Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
komizmo napisał:

18 minut temu, alfa napisał:

Ja pierdykam do 20 w oborze.  Rzuciłbym to w cholere toż to w zimie pół nocy. A nie bez tego że jak piszesz do 20 to i niekiedy pod 21 się zagonisz 

Nie wiem alfa, ale z opowiadań wynika że zamożny z ciebie gość. Mieszkania, akcje, obligacje. A zapierdalasz za te śmieszne groszaki przy krowach. Coś się kupy tu nie trzyma

No właśnie coś tu jest nie tak.

Opublikowano
4 minuty temu, lusjan napisał:

Tylko że na zmodernizowanym gospodarstwie łatwiej o pracownika, a i własne kości dłużej wytrzymują 😜

Ale znów serce nie wytrzyma z braku ruchu 🙃

Opublikowano

Spokojnie wytrzyma wszystko przy odpowiedniej organizacji 😉robimy to bo lubimy czasem są i gorsze dni wiadomo ale pracujemy na swoim. 

@slawek74 dlatego pole mamy nie tylko w naszej gminie 😁 ba nawet i nie w naszym województwie 

Opublikowano
55 minut temu, Farmer6820 napisał:

Czy ja wiem czy tu taka praca jak w obozie. Rano od 6 do 9 i wieczorem od 16 do 20 w południe pójść zobaczyć co się dzieje i jak nie ma pracy w polu to można się byczyć. 

Dzierżawy na naszym rejonie są od ludzi którzy kiedyś coś hodowali a zrezygnowali z powodu wieku i chodzą i się cieszą ze na polu ładnie rośnie a oni coś jeszcze z tego mają w kieszeni bez żadnego wysiłku 

No to zap.....l na całego dla całej rodziny .

A tak wogule to jesteś młody i mało życia znasz to nie hojrakuj tak pogadamy za 20 lat jak cię życie czegoś nauczy bo na razie jak piszesz to się niczego nie robiłeś bo jedziesz na kredytach i dotacjach .

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Ja też mam 26 lat. I  aż tyle nie mam tylko 96 szt dojnych I powiem ci tak jeszcze trochę to tez na d*pie usiądziesz  kwestia czasu. U mnie Tata przestał pracować w gospodarstwie bo dostał śródmiążkowego zapalenia płuc z włóknieniem. I powiem ci tak gdyby nie to że przyszedł do mnie pracownik, to że trzeba do banku zanieść, i zobowiązania w względem uni to już by ich było 60 szt. I też byłem taki zapatrzony że nic po za krowami nie widzialem. Ale są też inne wartości ważne niż tylko krowy, ziemia czy rozwój. Ale jak chcesz w to tak szybko brnąć to życie Ci jak najlepiej 😀

Opublikowano (edytowane)

No niech zgadnę pewnie następny   20-sto krowi filozof nuki daje 😂

8 minut temu, robert1226 napisał:

No to zap.....l na całego dla całej rodziny .

A tak wogule to jesteś młody i mało życia znasz to nie hojrakuj tak pogadamy za 20 lat jak cię życie czegoś nauczy bo na razie jak piszesz to się niczego nie robiłeś bo jedziesz na kredytach i dotacjach .

A ja myślę że chłopak pracuje i ma łeb na karku skoro już  zdaje miljon litrów.... takie filozofki jak ty pewnie w 10 lat tyle nie zdaDza 😋

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
29 minut temu, komizmo napisał:

Nie wiem alfa, ale z opowiadań wynika że zamożny z ciebie gość. Mieszkania, akcje, obligacje. A zapierdalasz za te śmieszne groszaki przy krowach. Coś się kupy tu nie trzyma

Ja już blisko zamknięcia interesu nastawiam się powoli na inną część gospodarki rolnej. A poza tym mam gospodarstwo bez kredytu tylko łapie kasę gdzie się da z dotacji. Wszystko co zostanie moje do tego dużo własnej dobrej ziemi także dopłata moja dzierżaw nie płacę. I mam oddzielone pieniądze z innych zysków od tych z gospodarstwa i przede wszystkim nie zarzynam się do 20 w oborze. W moim przypadku przy obecnej cenie odłożę rocznie 450000 do 500000 tys z gospodarstwa wszystko na moje życie utrzymanie inwestycje i szaleństwa. Nie buduję obor nie kupuje pola po więcej jak 50 tys a teraz nie chce go już i za 35 

Opublikowano

nie ty decydujesz o tym kto tu się wypowiada. mieć nie znaczy być. majątek może i masz, ale kultury za grosz i tego nie kupisz.

1 minutę temu, ogarek napisał:

A ile masz? Nic. To spadaj... 😂😂😂😂

Opublikowano

No się wypowiedź.... Kto ci broni 😋😋😋😋😋

No pisz ile masz krow ile zdJesz rocznie 😂😂😂😂😂

Opublikowano
8 minut temu, leszek1000 napisał:

Jeden hodowca miał 60 krów. Aktualnie zwija interes bo syn woli do miasta. 

Teraz już kolejne pokolenie będzie się zastanawiało nawet przy nowych budynkach. 

Nie ma co się dziwić, pomijając ilość pracy to znajdź teraz drugą połówkę i powiedz że będziecie doić 60 sztuk 😎 

Opublikowano
8 minut temu, alfa napisał:

Ja już blisko zamknięcia interesu nastawiam się powoli na inną część gospodarki rolnej. A poza tym mam gospodarstwo bez kredytu tylko łapie kasę gdzie się da z dotacji. Wszystko co zostanie moje do tego dużo własnej dobrej ziemi także dopłata moja dzierżaw nie płacę. I mam oddzielone pieniądze z innych zysków od tych z gospodarstwa i przede wszystkim nie zarzynam się do 20 w oborze. W moim przypadku przy obecnej cenie odłożę rocznie 450000 do 500000 tys z gospodarstwa wszystko na moje życie utrzymanie inwestycje i szaleństwa. Nie buduję obor nie kupuje pola po więcej jak 50 tys a teraz nie chce go już i za 35 

Alfa jesteś związany z PSlem? 😛

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Ursus932 napisał:

Nie ma co się dziwić, pomijając ilość pracy to znajdź teraz drugą połówkę i powiedz że będziecie doić 60 sztuk 😎 

Jasne, że znajdziesz. Powie ci kochanie, oczywiście, że ci pomogę. A po ślubie się dowiesz, że i owszem, pomoże ci doić. Ale nie krowy tylko ciebie 😁. I nie w oborze, tylko w galerii

Edytowane przez komizmo
  • Like 1
Opublikowano

A jak tam giełda... Rozumiem że te krocie spływają 😂

6 minut temu, alfa napisał:

Nie 😊 pójdę do holowni albo trzaska 😋

Opublikowano
23 minuty temu, pafnucy napisał:

nie ty decydujesz o tym kto tu się wypowiada. mieć nie znaczy być. majątek może i masz, ale kultury za grosz i tego nie kupisz.

Jak dostanie w dupe od życia to spokornieje bo mając 26 lat to sorry ale o problemach życiowych to jeszcze niewiele wie

Ale ego to ma jak Giewont 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Widzisz jak toś zaczyna z takiego poziomu to nigdy się nie dogada z kimś kto przez całe życie robi i nie wejdzie na poziom na którym już jest ten chłopak i tyle... To inna liga inny stan umysłowy i zupełnie inne podejście do życia.... 

A ten kmiot to pisał do mnie a ja nie mam 26 lat tylko x 2.... 😋

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Dokładnie kolego, tu nie jest problemem ilość tylko cena mleka, ja dostaje prawie 1/3 mniej😕 niż taki sam mały dostawca w innym zakątku kraju 

Ale Ty jesteś markotny. Narzekasz na cenę, bo masz całe gówno tych litrów. Zwiększyć nie chcesz, a są w Łódzkim podmioty co przy tych 15 tys miesięcznie płacą 1.50+. Ale znów jak wyżej napisałes, bo oni mają wymogi. To się zdecyduj czy chcesz doić 5 tys gnojowki czy 15 tys mleka i nie narzekać 

A jak żal d*pę ściska że kolega @Farmer6820 się rozwija i idzie to Twój problem. Żebym ja miał ziemi to już dawno by obora stała jak się należy. On może i robi 7 godz dziennie ale tam nikt widłami nie macha. 

• Like 1
Opublikowano

A do czego Ty zmierzasz, widziałeś jaką ma cenę kolega @WitekRolnik przy podobnej ilości, więc nie trzeba być olbrzymem żeby coś zarobić, a po drugie wole pić moje 5tys gnojowki jak twoje 15 h*jowego mleka 

Opublikowano

A Ty wątpię że masz coś zmechanizowane. Pewnie gnój taczka idzie, kiszonka noszona wiadrami i się taplasz w błocie pod pryzma bo na silosy nie masz, choć w sumie jak pieszo nosisz od pryzmy to i może błota nie masz. Na studiach tylu ludzi poznałem że jak tylko mają głowę i mądrze robią to oni mają więcej czasu przy 200 sztukach niż drugi co ma 30 i wszystko łapami robi

Przed chwilą, Ursus932 napisał:

A do czego Ty zmierzasz, widziałeś jaką ma cenę kolega @WitekRolnik przy podobnej ilości, więc nie trzeba być olbrzymem żeby coś zarobić, a po drugie wole pić moje 5tys gnojowki jak twoje 15 h*jowego mleka 

Widzę prawda w oczy kole, a kto ma chujowe to już nie chce mi się dyskutować bo znam Radomsko i wiem co skupują i jak biorą próby.

Opublikowano

Wiem że widełkami nie macha, mam kolegów co mają większe i wiem jak to wygląda, ale samo siedzenie w smrodzie 7 godzin jest odrazajace 

Śmieszny jestes, jeszcze napisz że leżą i kasa sama leci 🙃

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Dodaj nową pozycję...
v