Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

U mnie warchlak 30 kg zamyka się w 150 zł 

taże hobbysta 100 szt potrzeba 5 macior a zysk powyżej 30tys i wystarczy do tego mały budyneczek

Edytowane przez bizon1
Opublikowano
2 godziny temu, bizon1 napisał:

U mnie warchlak 30 kg zamyka się w 150 zł 

taże hobbysta 100 szt potrzeba 5 macior a zysk powyżej 30tys i wystarczy do tego mały budyneczek

Masz racjr mam takie samo zdanie i czasami tez mam do 100szt rocznir a dzis budowanie tuczarni itd za miliony i liczenie ze cena kiedys bedzie 

Moze i 100szt to malo ale jak narazie to widze ze ci co maja duze tuczarnir czasami gorzej żyją jak ci hobbysci 

Opublikowano

Jestem ciekawy do jakiej ceny zjadą u nas świnie jeżeli Niemcy spuściliby cenę na giełdzie do tej z marca zeszłego roku? Ci wszyscy kupujący duńskie warchlaki mogą wówczas wywiesić białe flagi

Opublikowano
32 minuty temu, RafaKdziela napisał:

@krilan06 jaka cena u Ciebie ?

Weź nie pytaj 😁. W tym tygodniu na żywą Prosiaczek 5,40+vat, a Piskrzyński 5,70+vat, teraz już pewnie tańsze. Moje wyszły 5,60+vat, ale przerosły i słaba mięsność (53,3%). 

Opublikowano
18 godzin temu, damianos95 napisał:

Masz racjr mam takie samo zdanie i czasami tez mam do 100szt rocznir a dzis budowanie tuczarni itd za miliony i liczenie ze cena kiedys bedzie 

Moze i 100szt to malo ale jak narazie to widze ze ci co maja duze tuczarnir czasami gorzej żyją jak ci hobbysci 

A jeszcze do tego Dobra Zmiana idzie nam na rękę więc zysk może być większy niż z dużej fermy

Opublikowano
40 minut temu, staszek131415 napisał:

A jeszcze do tego Dobra Zmiana idzie nam na rękę więc zysk może być większy niż z dużej fermy

Coś wiadomo o wymiarach kojców dla loch na ten program? Będę właśnie remontował chlewnię i kojce może bym poprzerabiał tak żeby miały odpowiednią powierzchnię 

Opublikowano

W agropierdolach mówili że mają mieć więcej miejsca o20% żadnych szczegółów 

Opublikowano

a zdajecie sobie sprawę że na to są pieniądze ze starego PROW, i że te pieniądze dotyczą tego roku? wcale nie powiedziane że ten program będzie w następnym rozdaniu,a wielkie kojce zostaną ,to jest trochę śmieszne,bo nie pozwalają nam nic zaplanować

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, bizon1 napisał:

Kojec dla macior 4,2 m2 bez jarzma dopłata do tucznika tylko od macior ze zwiększonym dobrostanem 

Czyli żeby wziąć dopłatę do tuczników to trzeba także mieć maciory w powiększonych kojcach na ten program?

Opublikowano
12 minut temu, bizon1 napisał:

Kojec dla macior 4,2 m2 bez jarzma dopłata do tucznika tylko od macior ze zwiększonym dobrostanem 

No ku... bez jaj ja mam tylko tuczniki  tylko polskie i mi się to nie będzie należeć mimo zwiększenia dobrostanu 

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, szczypka napisał:

No ku... bez jaj ja mam tylko tuczniki  tylko polskie i mi się to nie będzie należeć mimo zwiększenia dobrostanu 

Będzie jeżeli kupisz prosiaka od rolnika który ma maciory w dobrostanie pewnie zgłoszone w agencji

maciory w dobrostanie muszą być oznakowane kolczykiem pobranym z ARIMR

o ścółce nie ma mowy 

Edytowane przez bizon1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v