Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, henio2 napisał:

No jeszcze tu na PiS narzekajcie wiem wiem chłopu zawsze mało 

Skończ tu o tych cwokach gadać, bo to że coś dali nie uprawnia ich żeby byli ach, och. Bo bez moich i twoich danin, czytaj podatków, to oni mogą sobie zamieszać i porządzić tylko w swoich majtkach. Że też ludzie jeszcze tego nie rozumieją..... Przecież oni, ani złotówki nie wyrobią do naszego PKB.... 

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, henio2 napisał:

To se jebnij jak PiS odejdzie od władzy niejednemu się oczy otworzą  za co niby się należało? Po gówno rolnikom dało Rozkradli Polskę i tyle

Nie wejdę z Tobą na temat polityki w tym temacie. Za gówno się należało - Widać żeś Ty świnie widział, chyba tylko na obrazkach. 

Jedni rozkradli, drudzy sprzedali, na jeden ch*j wychodzi, wspolczuć pozostaje, jeśli Ty widzisz w tym różnice. 

26 minut temu, plapla123 napisał:

A co tymi którzy mają mniej jak 21 przecież oni też muszą ponieść koszty związane z asf i cenę skupu mają tak samo niską jak wszyscy a nic im się nie należy .

21 szt to już naprawdę hobby,  za chwilę i tak nie będzie tych co mieli 20, 50 czy 70.  Asf, PiS - największą zaraza Polskiego rynku zwierząt hodowlanych 😅, eko terroryści. 

Opublikowano

gówno byście dostali nie dopłatę do świń,gdyby nie  tak skomplikowane wnioski  w PROW że pierwszy raz rolnicy nie wykorzystali by środków,dlatego rzutem na taśmę dali je w ten sposób,i to nie PISda-ł tylko to kasa z UE 

Opublikowano

Ale jakie sk9mplikowane w joski na PROW masz w o ecnym naborze?

Ogolnie to osoba ktora mi prowadzi wniosek spodziewała sie min 3x tyle chetnych co wyszlo finalnie bo nastepny niewiadomo kiedy bedzie a kasy jest duzo do wykorzystania i po prostu jak gdzies tej kasy  nie uplynnią to bedzie trzeba oddac. Wiadomo zawsze sie czepiają odnosnie doboru maszyn itp ale  z tego co ostatnio sie czyta na forum to maszyny przechodzą bez wiekszych problemow no chyba ze juz ktos sam sie o to prosi by mu nie przyznali i nie umie uzasadnic swojej decyzji.

Opublikowano

zdradzę Ci sekret-wszystkie,ni nie wiem tego od osoby która mi prowadzi wniosek tylko ze swoich doświadczen po 3 różnych wnioskach i programach-a jak masz wątpliwości to zobacz  wnioski na nawadnianie chociaż

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, kopin napisał:

gówno byście dostali nie dopłatę do świń,gdyby nie  tak skomplikowane wnioski  w PROW że pierwszy raz rolnicy nie wykorzystali by środków,dlatego rzutem na taśmę dali je w ten sposób,i to nie PISda-ł tylko to kasa z UE 

Za po też był prow i kasy było ale dla trzodzia zy nigdy nie dawał

Opublikowano

Sprzedałem świnie do dużego zakładu wyszła mięsność 58 % i sprzedałem 30sztuk do innego zakładu z tej samej partii  co do dużego wyszło 53% . Gdzie to zgłosić panowie ?  Bo 53 %to miał mój ojciec 40 lat temu jak karmił ziemniakami 

Opublikowano

teraz co najwyżej możesz im więcej nie sprzedać w tym zasr... kraju nie ma kontroli uczciwości za to wszelakich innych jest pod dostatkiem 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, szczypka napisał:

teraz co najwyżej możesz im więcej nie sprzedać w tym zasr... kraju nie ma kontroli uczciwości za to wszelakich innych jest pod dostatkiem 

Tylko dzisiaj jest internet każdy posiada telefon . Mają strone na FB wyroby mają średnie . Myślałem że napisze jaka jest prawda o nich jak okłamują rolników bo nie tylko mnie w ch*ja walą. I mam parę zdjęć co było w kiełbasie mimo że zostało zgłoszone w sklepie a nic z tym nie zrobili . A jak wpiszesz nazwę zakładu w google to opinie mają poniżej 2

Edytowane przez motorader18
Opublikowano
11 godzin temu, motorader18 napisał:

Sprzedałem świnie do dużego zakładu wyszła mięsność 58 % i sprzedałem 30sztuk do innego zakładu z tej samej partii  co do dużego wyszło 53% . Gdzie to zgłosić panowie ?  Bo 53 %to miał mój ojciec 40 lat temu jak karmił ziemniakami 

Chłopie 40 lat temu mięsdności  nikt nie myślał nawet ja bym więcej nie sprzedał takim sprzedaż na wbc to nieporozumienie

Opublikowano
1 godzinę temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Zrób rozgłos, PiS Ci dał 🤣🤣🤣

PiS nie dał ,ale poprzednie rządy miały głęboko gdzieś i nawet nie próbowały czegokolwiek wyciągnąć z Unii na sektor trzody z góry zakładając że się nie uda

Opublikowano
49 minut temu, ws71 napisał:

PiS nie dał ,ale poprzednie rządy miały głęboko gdzieś i nawet nie próbowały czegokolwiek wyciągnąć z Unii na sektor trzody z góry zakładając że się nie uda

Ale to nie mnie powinieneś cytować, a tego co twierdzi, że PiS mu dał 😏

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v