mlekpolu do Piątnicy no chyba że kolega Alfa jak to jest wogle

Opublikowano
grzesiu napisał:

Nie jesteś  dostawcą Mlekpolu a współpracę z nimi nazywasz niewolnictwem  czy to nie jest co najmniej nie w porządku ? Dziwię się że obecni tu właściciele Mlekpolu pozwalają tak szargać dobre imię ich biznesu.  Z tego co wcześniej wyrzucono cennik przy średnich dostawach O średnich parametrach obecnie w Mlekpolu można otrzymać 1.6zl netto za litr. Chyba nie jest to jakoś tragicznie źle?

Trolu jeden 1,6netto od wielu miesięcy nie widziałem w mlekpolu ,poniżej 1,4 netto cena była od dawna stałe i niezmiennie.15-20 sporych gospodarstw do Piątnicy odchodzi to Stary dostał sraczki i za wrzesień rzucił podwyżkę nawet rady nie pytając mając w nadziei że odchodzący to debile i cofną się myśląc że będą mieli cenę jak w Piątnicy...nie uwierzę że ta cena utrzyma się choćby kilka miesięcy

• Like 4
Opublikowano

Masz rolników/forumowiczów za idiotów? cennik uchwalony 23.09.2020 który równie dobrze w październiku może być skorygowany.Z resztą wszyscy tu obecni dostawcy mlekpolu mogą potwierdzić mój wpis o cenie a Tobie współczuję życia i takiej zasranej roboty,trzeba być naprawdę choooojem żeby ciągle ciężko pracujących ludzi próbować zdezorientować i ogłupiać w imię interesów wąskiej grupy ludzi.Ja bym nie miał sumienia i nie mógł spojrzeć w lustro.Pieniadze to nie wszystko , pamiętaj.Jeszcze Ci życie odpłaci.Karma wraca.Obiecuje więcej nie komentować Twoich wpisów a Was rolnicy proszę włączcie myślenie i nie dajcie się ogłupiać

• Like 3
  • Thanks 2
Opublikowano (edytowane)

Jesteście w wielkim błędzie co do mojej osoby. Macie mega klapki na oczach i typ was gubi.  

Czasami się zastanawiam czy osoby narzekajace na mlekpol na tym forum to prawdziwi dostawcy Mlekpolu? Bo jak mam kontakt z realnymi dostawcami to nikt złego słowa nie powie.  

Edytowane przez grzesiu
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, DanielFarmer napisał:

Trolu jeden 1,6netto od wielu miesięcy nie widziałem w mlekpolu ,poniżej 1,4 netto cena była od dawna stałe i niezmiennie.15-20 sporych gospodarstw do Piątnicy odchodzi to Stary dostał sraczki i za wrzesień rzucił podwyżkę nawet rady nie pytając mając w nadziei że odchodzący to debile i cofną się myśląc że będą mieli cenę jak w Piątnicy...nie uwierzę że ta cena utrzyma się choćby kilka miesięcy

Daniel co ty taki nerwowy jesteś dostawca Mlekpolu? Ja jestem dostawca Mlkepolu i jestem zadowolony ocena co odbiór wiadomo co i jak, wypłata na czas cena za 08.2020 - 1,54 zł netto za wrzesień plus 8 gr

Edytowane przez kosacki
Opublikowano (edytowane)

No widzisz, przyjado, wypompujo , zapłaco. A ty pultasisz. Co jest, kredyty jakieś masz? A po co? Trzeba było taczką robić, a w polu orać starą, jak w czternastym wieku i by było w skarpecie co rok dwieście koła odłożone 🤣

2 godziny temu, Łolek napisał:

Myślę że  Grzesiu to idealny kandydat na ministra rolnictwa fachowa wiedza i rzeczowe wypowiedzi  ,napewno sobie poradzi

Ty się nie śmiej bo to jest najgorsza wiadomość dla polskiego rolnictwa od dwóch dekad przynajmniej. Jeszcze co niektórzy zatęsknią za ardanem. Tylko czekać jak pod przychylnym okiem prezesa (🤣) zacznie zwijać branża po branży i selfiki robić z oszołomami jego pokroju z fundacji viva.

Edytowane przez komizmo
Opublikowano
kosacki napisał:

10 godzin temu, DanielFarmer napisał:

Daniel co ty taki nerwowy jesteś dostawca Mlekpolu? Ja jestem dostawca Mlkepolu i jestem zadowolony ocena co odbiór wiadomo co i jak, wypłata na czas cena za 08.2020 - 1,54 zł netto za wrzesień plus 8 gr

wypłata na czas ?W Zambrowie to czasem dopiero 13 jest .

Opublikowano
1 godzinę temu, dabrowskit napisał:

wypłata na czas ?W Zambrowie to czasem dopiero 13 jest .

To masz na czas. w umowie jest że do 30 dnia każdego miesiąca. więc masz nawet przed czasem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v