Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, DANDYS napisał:

jakiej znów książki, prowadzi ktoś takie coś ? czyli mogą się przywalić że baksy leżą w stodole, ale nie ma gdzie tego oddać

Musisz prowadzić rejestr zakupu pasz, rejestr wywozu obornika, rejestr używania środków ochrony roślin,, oprysków,, i rejestr deratyzacji u mnie się o to wszystko pytali

Opublikowano

Karty leczenia zwierząt także. Kontrole miałem rok wcześniej to nawet stężenie gazów w oborze sprawdzała. Jak kolczyk urwany to zasowaj zamawiać duplikat i kartka dla potwierdzenia. A i tak będą szukać czegoś aby karę dowalic z dopłaty 

Opublikowano

To jak się będą pytać to mów że miejsca zmieniasz. Żebyś nie palnol że tam od zawsze skladujesz. A zeznania u mnie nagrywały od początku do końca kontroli 

Opublikowano
1 godzinę temu, kolo11 napisał:

Gdzie sens zysku skoro wydałeś około 3900 zł na zakup?

Ja mam byczka takiego około 500kg SM do kupienia za 3500zl i się zastanawiam czy warto kupować. 

Opublikowano

Nigdy nie robiłem żadnego wykazu pasz 🙆‍♂️, za chwile trza będzie pisać kiedy i o której godzinie wysra się byk 🤦‍♂️🤦‍♂️

3 godziny temu, DANDYS napisał:

a jak worki po nawozach leżą w somsieku doj**ac się mogą?

A po co do stodoły ich prowadzic, u mnie jak byli to powiedziałem że pasz tresciwych nie daje  a bele sianokiszonki, słome i kuku pokazałem 

Opublikowano

Co do kupiwania odsadków za 3500-4000zł to od kilku lat próbuje dojś jaki to ma sens i czy ci co je kupują umieją liczyć? Jak na wiosne byki były po 6-7 zł za kilogram to za byka brali po 5000 a kupowali rok wcześniej po 3500.

Opublikowano
Ursus932 napisał:

Nigdy nie robiłem żadnego wykazu pasz 🙆‍♂️, za chwile trza będzie pisać kiedy i o której godzinie wysra się byk 🤦‍♂️🤦‍♂️

3 godziny temu, DANDYS napisał:

a jak worki po nawozach leżą w somsieku doj**ac się mogą?

A po co do stodoły ich prowadzic, u mnie jak byli to powiedziałem że pasz tresciwych nie daje  a bele sianokiszonki, słome i kuku pokazałem 

a ten obornik rozpisujesz ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Co do kupiwania odsadków za 3500-4000zł to od kilku lat próbuje dojś jaki to ma sens i czy ci co je kupują umieją liczyć? Jak na wiosne byki były po 6-7 zł za kilogram to za byka brali po 5000 a kupowali rok wcześniej po 3500.

Przecież limousine  trzyma się 9 netto 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Karollorak93 napisał:

Pewnie pod 400 ma więc 6 za kg to jeszcze na przyroscie idzie coś przytulić  i szybki obrót kasą. 

3 minuty temu, komizmo napisał:

Słuchajcie, a jakby to było jakby im powiedzieć żeby wypierdalali z tą kontrolą? Ile wezmą z dopłat? I czy tylko raz czy k**wiszony już prześladować będą dalej?

Zadzwoń pokaszl przez słuchawkę i może odpuszczą 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v