Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, SimFan napisał:

Witam 🖐️ czy jest ktoś kto oddaje mleko do firmy Łazorko? Jeśli tak to prosił bym o opinię, jak układa się współpraca jak z wypłacalnością i ceną za mleko. Z góry dziękuję za wszelkie informacje, pozdrawiam.

A tak w ogóle to co to za firma łazorko bo jestem z okolicy i tutaj sporo firm jeździ ale tej jakoś nie kojarzę? Chyba jakiś przezutowiec? 

2 minuty temu, kr9292 napisał:

I wam sie chcedoic po te 1.1-1.2 z wizją obniżek?

A wiesz czasy idą takie że i z inną praca może być ciezko

6 minut temu, BarteqD napisał:

Spoko czy netto czy brutto i tak kiepsko... W przyszłym miesiącu będziecie mieć 0,95 netto? Poszukajcie czegoś innego może.

No tak gdzieś wyjdzie za maj najwyżej 1,05 brutto a w tej mleczarni mamy takie umowy podpisane ze jak nie masz na kogo przepisać to nie odejdziesz ot tak sobie

Opublikowano
2 godziny temu, komizmo napisał:

Oczywiście, że tak. Nikt nie mówi że mlekovita to jakaś rewelacja. Ale nie piszcie jaki wspaniały jest Łowicz i że wam ktoś zazdrości tego jak teraz tam dobrze się zrobiło. Odstawiałem tam latami. I wiem jaki jest/był wspaniały. Na pewno nie najgorszy. Ale w ścisłej czołówce najsłabszych płatników to był. I to bardzo długo. A teraz cieszę się waszym szczęściem szczerze, że jest już porządek i liczę że osm przetrwa ponieważ konkurencja jaka by nie była jest potrzebna.

Ja do Ryk oddaje. 

Opublikowano

Te 4tys to od ilu krów? przy takiej ilości to albo duży rozwój albo likwidacjia i nie ma co ogladać się na cenę ja sprzedaje okolo 200tys rocznie i to jest mało trzeba mysleć o rozwoju by utrzymać się z rodziną z tego Ryki 1.51 brutto vat

Opublikowano
55 minut temu, slawek74 napisał:

Te 4tys to od ilu krów? przy takiej ilości to albo duży rozwój albo likwidacjia i nie ma co ogladać się na cenę ja sprzedaje okolo 200tys rocznie i to jest mało trzeba mysleć o rozwoju by utrzymać się z rodziną z tego Ryki 1.51 brutto vat

No jak ktoś nie potrafi wygospodarować z 300 000 zł rocznie na utrzymanie rodziny to coś jest nie tak chyba ;)

• Like 1
Opublikowano

Ja tam oddaje 160 tyś.l. rocznie i żyje, ba, nawet na inwestycje się znajdzie. Niestety nie da się zwiększać w nieskończoność bo nie ogarnięcie łbów i hektarów jak należy i się wszystko zaczyna wtedy sypać...

• Like 3
Opublikowano
ThePerkins napisał:

Trzeba obniżać koszty a nie zwiększać 

To obniż cenę prądu albo zezygnuj z niego nie na wszystko możemy wplynąć

RusiL napisał:

Ja tam oddaje 160 tyś.l. rocznie i żyje, ba, nawet na inwestycje się znajdzie. Niestety nie da się zwiększać w nieskończoność bo nie ogarnięcie łbów i hektarów jak należy i się wszystko zaczyna wtedy sypać...

Ja też żyją 😀

damianzetor9540 napisał:

Jak ktoś z 30 krów nie wyżyje to z 100 też nie da rady. 

ile rocznie sprzedajesz od 30?

Opublikowano

Schodzę z 45 krow na 20 i spokojnie przeżyje przy chowie pastwiskowym i opasie odsadka... 

Opublikowano

To prawda bo  i cele są inne... U mnie syn idzie tylko w roślinna więc powoli wysiadam z hodowli... 

Opublikowano
17 godzin temu, SimFan napisał:

Witam 🖐️ czy jest ktoś kto oddaje mleko do firmy Łazorko? Jeśli tak to prosił bym o opinię, jak układa się współpraca jak z wypłacalnością i ceną za mleko. Z góry dziękuję za wszelkie informacje, pozdrawiam.

13 godzin temu, MariuszDe napisał:

A tak w ogóle to co to za firma łazorko bo jestem z okolicy i tutaj sporo firm jeździ ale tej jakoś nie kojarzę? Chyba jakiś przezutowiec? 

A wiesz czasy idą takie że i z inną praca może być ciezko

No tak gdzieś wyjdzie za maj najwyżej 1,05 brutto a w tej mleczarni mamy takie umowy podpisane ze jak nie masz na kogo przepisać to nie odejdziesz ot tak sobie

Łazorko to pośrednik. On wozi mleko Mlekowicie tj ma transport i usługowo im wozi i przy okazji ma też skup swój. Ogólnie proponuję bezpośrednio do Mlekowity Trzebownisko uderzyć

Opublikowano
3 godziny temu, slawek74 napisał:

Ryki >14tys kg 1.49 brutto VAT. W ubiegłym roku od 20sztuk oddałem około 168tys litrów i tak jak kolega @RusiL uważam, że wystarczy na inwestycje. Oczywiście na miarę wielkości gospodarstwa. I nawet nie myślę zwiększać obsady. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v