Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

To juz chyba zony i dzieciakow wogole bym nie widzial jak bym czekal na zabranie mleka, mycie i dopiero doil. Z 2 miechy temu brali mleko o 15. I co tydzien schodzili o godzine. I teraz z rana sa. Jak mi za tydzien przyjdzie ze o godzine wczesniej to wyjde z siebie. 

Z rok teMu tak mialem ze o 6 mleczarka. Przestawilwm krowy na dojenie od 7 a oni za 3 tyg ze mleczarka o 9.:/

Edytowane przez Bugii
Opublikowano

to dój jak mój sąsiad raz o 5 raz o 10 raz o 14 jak mu wyjdzie 😀 czasem tylko 3 razy na dwa dni a czaem dwa doje w tygodniu zgubi krowy już się nauczyły i nawet nie ryczą 😁 ja jak bym opóźnił pół godziny to awanture podnoszą

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, gregor1284 napisał:

niecałe 10000l to za stówę zakupy, powyżej 10000l to za 200zł zakupy i tam jakoś dalej.

moja o 3 wstawała żeby wydoić krowy bo mleczarka o 5.20. z tydzień temu poszłą po rozum do głowy i doi po odbiorze

Bardzo dziwne te twoje wyliczenia. 10 000 x 0.05 = 500 PLN w towarze.

Wlasnie bylem na zakupach i kolejny raz nie moge pojac jak ten sklep paszowy funkcjonowal przed zmuszaniem rolnikow do zakupu. Ceny i towar kosmos. Tak jakbys zamiast w markecie robil zakupu na stacji paliw. W waszych oddzialach tez takie cyrki.

Co do zmiany odbioru bez zadnej informacji, to jak do mnie przyjada wczesniej i mleko sie nie schlodzi to mam to w d*p.ie. Nikt jeszcze sie nie odezwal, ale to nie z mojej winy, wiec nawet nie maja co dyskutowac.

Edytowane przez asus921
Opublikowano

Jak nauczyliście kierowców to wam tak przyjeżdżają. U mnie na trasie tak samo wszyscy źli ale co do czego wszystkim pasuje. Na innych trasach jak rolnikom nie pasuje to mają późne godziny, albo kierowcy stoją czekają przed wioską, nie raz to widziałem.

Opublikowano

Dokładnie sami dajemy przyzwolenie...u nas jest jeden pacjent co wstaje o 2w nocy i robi udój bo mleko rano zabierają. Masakra normalnie ale jak ktoś tylko widzi krowy w swoim życiu to co zrobić...jeszcze wpierdol powinni dawać jak chłop nie zdąży z mlekiem😉

Opublikowano

A ja sobie śpię do około 6 i mam to w d.... kiedy zabiera mleko, teraz przyjeżdża koło 12.

Na pewno nie wstawał bym o 3 w nocy żeby doić krowy, ile tak można wytrzymać, te godziny są najbardziej senne. 

Jak jest samochód o 6 to się da radę zrobić udój, jak przyjeżdża wcześniej to się doi po odbiorze mleka. 

U nas jest jeden co doi jak inni pójdą spać, o 10 przeważnie. 

Opublikowano
35 minut temu, damianzetor9540 napisał:

@kr9292 to my takie coś dostali. Dzwoniłem się wczoraj dopytać to te 4 gr w sierpniu na stałe są. 

IMG_20200828_115153.jpg

Dolozyli 4gr na litrze, ktore zabrali w kwietniu, czyli cena dopiero wraca do poziomu jaki byl np. w marcu. 

Tylko, ze w marcu nie bylo lojalnosciowej, a teraz jest 5gr od tej calkowitej ceny za ktore musisz zrobic zakupy, bo inaczej bedzie mial 5gr mniej.

Dolozyli tez 5gr kukurydzianej za wrzesien.

Opublikowano
55 minut temu, tay29 napisał:

Zarzad SM MLEKPOL informuje o wzroscie ceny na mleko za sierpien, jed. tluszczu o 1,2 gr, jed. bialka o 1 gr.

Kurde trochę przeszacowałem z tymi 40gr podwyżki 😕

Mlekovita idzie ostro w lojalność 🤣 niedługo połowa ceny będzie do wybrania w produktach nawozach paszach itp handel w wys maz padnie.  

Opublikowano
16 godzin temu, robert1226 napisał:

No właśnie jak na zebraniu w tej sprawie zaatakowałem wice prezesa to nikt za mną nie stanął wszystkim pasowało powiedziałem mu że skąd się mleko bierze że trzeba je do basenu nalać i że ma wystygnąć i że w godz np od 6 do 8 nie brać mleka na jakiś 50 osób na sali wszystkim pasowało tylko mi nie 

Wola wstawać o 4 tej niż gębę na zebraniu otworzyć.

Posłuszne barany

Opublikowano (edytowane)

Co do "lojalnosciowej" to jak juz musza "zarobic" to wolabym, zeby oficialnie zabrali 1-2 grosze, niz ciagle podwyzszac "premie", ktora nie jest "premia", bo te 5gr nikt nie dolozyl, tylko odjal od normalnej ceny. Dlatego lepiej dostac 1gr mniej niz latac i kupowac produkty, ktorych sie nie do konca potrzebuje, bo ma sie lepszej jakosci i duzo taniej u swojego dostawcy pasz. Tak czy inaczej nikt o zdrowym rozsadku i tak nie kupi nic w tym sklepie ponad limit "premii".

Sasiad jak zobaczyl ceny to powiedzial, ze nic z tamtad nie bierze i co miesiac jest ponad 1500 w plecy. Kazdy robi jak uwaza.

Edytowane przez asus921
Opublikowano

@damianzetor9540 u nas było tylko że za sierpień dokładają do tłuszczu. I to że lojalnościowa z 4 na 5 gr.

Problem jest z asortymentem. Bardzo słaby wybór. Często brakuje towaru. Ludzie biorą byle co aby wybrać. Okoliczne firmy odczuły nie na co sie oszukiwać, jedynie magia sie tam wkręciła, musiała grubo posmarować. 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, komizmo napisał:

To chyba sąsiad ma coś z głową. Lepiej nawet mieć 1500 w drogim towarze niż nic nie mieć i 1500 mniej do wypłaty

Tlumaczylem raz. Kazdy robi jak uwaza. Ja tez tego nie rozumiem.

@kr9292

Dokladnie, same pierdoly i to 30-40% drozsze, a rzeczy potrzebne duzo drozsze i jeszcze niema. Np. wyslodki melasowane i tak jechalem kupic to zadzwonie czy maja. To cena 1500 chyba netto, ale na 100% nie powiem i jeszcze trzeba specjalnie zamowic i to big baga 1tona minimum. Jak ja nawet za tyle do wybrania tej premii nie mam.

Kupilem lokalnie 1050 brutto zapakowane w woreczkach z pocalowaniem w reke, a jakbym wzial 1tone w Bigu to pewnie ponizej 1000zl.  Rzepak jak kupowalem po 1150 brutto to tam byl po 1700.

Rozumiem male roznice, ale to to sa juz jaja.

Edytowane przez asus921
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v