Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No pierdolenie,a jak ruszy nowy program na modernizację to się tratują pod drzwiami jak barany 🤣. Należy zacząć wyciągać wnioski z obecnej sytuacji.

Edytowane przez komizmo
  • Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, komizmo napisał:

No pierdolenie,a jak ruszy nowy program na modernizację to się tratują pod drzwiami jak barany 🤣. Należy zacząć wyciągać wnioski z obecnej sytuacji.

Przecież kanalia pisał że utopia rolnikow bo będzie modernizacja nabiorą krowiarze kredytów. On ustawę przepchnie o podatku hogana i podatku deszczowym

13 godzin temu, szaman1 napisał:

Dokładnie myślą  parobki  nakupią i będą półtora roku robić za free. Nie dajmy z siebie robić frajerów skarmić  paszy  wypychać resztę. Kukurydzę zebrać na ziarno i nara. Kto nabrał sprzętu musi niestety trzymać i koło się zazębia. Wszystko jest ustawione, mam rodzeństwo i kuzynostwo co na etacie zarabiają od 4 -7,5 na rękę, bądźmy szczerzy odliczając minimalne inwestycję to na  100 ha jak pracują 2 osoby i miały by się dzielić po 50 więcej nie zarobią. Postaw teraz takiego na maszynę to po godz marudzi że za ciężko. W tych czasach za pracę się nie płaci, więc po co się wysilać.

To co oni robią ze takie zarobki maja

3 godziny temu, komizmo napisał:

Niestety kolego nikogo to nie obchodzi

Może jeszcze ktoś kto ma duże wolnostanowiskowe obory to pociągnie trochę dłużej. Aż zrobią z niego przemysłowego kułaka. To jest niesamowite ale chyba faktycznie uda im się zaorać rolnictwo

Przecież już dawno widać jesteśmy kolonia amerykańska. Włącz tvp tam tylko usa oddano im koncesję na wydobywanie miedzi teraz to. Niedługo będziemy oficjalnie kolonia usa. Potem będzie prywatyzacja służby zdrowia i szkolnictwa i tylko bogaci będą się mogli leczyc

Opublikowano

Mamy do wyboru albo być kolanią usa, szwabów, kacapów albo kitajców... Sam nie wiem co gorsze. Jednak Braun ma rację że Polska to kondominium niemiecko-rosyjskie pod żydowskim zarządem powierniczym  ;)

Ardan chciał zlikwidować dopłaty do łąk dla tych co nie mają zwierząt. Miało być minimum 0.3 DJP na ha. No i co ? I gówno. Nie po to rolnicy z wiejskiej mają dzierżawy z kowru i pół Bieszczadów wykupionych żeby im teraz minister dotacje zabierał...

• Like 5
Opublikowano
6 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Ja głosowałem na nich bo nie było na kogo innego 🤷

Ja nie miałem na kogo więc nie poszedłem

Ale być może już wybory nie będą do niczego potrzebne. Jak na Białorusi

Opublikowano (edytowane)

A to nie było tak, że poszli ukraść księżyc, bo nie chcieli rodzicom pomagać na gospodarstwie? I jeszcze ostatni kawałek chleba im zwinęli na drogę? Czemu się dziwimy Kaczyńskiemu, jemu się po prostu młodość przypomina... 

Edytowane przez lusjan
  • Haha 3
Opublikowano
44 minuty temu, leszek1000 napisał:

Za to mamy oceniać polityków. Czy za to co robią w sejmie. Pis od lat udowodnił że rolnik jak dostanie kasę  to ma siedzieć cicho i milczeć. 

A którzy to dbali o rolników?  Rolnika od bardzo wielu lat każdy ma w d*pie, też myślałem że będzie inaczej za pisu ale powoli nadzieja umiera 

Opublikowano

Toc to popis zniszczył samoobrone a potem przemienił nie pasujących polityków. Za wielkie zagrożenie czuli. Wioska miała lidera a rolników było dużo i jeszcze miastowi mieli jakieś poszanowanie dla wsi. Dziś napuscili jadu. A to dopłaty a to krus a miliardy suszowego itp. Zrobiono z nas tak samo nie lubianą branżę jak górnicy 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v