Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z tym ze ma byc wprowadzony rowniez zapis ze nie ma gornej granicy w udzialach tym samym nie trzeba bedzie doplacać do niepełnych udziałów, ale udzialy bedą odprowadzane cały czas i to jest pozytywny zapis ktory planują wprowadzic

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Tomsky napisał:

Moim zdaniem stanowczo się trzeba sprzeciwiać tej podwyżce potrąceń na udziały. Zwiększanie funduszu udziałowego w dłuższej perspektywie może się stać poważnym problemem. Wystarczy popatrzeć co stało się w Łowiczu   po masowym odpływie dostawców. Duży fundusz udziałowy to mega ryzyko.

No niby co się stało po tym masowym odpływie z Łowicza?🤨

Dwa lata zaraz będzie jak mnie nie ma tam i grosza nie powąchałem.

Potrącenia udziałów to jest w większości bandyckie złodziejstwo, dodatkowo tłumaczone naszym "dobrem", ponieważ dzięki tej grabieży jesteśmy "właścicielami" spółdzielni 😆.  Jacy z nas właściciele to widać właśnie w mlekpolu teraz. 

Osobiście jestem bardzo zadowolony, że mlekovita nie pobiera udziałów, tak bym je zobaczył jak te z Łowicza. Jeśli już je odzyskam za te 8 lat to przy tej inflacji będę mógł za to kupić dobrą flaszkę, a nie traktor.

Edytowane przez komizmo
Opublikowano

i właśnie dlatego robią z nami co chcą. gdybyśmy wszyscy nie siedzieli cicho (wszyscy a nie tylko jednostki) jak jakaś zmiana nam nie pasuje, to by się z nami liczyli.

• Like 1
Opublikowano

Jest zebranie,a wszystkie informacje są podane jak na tacy,czyli te o których chcą powiadomić,a o sprawach nie wygodnych w ogóle nie mówi się. Na 90 procent     na sali siedzą same barany   [ Ludzie nie puszczający pary z gęby bo przeczołgają,lub ci co nie mają zielonego pojęcia o czym  mówi się,i nie koniecznie są to przydupasy,tylko z normalnym brakiem informacji]  do zarżnięcia.      Tylko to co wk***ia,    po wyjściu z sali mają do mnie pretensję że o coś nie zapytałem,czy o coś nie upomniałem się. Ja pytam gdy coś mnie [nas] uwiera i to ja ponoszę konsekwencje swoich słów. Noż kutwa,jak jeden pyta  15 razy,łatwo go uchodzić,ale jak piętnastu zadaje niewygodne pytania,to znaczy że jest coś nie  halo  i jest problem. 

• Thanks 1
Opublikowano
12 godzin temu, kr9292 napisał:

Każdy kij ma dwa końce. W razie upadku też spłacasz długi do wysokości udziałów

W tym przypadku lepszym porownaniem jest sierp. Jakie masz korzyści z pobierania udziałów?

Prosty przykład idź z 50 zł. do sklepu teraz a 2 lata wcześniej 

Opublikowano

Tak ma być tobie dadzą a dwóm innym zabiorą tak to działa :D 

Opublikowano

Dobre jaja z tym 500 plus na bydło,miasto na cię nie może patrzeć,w radio,telewizji  bębnią na okrągło,a jest tylko 50 mln   zł na krowiarzy i świniarzy razem  . A te wartości np 180 zł za wybieg,jest to wartość maxymalna,Jak się trafi więcej chętnych to ta ilość zacznie spadać . Tak samo ta ,,większa pula'' dla wolnostanowiskowych,tam z odr będzie miarką się pocił,obliczenia..... Wnioski od 15 marca ,a arimr niema pojęcia jak to będzie. Co to k.... jest

Opublikowano

@Loli1357 gdyby miała być za styczeń w Piotrkowie to już by było info przed. Szczerze wątpie,ze będzie jakakolwiek pożyczka chyba tylko dla wybranych jak zauważył zkordalski

Opublikowano
1 godzinę temu, robert1226 napisał:

Kolejna propaganda PiS żebyś poszedł 10 mają i na tego bez jaj zaglosował. 

Byli różni i o nas pamiętają  tylko przed wyborami taka jest prawda 

Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał:

Dobre jaja z tym 500 plus na bydło,miasto na cię nie może patrzeć,w radio,telewizji  bębnią na okrągło,a jest tylko 50 mln   zł na krowiarzy i świniarzy razem  . A te wartości np 180 zł za wybieg,jest to wartość maxymalna,Jak się trafi więcej chętnych to ta ilość zacznie spadać . Tak samo ta ,,większa pula'' dla wolnostanowiskowych,tam z odr będzie miarką się pocił,obliczenia..... Wnioski od 15 marca ,a arimr niema pojęcia jak to będzie. Co to k.... jest

Dodałbym jeszcze tpr. Czytałem w którymś numerze ze to ma być pomoc dla najmniejszych głównie. No może i z wypasem to tak, ale w zasięgu mojego wzorku nikt nie wypasa, nikt nie ma wolnostanowiskowej obory i mamek mięsnych tez nie ma. O swiniach to się nawet nie mówi. 2-3 wioski ode mnie są obory wilnostanowiskowe i to są najwięksi w swoich wsiach. Moim zdaniem ta propaganda powinna uderzyć w pis i mam nadzieje ze kiedyś tak się stanie bo ich bardzo nie lubię. Bardziej nawet niż po, bo ze po to owczarki niemieckie to wiadomo, ale toci Narodem i Ojczyzna i Bogiem sobie gębę wycieraja. Nie wierzę w ani jedno ich słowo.

Opublikowano

No ja się łapię na ten dobrostan, ale wiem, że większość nie. Mam specjalnie poszerzoną oborę i zwiększone powierzchnie ponad typowe projekty, ale u mnie tak doradzał dr Gołębiewski.

Niech się oni lepiej wezmą za ten olej palmowy i zabronią stosowania w Polsce, to nam mleczarzom wyjdzie na zdrowie jak do ciast i ciastek zaczną dawać masło zamiast trujących tłuszczy trans, a oni się Unią zastawiają i czekają na ruchy odgórne Unii. Z jednej strony ci Zieloni nam szkodzą, a z drugiej chcąc ratować orangutany może się przysłużą. ;) 80% jedzenia w sklepach jest trujące i szkodzące, bo albo chemikalia, albo syrop glukozowo- fruktozowy, albo olej palmowy.

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Dodaj nową pozycję...
v