Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój ojciec przepisał mi prawie 3 lata temu gospodarstwo mleczarnia Mlekpol (dokładnie lipiec) . Uzbierało 80 tyś udziału wiadomo miał dużo mniej mleka niż ja teraz. Ostatnio instruktor był i ojciec pytał o udziału co i jak . Usłyszał że się jeszcze zejdzie kilka lat A ja mam już uzbierane 22 tyś  więc pewnie z moich udziałów zapłacą kiedyś ojca hehe. Mleczarnia co miesiąc ma czyste pieniądze z udziału od nas bez podatku bo my krowiarze płacimy ten podatek co miesiąc.

Opublikowano
vodz napisał:

Mój znajomy polmlek raciaz 0.85 zł

nie rozumie takich ludzi

masio513 napisał:

Łuków u sąsiada 1.05 zł brutto za kwiecień. Ilość około 14tys. Parametrów nie znam. W porównaniu do marca 15gr w dół. 

jaki rejon? sąsiadnie odwiedza mleczarni tam to jest taki robinhod zabierają komu się da

Opublikowano

Był bielmlek, ale wiadomo co się stało. A wszyscy w okolicy więksi odeszli z dwa lata temu do łukowa bo płacił lepiej jak president i Hajnówka. Około 1.30. A teraz już opierdziela. President też za kwiecień 8 gr uciął. 

Opublikowano
1 godzinę temu, greg1985 napisał:

Mój ojciec przepisał mi prawie 3 lata temu gospodarstwo mleczarnia Mlekpol (dokładnie lipiec) . Uzbierało 80 tyś udziału wiadomo miał dużo mniej mleka niż ja teraz. Ostatnio instruktor był i ojciec pytał o udziału co i jak . Usłyszał że się jeszcze zejdzie kilka lat A ja mam już uzbierane 22 tyś  więc pewnie z moich udziałów zapłacą kiedyś ojca hehe. Mleczarnia co miesiąc ma czyste pieniądze z udziału od nas bez podatku bo my krowiarze płacimy ten podatek co miesiąc.

Tak więc powtarzam wszystko zależy od spółdzielni, sierpc oddaje udzialy po roku w dwóch ratach. Jeśli podanie jest złożone przed walnym no to po walnym w czerwcu pierwsza rata druga w listopadzie i tyle, rozliczone.

1 godzinę temu, dejmian90 napisał:

Przy jakiej ilości? To ja oddział Ostrów Mazowiecka mam trochę lepiej bo 1,13😅😅

Może ze 3 tys na miesiąc ma

Opublikowano

To faktycznie łukow słabo płaci na waszych rejonach ale nie wiedziałem że się tam zapuszczają nawet. U nas sąsiad podmiot skupujący zmienił z Siemiatycz na Łosice 😁

Opublikowano
8 godzin temu, czareczek85 napisał:

Dzięki udziałowi spółdzielnia  ma pieniądze na inwedtycję. A to się przekłada na cenę mleka. W Piątnicy prawdopodobnie premia za miesiąc maj będzię. 

Wiadomo ile ta premia wyniesie?, 😁

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

płaczecie na 90groszy, 4 lata temu oddawaliśmy w lutym po 66 groszy do jakże przecudownej osm chorzele i jakoś daliśmy radę...

Teraz niewiele lepiej. Cena w granicach 1,15-1.2 zł

Opublikowano

Jezu. 90 groszy. To ja z ojcem ustalilem juz kilka lat temu ze jak mleko spadnie w sierpcu na 1.3zl to krowy do likwidacji. Bo za taki zapierdol nalezy sie dobra zaplata. A nie po kosztach za grosze za***rdalac.

• Like 3
Opublikowano
2 godziny temu, arofarmer napisał:

To chyba mały litrarz bo 1,34 miałem ostatnio. Za maj i kwiecień więcej będzie bo podwyżka wraca na białko i tłuszcz

Powyżej 10 tys. Sąsiad mówił że po tyle wyszło. Było by pewnie więcej ale standardowo zaj.bali na parametrach . 

Opublikowano
10 godzin temu, gregor1284 napisał:

w chorzelach to powinno być z 50gr premi za użeranie się z tymi złodziejami :D

Możesz zmienić mleczarnie

Chyba że za dużo kredyty o mleczarni wziełeś😂😀

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v