Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
gomez181 napisał:

To cena poleci w dół, bo wszystkie świnie które tam bili polska przygarnie za grosze to i zejdą do 2zl

Coś takie pesymista, przeciez to 20 tys na dzień uboju, w De już po przesuwali do innych ubojni, nic nie poleci bo nie ma z czego

Opublikowano

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/rynki-rolne/trzoda-chlewna/19706-najwieksza-niemiecka-rzeznia-zamknieta-skutki-odczuja-tez-polscy-hodowcy

Dla mnie osobiście niezrozumiałe jest w jaki sposób niemieckie półtusze w Polsce są tańsze od naszych,skoro w Niemczech zostały zakupione teoretycznie po 7,40 zl/kg,netto , dochodzi koszt uboju+transport a u nas kosztują ok 6,60zł po uwzględnieniu kosztów wychodzi że  Niemcy tracą na sprzedaży 1 tucznika do  Polski ok 100 zł  normalnie matematyka najwyższych lotów i wolny rynek  w niemieckim wydaniu @turtojs od kilku lat nikt tego fenomenu nie jest wstanie wytłumaczyć

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, motorader18 napisał:

Panowie ostry zjazd będzie cenowy złotówkę spadnie w dwa tygodnie na żywej wadze

Skąd takie info?

Edytowane przez krilan06
Opublikowano
motorader18 napisał:

Panowie ostry zjazd będzie cenowy złotówkę spadnie w dwa tygodnie na żywej wadze

Oglądałem giełdę małą i sprzedali 530 z 1300 sztuk, nie najgorzej ale najważniejsze że ceny startowej nie obniżyli i spadło zaledwie o 2 centy na 1,70 E Ja już się nie dam nabrać na ostry zjazd cenowy. Nawet jakby spadło o 50 groszy na tydzień to z a tydzień ta cena wróci. Nie panikujcie panowie, nie wyprzedawajcie się z lekkich tucznikow, niech wszystko schodzi na bieżąco a guzik z ceną zrobią

Opublikowano
1 godzinę temu, turtojs napisał:

Oglądałem giełdę małą i sprzedali 530 z 1300 sztuk, nie najgorzej ale najważniejsze że ceny startowej nie obniżyli i spadło zaledwie o 2 centy na 1,70 E Ja już się nie dam nabrać na ostry zjazd cenowy. Nawet jakby spadło o 50 groszy na tydzień to z a tydzień ta cena wróci. Nie panikujcie panowie, nie wyprzedawajcie się z lekkich tucznikow, niech wszystko schodzi na bieżąco a guzik z ceną zrobią

Tylko znowu Chiny zawiesiły od wczoraj import z Niemiec z feralnej rzeźni czyli 100 tyś sztuk tygodniowo pojawi się na rynku, a Niemcy tłuką ok 230 tyś szt tygodniowo, i niestety ale na pewno zwalą to do nas

• Like 1
Opublikowano

Poprzednim razem Chińczykom chodziło zaklad branży elektronicznej z jakąś unikalną technologią,mnie cały czas ciekawi czy zakłady wywiąża się z umów pisanych na 9zł E,ok 15 lipca się okaże

Opublikowano

Wiem ze znów nie w temacie, ale tu będzie odpowiedź natychmiastowa, prawda to ze od stosowania oleju w paszy świnie o niebo lepiej rosną wręcz puchną? Tak mi kolega ostatnio gadał, ze chłopie stosuj takie dobre efekty..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v