Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z wszystkim robi się kibel, w koło mnie kurników jak nasrane, niektóre puste, inne po 80% obsady, sąsiad co ma kury nioski i jaja idą do wylęgarni na brojlerów wybija stado 4 miesiące wczesniej bo wylęgarnia zapchana pisklakami.

Opublikowano (edytowane)

.

Pisałem  nie raz że nikt za darmo nie da żywności dla Afryki Amerykanie swego czasu sypali pszenicę w oceany jak nie mieli zbytu .

Ale u mowy podpisane o handlu z Ameryką łacińska teraz dowiozą wszystkiego WOŁOWINY świń i typ .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
6465 napisał:

10 godzin temu, tomekZ058 napisał:

gdzie dokładnie po tyle płacą i przy jakiej ilości ?

22 minuty temu, DRIPOL napisał:

Chyba za 1,50 kg lub 1 SZT na prywate .

Ta cena to na WBC na żywo wyjdzie z 3.90.

A jak wrzucą kilka sztuk w R.  To będzie średnia 3.60.

cena w lokalnej ubojni i nie na wbc tylko żywa waga. ilość 10 szt

Opublikowano
3 godziny temu, zycietoniejebajka1 napisał:

A ten Twój jak płaci? Odbiera? 

Mam zgłoszone wczoraj i teraz kombinuje wyciągnąć dobrą cenę tzn jak najdrożej a nie koniecznie dobra dla hodowcy. Mam ponad 50 więc są jakieś negocjacje. Zobaczymy co uciagnie

Opublikowano

@szczypka a wierzyłeś że ktoś w Polsce postawi się Cargilowi przecież 75% obrotu soi i zbóż w PL idzie przez jego łapki, jeżeli  ktoś wierzy w utrzymanie obecnych cen w ciągu najbliższych 3tyg to jest wielkim optymistą, coś mi się wydaje że takiego załamania jeszcze w historii rynku europejskiego nie było jaki będzie na przełomie roku

Opublikowano

@ws71 dziś na internetach pisali ,że Chiny oskarżają Niemcy o to ,że na mięsie wieprzowina był wirus covid 19.

Teraz to dopiero będzie kaszanka .Jak uważacie gdzie te tuczniki Niemiaszki będą upychać ?

Cena spada niestety 3.6/3.7 netto

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v