Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hahah bańka mleka ? Ile to lat i udziałów by musiał oddawać chyba że jego pra dziadek już oddawał i to nie mało litrów . U nas od kiedy jesteśmy w mlekovicie naliczone jest dopiero 18000 zł a założenie jest takie że udziału mają wynosić 3 krotność twojej wypłaty za mleko za 1 miesiąc

Opublikowano
13 godzin temu, gosciu506 napisał:

to już pisałem z 2 strony wcześniej ze Mlekovita czy Polmlek to nie spółdzielnia tylko holding grupa kapitałowa to nie ma nic wspólnego ze spółdzielnia

nie było żadnej rady

wszystkie większe inwestycje w Mlekpolu są wstrzymane na ten rok. uruchamiają juz nowa mega proszkownie w Mrągowie

Prawda czy jakieś bajki że Mlekpol Grajewo obniża od Lutego cenę o parę groszy/litr?

Opublikowano
7 godzin temu, radekz200 napisał:

Pedro u Ciebie tez pewnie bańka pyknie z udzialow? 😛

Już zaraz dwie 😋 bez miesiąca oddawałem 4 lata plus wpisowe 2tys, kilka tys będzie... Jak na razie ani złotówki nie oddali. Ojcu na jesieni minęło 5 lat i czeka na ostatnią ratę, tu ilość robi kasę, miał wszystkiego chyba z 60 tys 

Opublikowano

U mnie teść czeka już ponad 4 lata i ani złotówki nie dostał.  Ma chyba ok 44 tyś.  U mnie ojciec ma 80 tyś ale to dopiero 2 lata minęło.  

Kiedyś coś mówili że jak się wogle rezygnuje to 5 lat się czeka ale jak przykładowo przechodzi z ojca na syna i dalej oddaje mleko do tej samej mleczarni to niby 3 lata na zwrot udziału.  A  u teścia lipa.

A u Ciebie po jakim czasie zaczęli płacić dla ojca ?

Opublikowano

Ciekawe czy odprawy dla prezesa czy innych pracowników też wypłacają po 5 latach. Co roku mają podwyżki, nie dotyka ich żaden kryzys na rynku czy susza. Jak nie starcza na wypłaty to cenę jeb,ąć chłopom i niech robią za grosze a jeszcze trzeba się prosić o wypłatę udziałów gdzie to jest nasza kasa, pobierana z wypłaty. Jak tak dalej będzie trzeba będzie gdzieś się przenieść 

Opublikowano
26 minut temu, greg1985 napisał:

A u Ciebie po jakim czasie zaczęli płacić dla ojca ?

Nie wiem, nie interesuję się. Pieniądze drażliwy temat dla starszego człowieka 😉

Opublikowano

Piszecie, że zwrot udziałów to 5 lat. Odprawa prezesa to 6 000 000. Prezes zarabia miesięcznie 70 000. Czyli odprawa to 85 krotność miesięcznej wypłaty. Czy gdzieś w sektorze prywatnym można liczyć na takie odprawy? Słyszałem o 3-krotności wypłaty. Może @alfa lub @grzesiu wyjaśniliby mi to bo są chyba bliżej związani z Mlekpolem.

Sorry @pedro2że posłużę się Twoim przykładem, ale z tego co czytałem to chyba zdrowie niepozwoliło Tobie na dalszą hodowlę krów. I Ty musisz czekać tych 5 jeban.... lat na zwrot udziałów, a prezes, który i tak zarabiał wcale niemałe pieniądze ma ODPRAWĘ OD RĘKI. Wiem, że ciężko doszukiwać się sprawiedliwości w dzisiejszych czasach, ale to co dzieje się w naszych SPÓŁDZIELNIACH zakrawa o kpinę . Kto ustalił te terminy, kwoty?

• Like 1
Opublikowano
Jest wyjście,przecież to spółdzielnia! Właśnie większość tak podchodzi że nic się nie da zrobić,za 3 lata zrobić wietrzenie w radzie, rada następnie porządek z zarządem, wysadzić w powietrze cały stary układ a statut mozna w jednej chwili zmienić , wszystko w rękach rady
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Sierpc chyba w miarę szybko wypłaca udzialy. 

No i zacząłem 4 rok odstawiac i coś koło 37 tys juz się ukulgalo

Edytowane przez vodz
Opublikowano

Mi chodzi o to, że przy podpisywaniu umowy nie ma wyjścia, nie można negocjować. Tak samo jak było z aneksem dotyczącym obniżki ceny w okresie wypowiedzenia po akcji ucieczki mlekpolowcow do Piątnicy...  Podpisujesz albo rozwiązanie umowy.

Prezes powie, rada przyklepać musi i koniec.

• Like 1
Opublikowano

1 godzinę temu, DanielFarmer napisał:

Wszystko przegłosowały pioneczki Edmunda.Nie zdziwię się jesli ten zapis o odprawie i jej wysokości widnieje na umowie zatrudnienia zatwierdzony przez radę paziów.I co zrobisz?Tu nawet CBA nie pomoże

Zapisy zapisami, ale ku.. jeżeli coś dało się zapisać to można to odpisać.

Jak było z tymi co odchodzili z Mlekpolu  do Piątnicy parę lat temu? - Edmund srał pod siebie i sam słyszałem jak na nagraniu jakiejś lokalnej TV pokrzykiwał: "Łoni szkodzą spółdzielni". 

A czemu szkodzą? - bo chcą odejść? Bo nie podoba się polityka "spółdzielni"? Bo piątnica lepiej płaci? Płaci lepiej dla dostawców, a nie preziów.

Nie wiem, ale czy te 6 baniek odprawy nie jest Waszym zdaniem oderwane od rzeczywistości?

@grzesiu @alfa powiedzcie, że pier**lę głupoty, nie znam się, nie znam realiów spóldzielni i ta kasa dla Edka się należy.

Opublikowano (edytowane)

To było pytanie retoryczne, głupku

+1pkt za obrażanie innych użytkowników portalu

Edytowane przez danielhaker
  • Like 1
Opublikowano

Wymiana rady tak jak i prezesa jest KONIECZNA, inaczej do dobrego to nie będzie szło, w tej chwili to oni działają na szkodę nas wszystkich.  Zwykli dostawcy nawet nie wiedzą na czym polegała ta cała afera z panem Z, jakieś wewnętrzne porachunki ? My możemy się tylko domyślać. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v