Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dobrze, a ty więcej nie śmiej się z ludzi którzy dopominają się swoich pieniędzy z udziałów łowickich. Bo mnie moje kilkadziesiąt wirtualnych grubych tysięcy wcale nie bawi. Chciałbym jeszcze kiedyś chociaż część obejrzeć

Edytowane przez komizmo
Opublikowano

Komizmo to nie wiedziałeś na jakich warunkach odchodzisz z Łowicza? A śmiać to się śmiali z tych co zostawali w Łowiczu a teraz gdy Łowicz wychodzi na prostą to nie wszystkim jest tak do śmiechu szczególnie gdy niektórym cena spadła o 20gr (np bestmilk)

Opublikowano
31 minut temu, Luki86 napisał:

Komizmo to nie wiedziałeś na jakich warunkach odchodzisz z Łowicza? A śmiać to się śmiali z tych co zostawali w Łowiczu a teraz gdy Łowicz wychodzi na prostą to nie wszystkim jest tak do śmiechu szczególnie gdy niektórym cena spadła o 20gr (np bestmilk)

Nie nie wiedziałem widocznie na jakich warunkach odchodzę bo po moim odejściu rada przegłosowała wypłaty udziałów przez dziesięć lat. Po drugie życzę Łowiczowi jak najlepiej bo tylko w tym upatruje szansę na ich odzyskanie

Opublikowano

Z udziałami faktycznie tak było, ale rada jest od tego by bronić interesu mleczarni i dostawców a nie tych co odeszli do innego podmiotu. Gdyby musieli zacząć teraz wypłacać wszystkim udziały to raczej pewne że by upadli

Opublikowano
1 godzinę temu, kr9292 napisał:

Łowicz na prostą... Proszę cię przestań. 

Masz rację z Łowiczem jest źle, tak źle że  Polmlek ogląda się co robi Łowicz i w okolicach Łowicza nie opuszcza ceny a gdzie indziej juz tak

Opublikowano

Luki i tu masz racje oddaje do polmleku i dzięki lowiczowi i jogo to i my mamy lepszą cenę  ogólnie cena polmleku u nas  jest około 3 , 5 gr na plus  o udzialach nie wspomnę 

Opublikowano
4 godziny temu, komizmo napisał:

To znaczy, że złodziejstwo jest ok?

Złodziejstwo, to złodziejstwo, trzeba tępić, tylko mlekowita ma tą samą opinię, rolnicy piszą że brakuje im na parametrach.

Opublikowano

Witam 🖐️ czy jest ktoś kto oddaje mleko do firmy Łazorko? Jeśli tak to prosił bym o opinię, jak układa się współpraca jak z wypłacalnością i ceną za mleko. Z góry dziękuję za wszelkie informacje, pozdrawiam.

Opublikowano

Oddaję do Końskich za kwiecień netto wyszło 1,05 zł, tam mi proponują 1,25 zł teoretycznie z gwarancją że niżej ale jak ma ta gwarancja wyglądać to nie wiem

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, karol6130 napisał:

Złodziejstwo, to złodziejstwo, trzeba tępić, tylko mlekowita ma tą samą opinię, rolnicy piszą że brakuje im na parametrach.

Oczywiście, że tak. Nikt nie mówi że mlekovita to jakaś rewelacja. Ale nie piszcie jaki wspaniały jest Łowicz i że wam ktoś zazdrości tego jak teraz tam dobrze się zrobiło. Odstawiałem tam latami. I wiem jaki jest/był wspaniały. Na pewno nie najgorszy. Ale w ścisłej czołówce najsłabszych płatników to był. I to bardzo długo. A teraz cieszę się waszym szczęściem szczerze, że jest już porządek i liczę że osm przetrwa ponieważ konkurencja jaka by nie była jest potrzebna.

Edytowane przez komizmo
Opublikowano
34 minuty temu, SimFan napisał:

Oddaję do Końskich za kwiecień netto wyszło 1,05 zł, tam mi proponują 1,25 zł teoretycznie z gwarancją że niżej ale jak ma ta gwarancja wyglądać to nie wiem

Ile Ty masz mleka ze tak słabo pewnie z 3 tys na miesiąc? Ja też jestem z tych stron za kwiecień przy ponad 5 tys tł 4,2 białko 3,2 wyszło mi w Konskich 1,16 brutto w porównaniu do marca - 9 gr a od 1 maja kolejne 10 gr w dół z tego trzeba odliczyć jeszcze 2 gr na udzialy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v