Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Radził bym przestać sr** żarem bo to w niczym nie pomaga. Nie wydaje mi się, żeby w tej spółdzielni działo się coś złego po prostu są lepsze i gorsze chwilę w biznesie a Mlekpol jak był tak jest stabilnym podmiotem. Czasami po prostu potrzeba cierpliwości aby później realizować zyski. 

Kolejny raz napisze jak mlekovita od wielu lat płaciła mniej od mlekpolu A rok temu nic na święta nie dała to większego szumu na forum nie było.  Panowie proszę o spokój i cierpliwość. Wasz biznes ma się dobrze. 

Zmiana całej rady i zarządu to jest tak jak jednego dnia wysłać całe stado krów na ubojnie a drugiego dnia przywieźć całe nowe z niemiec.  Rozumiecie porównanie? To jest identyczny przypadek. 

Także proszę jeszcze raz o spokój. Ci ludzie z takim doświadczeniem naprawdę wiedzą co robią!!!! Dajcie im czas A zyski będą Wam wypłacone.  

• Haha 3
Opublikowano

Cena Piątnicy potrzebna prawdziwa najlepiej że zdjęciem napisane czy z udziałem czy bez o realnych parametrach 3.3 3.4 4-4.3 bo są sprzeczne informacje jedni że bez udziału 1.55 inni 1.8 

Opublikowano
20 minut temu, Mistrz18 napisał:

@DanielFarmerZ tego co się orientuję to nie pracuje w mlekpolu, tylko dla mlekpolu świadczy usługi transportowe

Nic z tych rzeczy kolego!!! 

Nie wiem co Wy bierzecie Ale to chyba nie jest odpowiedni suplement diety że potraficie tworzyć takie plotki.  

Nie jestem żadnym rzecznikiem A tym bardziej przewoźnikiem ale nie lubię jak sieje się fałszywe plotki i robi się wielkie niepotrzebne zamieszanie. 

Opublikowano
Grzesiu ja wiem że wy tam " na górze" macie nas tu za idiotów i ciemną masę i faktycznie mało się mylicie jeśli chodzi o ogół ale wszystkim kitu się wcisnąć nie da.Nadchodza zmiany pokoleniowe,coraz bardziej wykształceni ludzie w rolnictwie, kończy się ciemnogród.Kres tej patologii przyjdzie.Moze nie dziś, jutro ale prędzej niż później
  • Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

Przeciez ktoś tu kiedyś potwierdzał ze Grzesiu nie ma nic wspólnego z mlekpolem (w co osobiście nie wierze) tylko z branża mleczna cos tam cos tam 

druga sprawa ten były przewodniczący to chyba nie był głupi chłop jak już w 94 r postawił oborę wolnostanowiskowa gdzie większość jeszcze doiła ręka 

Opublikowano

Grzesiu adwokacie, tu najbardziej to Ty panikujesz. My się tylko troszczymy o dobro zakładu. Żeby był SMS z ceną za styczeń to nie byłoby domysłów. Faktury nie ma, SMS'a nie było więc większość się dowie o cenie po spotkaniach rejonowych. Po co się tłumaczyć, nie?

W Dąbrowie białostockiej magazyn pasz i stacja kontroli sprzedana lokalnemu przedsiębiorcy i gdyby nie to, że to znajomy to też nic by człowiek nie wiedział. 

3 minuty temu, radekz200 napisał:

Przeciez ktoś tu kiedyś potwierdzał ze Grzesiu nie ma nic wspólnego z mlekpolem (w co osobiście nie wierze) tylko z branża mleczna cos tam cos tam 

druga sprawa ten były przewodniczący to chyba nie był głupi chłop jak już w 94 r postawił oborę wolnostanowiskowa gdzie większość jeszcze doiła ręka 

To był KARGO

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, RusiL napisał:

właśnie rada nie musi klepać wszystkich decyzji prezesa lecz je przeanalizować

Z definicji tak, po to jest rada. Ale w mlekpolu jest od przyklepania

@alfa nie zaglądaj komuś tylko pilnuj porządku u siebie w cyrku. Słuchaj co udziałowcy mają do powiedzenia i  kombinuj jak zrobić żeby szło ku lepszemu bo od tego jesteś i za to bierzesz dietę. A jak nie to złożyć rezygnację i kto inny się znajdzie na twój stołek. Jakktoś oddaje wodę to i nie ma ceny.

Edytowane przez pedro2
Opublikowano

pedro2 wiem doskonale że to tylko teoria, lecz musimy naciskać (chociaż wiem że to trudne, wręcz niewykonalne😭) aby stało się to praktyką. ponieważ mleczarnie i inne firmy w których to działa dobrze prosperują ( np. Piątnica, Mońki)i nie są "prywatnymi folwarkami" prezesów. wie to prawie każdy ale nikt o tym głośno nie mówi że strachu o swoje jutro, gdyż nas producentów mleka bardzo łatwo ud#!ić.

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Z definicji tak, po to jest rada. Ale w mlekpolu jest od przyklepania

@alfa

Myślę, że kończy się ten czas, bo radni którzy odwołali byłego przewodniczącego widać chcą zmian i naprostowania patologii 👍

Opublikowano
20 minut temu, krzysieek napisał:

Myślę, że kończy się ten czas, bo radni którzy odwołali byłego przewodniczącego widać chcą zmian i naprostowania patologii 👍

Ci radni odwołali przewodniczacego na polecenie prezesa,tak że żaden koniec patologi.A co do obory pana przewodniczacego to on od 94 roku blisko z prezesem współpracował i juz wtedy kasa gruba tam szła.Pamietacie jak w 2003 roku była afera z podwójną cena,wtedy za litr mieli 2 pln.

Opublikowano

Wiele razy to tłumaczyłem. Nie moja wina, że co niektórzy są ludźmi słabej wiary i na siłę chcą mnie wepchnąć do mlekpolu. 

Nigdy i obecnie nic mnie z SM MLEKPOL nie łączy  po za tym, że między innymi jestem konsumentem ich produktów. Tylko tyle nic po za tym. Prosze wiecej nie spekulować, nie tworzyć plotek bo tylko czas tracicie.  

Opublikowano
niestety nikt w to nie uwierzy,jakoś innych spółdzielni nie chwalisz a śmiem twierdzić że jest już kilka lepiej zarządzanych.Zazwyczaj tonujesz negatywne nastroje,zwykły konsument a ma wiedzę a nawet pewność cze będziemy czerpać zyski, zdumiewające.Koncz waść wstydu oszczędź
Opublikowano
Dzikib11 napisał:

20 minut temu, krzysieek napisał:

Ci radni odwołali przewodniczacego na polecenie prezesa,tak że żaden koniec patologi.A co do obory pana przewodniczacego to on od 94 roku blisko z prezesem współpracował i juz wtedy kasa gruba tam szła.Pamietacie jak w 2003 roku była afera z podwójną cena,wtedy za litr mieli 2 pln.

z tym odwołaniem to myślę że też tak bylo

Opublikowano

dziś za zebraniu mówili że radny zarabia miesięcznie 150% najniszej krajowej a przewodniczący 300%, a te wycieczki to jakieś firmy z zewnątrz niby im sponsorują.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v