Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, krilan06 napisał:

No chyba spadnie skoro tucznik ma być po 3zł 

@szczypka - ile płaciłeś i ilu kg?

165 zł nie warzone dogadane za sztukę  na oko maja 26-27 kg

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, krilan06 napisał:

Weźcie zobaczcie jak poszły zarobki w górę w innych branżach i wtedy porównujcie z ceną świń. Przecież nasi ojcowie niejednokrotnie w latach 90-tych sprzedawali świnie drożej niż my teraz i jeszcze potrafili się zebrać i strajkować a my, co? Gadasz z rolnikami i większość tylko - a co to da, a minister nic nie może itp, itd. 

To do czego nam taki minister co nic nie może?

Edytowane przez Sadek
Edycja
Opublikowano

Ministrowie zmieniali się na stanowisku i będą się nadal zmieniać, tylko co z tego skoro żaden z nich za wiele nie zdziała? 80% dyrektyw przychodzi z Brukseli, a na resztę nasi nie mają pomysłu. 

Odnośnie zarobków, przez ostatnie 16 lat płaca minimalna wzrosła 3-krotnie. Ile więcej zarabiają rolnicy? Standardy życia mogły się nieco polepszyć, ale koszty życia wzrosły wszystkim bez wyjątku.

• Like 2
Opublikowano

Jeśli ktoś zawczasu taniej ziemi nakupil to się ustawił i żyje mu się dobrze ale taki co miał 20 lat temu 15 hektarów i teraz ma tyle samo to faktycznie wygląda to słabo. 

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, chuck00 napisał:

Ministrowie zmieniali się na stanowisku i będą się nadal zmieniać, tylko co z tego skoro żaden z nich za wiele nie zdziała? 80% dyrektyw przychodzi z Brukseli, a na resztę nasi nie mają pomysłu. 

Odnośnie zarobków, przez ostatnie 16 lat płaca minimalna wzrosła 3-krotnie. Ile więcej zarabiają rolnicy? Standardy życia mogły się nieco polepszyć, ale koszty życia wzrosły wszystkim bez wyjątku.

Nie chwal tak miasta siostra po prawie 1900 a brat 2400 po geodezji. No i weź za taką pensje weź kredyt na mieszkanie. A ceny mieszkań rosną jak szalone. Na wsi chociaż masz ten spokój ze mieszkasz zwykle na swoim

Opublikowano

N

1 godzinę temu, pafnucy napisał:

w mieście na swoim mieszkać się nie da?

No nwm czy całe życie na stancji u kogoś to jest mieszkanie na swoim. Dużo ciężej w tych czasach jest wyjść na swoje

Opublikowano
26 minut temu, sabuliga napisał:

N

No nwm czy całe życie na stancji u kogoś to jest mieszkanie na swoim. Dużo ciężej w tych czasach jest wyjść na swoje

Chłopie,  siostra poszła do miasta w 1994r.  Do tej pory ze szwagrem kupili 2 mieszkania w jednym mieszkają drugie dostał ich 25letni syn,  pobudowali jeszcze sobie dom na wsi blisko mnie i czeka aż przejdą na emeryturę. A ja na wsi dostałem gospodarstwo po rodzicach i ciągle pakuję kasę w maszyny i budynki. Więc nie mów że w mieście jest tak źle. 

• Like 2
Opublikowano
24 minuty temu, 6465 napisał:

Chłopie,  siostra poszła do miasta w 1994r.  Do tej pory ze szwagrem kupili 2 mieszkania w jednym mieszkają drugie dostał ich 25letni syn,  pobudowali jeszcze sobie dom na wsi blisko mnie i czeka aż przejdą na emeryturę. A ja na wsi dostałem gospodarstwo po rodzicach i ciągle pakuję kasę w maszyny i budynki. Więc nie mów że w mieście jest tak źle. 

Jakby siostra ze szwagrem moim nie dostali kasy na mieszkanie od swoich rodziców. To by nic mieli dobrze ze dają 509 bo nie wiem jakby oni sobie poradzili

Opublikowano

Marcinkowscy 4,25 netto, za Odrą zaczyna się przebąkiwać o pomocy dla trzodziarzy, mają problem co zrobić z ok 330 tyś ton miesa,możemy być za ciency aby taką ilość łyknąć , chociaż Polak potrafi😂

Opublikowano
7 minut temu, ws71 napisał:

Marcinkowscy 4,25 netto, za Odrą zaczyna się przebąkiwać o pomocy dla trzodziarzy, mają problem co zrobić z ok 330 tyś ton miesa,możemy być za ciency aby taką ilość łyknąć , chociaż Polak potrafi😂

Ty to masz w porządku tego pośrednika, u nas 4,2 netto było przed obniżkami u złodziei.

Opublikowano
ws71 napisał:

4,25 za żywą czy za E??🙄

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v