Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
martin0000 napisał:

Popieram, też prowadzę gospodarstwo w takim systemie i najlepiej się sprawdza i dla mnie witaminy to marnowanie kasy  ale wiem że nie którzy to się lubią nimi podniecać, jak najmniej dorabiać firmy paszowe i wszystkich dookola ja by najmniej wychodzę z takiego założenia. 

Dopóki nie masz problemów z zacieleniami to spoko, ja już sie przekonałem, że warto no ale ja jestem z tych po*********ych co im sie jednak opłaca. To możesz mnie nie brać pod uwage. xD A co do treściwej to nigdzie nie dostaniesz lepszej i tańszej niż ta zrobiona samemu.

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano

OSM MLEKOVITA  podwyżka plus 4grosze do litra od Sierpnia . 

Opublikowano

My w Sierpcu też ok 10tego będziemy wiedzieli ile za lipiec i jest dobrze jakoś żyjemy .

I tak wolę się dowiedzieć że w lipcu mam po 1,50 niż teraz że w sierpniu 1,20 np. która mleczarnia dobrze płaci to da się wytrzymać w drobnej niewiedzy .

Opublikowano

My w Mlekovicie śpimy spokojnie wiemy że nasza siłą jest skala produkcji najwyższa jakość która jako tako idzie w cenie za nasze mleko...dodatkowo ruszyły kredyty i pożyczki inwestycyjne i życzę każdemu dostawcy stabilności takiej jaką my mamy. Można planować w miarę wydatki i inwestycje  a jak się czyta że ktoś musi oddać mleko za 1.1 czy 1.2 to jest złodziejstwo w biały dzień bez rękawiczek.

Opublikowano

Znając życie nie będą się wychylać jak nikt za lipiec nie podniósł i cena pozostanie bez zmian. Za sierpień pewnie rzucą 5 groszy skoro mlekowita dała 4. Dobre czasy mlekpolu się skończyły gdzie był zawsze 5-10 groszy przed mlekowita

Opublikowano
12 godzin temu, DanielFarmer napisał:

a to któraś dobrze płaci poza Piątnica? 🤔

W naszym kraju nie mogą wszystkie mleczarnie płacić jak Piątnica,bo u co drugiego co ma 30 ha stała by obora na 200 sztuk .

A cena na poziomie 1,50 to nie jest jakaś tragedia.

Opublikowano

Zarząd SM MLEKPOL informuje, ze za mleko koszerne wprowadzono dopłatę w wys. 0,02zl/litr, poza tym Cennik na mleko za lipiec nie uległ zmianie.

Opublikowano
2 godziny temu, RusiL napisał:

Zarząd SM MLEKPOL informuje, ze za mleko koszerne wprowadzono dopłatę w wys. 0,02zl/litr, poza tym Cennik na mleko za lipiec nie uległ zmianie.

Ale w zagadki się bawią...Każde mleko krowie jest koszerne

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v