Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jakby chciał tam zboże trzymać zamiennie i przez dłuższy czas to który lepszy. 

I jeszcze pytanie myjka się kwalifikuje na to a opryskiwacz taki plecakowy na akumulator też by tam wepchnął czy nie?

Opublikowano

Artykuł dzisiejszy z farmera 

Jak podano w uzasadnieniu: „do Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi napływają sygnały, że wnioski składają, a także deklarują chęć złożenia, również producenci świń prowadzący chów lub hodowlę świń w cyklu zamkniętym albo mieszanym, którzy nie złożyli w terminie wniosków o pomoc udzielaną z udziałem środków Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 w związku z epidemią COVID-19. Jednocześnie Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa wskazała, iż posiada oszczędności umożliwiające przeznaczenie dodatkowych środków w wysokości 46 803 tys. tys. zł.”

Deklarują chęć złożenia wniosku termin był do 20 grudnia wytłumaczy ktoś to? 

Opublikowano

Będzie kolejny nabór?

Dla mnie to takie naciągane, nie zdążyli złożyć niby dlaczego?

Ostatnio wnioski są na tyle przejrzyste że każdy to wypełni. Inaczej ma się sytuacja gdy potrzebne są jakieś dokumenty na które trzeba czekać co w aktualnym czasie jest utrudnione.

Opublikowano

Znajomy złożył wniosek cykl zamknięty przyznali mu 16 tys i uznali 160 szt a miał ponad 200 urodzonych bo coś tam źle zgłosi ale też miał 50 kupionych to miał złożyć jeszcze raz jak był nabór?

Opublikowano

Spóźnili się to nie dać. Były wszędzie informacje. Wniosek banalnie prosty. Mi powiedzieli że jak mi nie dali z 1 razu to mogę z 2 razu a jak dali z 1 to nie mogę składać. I to wg mnie uczciwe było. I bez kombinowania

Opublikowano

W zeszłym roku czytałem artykuł o tym, że ceny mięsa wieprzowego mają w 2020r. wzrosnąć bo będzie mega susza a do tego asf. Dzisiaj czytam że ceny mięsa znowu wzrosną o 15% bo ceny trzody chlewnej mają podobno wzrosnąć w drugim kwartale roku. Takie rzeczy tylko w Polsce, nawet nie wiem jak komentować te pseudo informacje

Opublikowano

No przecież ceny wzrosły a że nie napisali że tylko w sklepach to tylko mało istotny szczegół. 🤨

Opublikowano

No powiem Wam, że i na skupie trochę wzrosło z 2,95 zł netto na 3,1 zł netto, strefa niebieska lubuskie, normalnie żyć nie umierać................ Jestem ciekaw kiedy to raz pierdyknie i ludzie wyjdą na ulice, już powinny być jak w strajkach grudniowych, wtedy też strajkowano bo drożyzna w sklepie miała być.... Teraz jest  i prawie wszystkim dobrze, ot taki paradoks historyczny. Panowie normalności i wytrwałości w nowym roku, no i oczywiście zdrówka 😉

Opublikowano
17 godzin temu, krilan06 napisał:

W zeszłym roku czytałem artykuł o tym, że ceny mięsa wieprzowego mają w 2020r. wzrosnąć bo będzie mega susza a do tego asf. Dzisiaj czytam że ceny mięsa znowu wzrosną o 15% bo ceny trzody chlewnej mają podobno wzrosnąć w drugim kwartale roku. Takie rzeczy tylko w Polsce, nawet nie wiem jak komentować te pseudo informacje

Taka sama sytuacja jest z pogodą .Czytam na necie o 23 ,że ma być dnia kolejnego piękna pogoda a od rana 6 godzina pada deszcz .

Opublikowano
19 minut temu, RafaKdziela napisał:

Z moimi czekam do wiosny niech rosną do 180kg 😄

10 minut temu, soltys48 napisał:

wtedy odkupię kilka, 😁

Po 2zl/kg😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v