Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, niesamowity90 napisał:

Jaro bierze ustawę na siebie, prezydent zawetuje, bo i tak uchwalą jak wróci do sejmu, a chociaż on wyjdzie cały na biało. Jak nie będzie protestów wielkości marszu niepodległości to jesteśmy w ciemnej d...

Może my jako mleczarze ciut mniej, ale dostaniemy po łbie. Jak zaczną wpadać ekoterroryści i Wam stada likwidować. Organizacje "prozwierzęce" będą rosły jak grzyby po deszczu, bo dobry z tego będzie biznes.

No nie wiem czy ciut mniej skoro ustawa zabrania trzymania ZWIERZĄT DOMOWYCH na uwięzi. A większość mleczarzy chyba trzyma swoje BYDŁO DOMOWE jeszcze na uwiezi.

Zaraz ktoś napisze że to o psy chodzi. Psa w domu też na łańcuchu się nie trzyma tylko na dworze. Żeby o psy chodziło to byłoby to napisane wprost.

Co prócz psa ze zwierząt utrzymywanych w domu można trzymać na łańcuchu? Kota, chomika, pająka, węża?

Edytowane przez krzysieek
Opublikowano

Idąc tym tokiem rozumowania, to jak ktoś w czerwonej strefie asf ma świnkę morską, to ma ją zutylizować w związku z wirusem, czy trzymać w słonej wodzie? 

• Haha 1
Opublikowano

Nie wiem, mam nadzieję że nie. Bo to już by było przegięcie

O ile mogę pisiorow zrozumieć, że mają w d*pie hodowców bo to wiejski socjal jest ich targetem, a nie rolnicy jak my, to nie mogę zrozumieć ludzi którym nachrohano na mordy, jeszcze ze smarkami, a oni ich z tego tłumaczą

Opublikowano
41 minut temu, lusjan napisał:

Idąc tym tokiem rozumowania, to jak ktoś w czerwonej strefie asf ma świnkę morską, to ma ją zutylizować w związku z wirusem, czy trzymać w słonej wodzie? 

Na tok rozumowania to rolnik będzie zdany osób które przyjadą do niego po kontroli. Rolnik swoje oni swoje. Jak myślisz kto będzie miał rację? Nie mam wątpliwości że ustawodawca celowo pozostawił taką furtkę do różnorakiej interpretacji. Niekoniecznie mając tu na uwadze dobro hodowcy

Opublikowano

Ktoś pisał chyba kanalia w ceny bydla 2020 ze kaczynski w ciągu 3 lat zajmie się branżą mleczarska. Rozpocznie się od podatku deszczowego

Opublikowano

Dokładnie w kasie pusto,dochody spadają a sprzedać nie ma co.W poprzedniej kadencji pis dał koncesje na wydobycie wegla dla australijskiej firmy na 50 lat tacy to obroncy Polski.Co ciekawe koszt wydobycia tony wegla w Polsce jest szacowany na 25$ a .

Opublikowano
1 minutę temu, przezuwaczka napisał:

Zwierzęta domowe to nie gospodarskie na szczęście🤦‍♀️

Jak dla mnie jest to tak napisane, z resztą jak spora część polskiego prawa, że jest za duża swoboda interpretacji, oby nasze obawy były przesadzone. Z resztą tak sobie patrzę co tam uchwalają i chyba w 2030 wystarczy już czynnego gospodarzenia, wejdzie green deal, z ekologią i ugorem, chyba sobie wtedy dam spokój. Ale jeszcze 10 lat, może być różnie.

Opublikowano

A jak mam 14 kotów plus jedna kocica w domu to podchodzi pod hodowlę? 🤔 

Tak jak pisałem w innym temacie, u nas  w przedszkolu 14 dzieci siedzi w 30m² i kontroler z kuratorium pochwalił za super warunki, a tu odwalają parodię 🤦

• Haha 1
Opublikowano
11 godzin temu, kr9292 napisał:

Ten rząd rozleci się już niedługo i to celowo bo gorpodarka polski jest zrujnowana. Więc raczej nie zdąży

No i to jest jedyne wytłumaczenie dla tego wariactwa. Muszą przegrać wybory, ale nieznacznie, żeby większość mord przy korycie w sejmie została

11 godzin temu, kr9292 napisał:

Ten rząd rozleci się już niedługo i to celowo bo gorpodarka polski jest zrujnowana. Więc raczej nie zdąży

No i to jest jedyne wytłumaczenie dla tego wariactwa. Muszą przegrać wybory, ale nieznacznie, żeby większość mord przy korycie w sejmie została

Opublikowano
Dnia 16.09.2020 o 12:48, grzesiu napisał:

W ciągu czterech dekad Mlekpol stał się jedną z największych spółdzielni mleczarskich w naszym kraju, dlatego możemy być dumni i cieszyć się z tego sukcesu oraz wyjątkowego jubileuszu – mówi Edmund Borawski, Prezes SM Mlekpol. – Pragnę podziękować wszystkim producentom mleka za osiągnięcia w zakresie jakości i wzrostu ilości skupionego surowca, który pozwala na produkowanie wyrobów o najwyższych standardach światowych. Przewodniczącym i członkom Rad Nadzorczych, zarówno aktualnym jak i niepełniącym już swoich funkcji, dziękuję za wspólną pracę na rzecz rozwoju Mlekpolu. Niejednokrotnie podejmowane decyzje w sprawie połączeń z innymi podmiotami były trudne i obarczone ryzykiem, ale wspólna ciężka praca pozwoliła zbudować stabilne przedsiębiorstwo służące swoim członkom. Duże słowa uznania należy wyrazić wobec kadry kierowniczej i pracowników, ponieważ zdobytą nowoczesną wiedzę techniczną i technologiczną przełożyli na rozwój produktów najwyższej jakości znanych i cenionych nie tylko na rynku krajowym, ale również zagranicznym – mówił prezes Borawski.

Piękna wypowiedź prezesa. 

Wygrał rozsądek. 

kurde myślałem, żeś ty na tym forum od lat, ale teraz widać, że kupili jakiegoś grzesia konto i dają do wiwatu łubu dubu, niech nam żyje prezes...

Opublikowano
grzesiu napisał:

Nikt nic nie kupił!!! Ale fakt jestem jednym z pierwszych użytkowników tego portalu.  

To jak tyle lat tu jesteś to dziwnie anonimowy nikt Cię jakoś nie zna bardziej udzielasz się z tego co zauważyłem tylko w tym temacie choć nie jesteś producentem a twierdzisz że z mlekpolem nie masz nic wspólnego a mocno interesujesz się co tu się pisze

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez Pawel197890
      Mam pytanie czy można siac żyto hybrydowe rok po centrali i ile kg na hektar 
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v