Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, Xawier napisał:

Mi odliczają od faktury za mleko jako artykuły techniczne, nabiał osobno, paliwa nie brałem

Moim zdaniem powinna być fv bo przecież płacicie za to a oni muszą to jakoś zdjąć ze stanu.  Może ktoś z centrali wys - maz podpowie jak to wygląda?

Opublikowano
5 minut temu, MarcinZetor8011 napisał:

Lacpol Piotrków Kujawski wyszło mi 1.14zł  brutto ryczałt. Ilość pow. 15 tys. Bł.3.33 tł.4.01 

Nie mozesz sobie poszukac  lepszej mleczarni  koledze  ta sama firma dała po 1,04   to juz  w jogo   ,gniezno,czy lowicz  bys mial ok 1,30

Opublikowano (edytowane)

To patrzcie na to , tyle mają Bańkowcy co noszą do punktu zbiorczego. Coś ponad 20 gr minus względem lutego. Mleczarnia, której "cennika" nikt jeszcze na oczy nie widział

🙊🙉🙈

IMG20200517130938.jpg

Edytowane przez bieniek_88
Opublikowano
5 godzin temu, strsw33 napisał:

Nie mozesz sobie poszukac  lepszej mleczarni  koledze  ta sama firma dała po 1,04   to juz  w jogo   ,gniezno,czy lowicz  bys mial ok 1,30

Jedynie o Łowiczu myślałem,ale tam też wiem że nie tak dawno były bardzo duże zawirowania i to mnie zniechęca. Bo Gniezno to pośrednik,a jogo  też raczej nie płaci za dobrze(jak się mylę to poprawcie ). Myślę ze np.Mlekowita,Mlekpol,Sierpc płacą dobrze i warto było by tam uderzyć ale u mnie nie mają trasy

Opublikowano
5 godzin temu, bieniek_88 napisał:

To patrzcie na to , tyle mają Bańkowcy co noszą do punktu zbiorczego. Coś ponad 20 gr minus względem lutego. Mleczarnia, której "cennika" nikt jeszcze na oczy nie widział

🙊🙉🙈

IMG20200517130938.jpg

Fakt cena dno ale i z rozumem dostawcy coś nie tak za 1000 czy nawet 2 miesięcznie wstawać rano święto czy nie święto i chodzić osm rodzony to coś że łbem nie tak oddałbym w dzierżawę albo bele sprzedał i d*py bym sobie nie zawracał 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
10 minut temu, Primula94 napisał:

Piątnica 40 gr premii za kwiecień, potwierdzi ktoś info , czy to plota?

Z tą premia nie wiem ale jak patrzę na ceny w tabeli za marzec to przy średnich parametrach i odjęciu udziałów to wychodzi mała różnica np z mleko vita 

IMG_20200517_185339.jpg

A w Giżycku nawet drożej 

Opublikowano
2 godziny temu, Primula94 napisał:

Piątnica 40 gr premii za kwiecień, potwierdzi ktoś info , czy to plota?

Chyba za maj bo za kwieciwn nie bylo

Opublikowano
8 godzin temu, bieniek_88 napisał:

🙊🙉🙈

IMG20200517130938.jpg

Faktura jak w Mlekovicie

Opublikowano
14 godzin temu, MarcinZetor8011 napisał:

Jedynie o Łowiczu myślałem,ale tam też wiem że nie tak dawno były bardzo duże zawirowania i to mnie zniechęca. Bo Gniezno to pośrednik,a jogo  też raczej nie płaci za dobrze(jak się mylę to poprawcie ). Myślę ze np.Mlekowita,Mlekpol,Sierpc płacą dobrze i warto było by tam uderzyć ale u mnie nie mają trasy

Jogo 23000 tł. 4.33 bi 3.48 cena 1.39 zł brutto vatowiec 

I z tego co wiem bardzo poszukują nowych dostawców bo mają mało mleka 

Opublikowano
23 godziny temu, bieniek_88 napisał:

🙊🙉🙈

IMG20200517130938.jpg

Widziałem takie ceny u       ,,bańkowcow,, ale przy pozaklasowym a tu proszę mleko w extra i 70 parę groszy co to za mleczarnia? 

Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, alfa napisał:

Fakt cena dno ale i z rozumem dostawcy coś nie tak za 1000 czy nawet 2 miesięcznie wstawać rano święto czy nie święto i chodzić osm rodzony to coś że łbem nie tak oddałbym w dzierżawę albo bele sprzedał i d*py bym sobie nie zawracał 

Ludziki na etacie robią a bydełko trzymają dla dopłat i łąki też obrabiają dla doplat, przy okazji mleko ciągają, że też im się chcę 🙂 

U mnie jest specyficzna sytuacja, (o dzierżawie zapomnij,jak wyżej napisane) ziemie jakie są to są a sytuacji nie poprawia ten region, ziemie na obszarach Nadbużańskiego Parku Krajobrazowego, na Naturze 2000 oraz Tuzy cenne przyrodniczo, których nie można orać.

@MariuszDe Polmlek

Edytowane przez bieniek_88
Opublikowano

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/articles/polskie-mleko/polmlek-planuje-znacznie-zwiekszyc-eksport-produktow-mlecznych/

65 000 osób żyje godziwie dzięki nim😂😅😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v