Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, Marcin133 napisał:

A niedawno mówiłem to ktoś mi pisał czy wierze w niemożliwe 😉 znaczy się że nie jest tak tragicznie w mleczarniach tylko nam tak słabo dają...

Pewnie dostali sporo wypowiedzen , to i podwyżka jest.

Zabrali 10 dali 5 i sie im kalkuluje.

Opublikowano
15 godzin temu, Marcin133 napisał:

A niedawno mówiłem to ktoś mi pisał czy wierze w niemożliwe 😉 znaczy się że nie jest tak tragicznie w mleczarniach tylko nam tak słabo dają...

To ja byłem. Kilka dni temu dzwoniłem do skupu o jakaś podwyżkę no i dostaliśmy. Znowu nie trafiłem, zawsze jak dzwonię to podnoszą cenę ogólnie wszystkim

Opublikowano
43 minuty temu, Marcinnnnn napisał:

To ja byłem. Kilka dni temu dzwoniłem do skupu o jakaś podwyżkę no i dostaliśmy. Znowu nie trafiłem, zawsze jak dzwonię to podnoszą cenę ogólnie wszystkim

Możesz mieć satysfakcję że to dzięki tobie dołożyli ☺

Opublikowano

OSM ŁOWICZ zysk 1mln 164tys zł  przy średniej cenie 1.27zl netto i sķupie 350mln litrów mleka. Średnia cena w kraju 1.43zl. Niech mi nikt nie mówi że tam się poprawia. Taki wynik finansowy robi się w miesiącu grudniu obniżając cenę mleka O 4gr. Jakby lowicz miał płacić cały rok choćby średnia krajowa to byłby -60mln zł straty!!!

Dla porównania takie OSM Siedlce ze skupem 6x mniejszym wygenerowaly zysk 1.5mln zł przy średniej cenie 1.38zl 

Opublikowano
20 godzin temu, radekz200 napisał:

u mie mleczarnia rozłożyła na raty chyba na 5 lat MLEKS wyszków , z tego co kojarze to na fakturach były tylko 2 razy odjete a 3 lata umorzone ?

Opublikowano
31 minut temu, grzesiu napisał:

OSM ŁOWICZ zysk 1mln 164tys zł  przy średniej cenie 1.27zl netto i sķupie 350mln litrów mleka. Średnia cena w kraju 1.43zl. Niech mi nikt nie mówi że tam się poprawia. Taki wynik finansowy robi się w miesiącu grudniu obniżając cenę mleka O 4gr. Jakby lowicz miał płacić cały rok choćby średnia krajowa to byłby -60mln zł straty!!!

Dla porównania takie OSM Siedlce ze skupem 6x mniejszym wygenerowaly zysk 1.5mln zł przy średniej cenie 1.38zl 

No no, a z co niektórych postów tutaj wynikało, że ceną chyba zaczynają doganiać Piątnice. Już zaczynałem żałować tego rozwodu 😁

Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał:

u mie mleczarnia rozłożyła na raty chyba na 5 lat MLEKS wyszków , z tego co kojarze to na fakturach były tylko 2 razy odjete a 3 lata umorzone ?

Ale tu agencja może umorzyć 😛

Opublikowano

Lubię liczyć i analizować a właśnie zaczynają pojawiać się na KRS sprawozdania finansowe za 2019rok. Polecam każdemu współwłaścicielowi aby zerknał na wyniki swojej spółdzielni.  

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, bop23 napisał:

w sierpcu rada przyjęła wypłaszczenie progów ilościowych i podwyżkę cen mleka:) ciekawe jak to bd wyglądało...

Jak wyplaszczenie progow ilosciowych?

Edytowane przez Bugii
Opublikowano
1 godzinę temu, Bugii napisał:

Jak wyplaszczenie progow ilosciowych?

Ostatni tygodnik rolniczy poczytaj....   Jak to bd wyglądało na razie nie wiem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez Pawel197890
      Mam pytanie czy można siac żyto hybrydowe rok po centrali i ile kg na hektar 
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
  • Dodaj nową pozycję...
v