Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zawsze myślałem, ze moja kuzynka jest dziwna - nigdy nawet nie spróbowała alkoholu pod żadną postacią, tak przynajmniej utrzymuje - bo zapach ją odrzuca

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Ale pesel żony trzeba wpisać nawet jak sam gospodarzysz, a żonaty jesteś

Jak zaznaczas że żonaty i prowadzisz wspólnie z żona to tak... A jak ze jesteś żonaty i samodzielnie prowadzisz to już nie.... Tak w agencji instruował gość co wydawał wniosek... 

Opublikowano

Tak odpady produkcji mięsa wołowego  i innych to pasza dla zwierząt futerkowych. Niemcy już dawno ryją aby przejąć ten rynek.rolnictwo i przetwórstwo to system naczyń połączonych. Destabilizowanie tego zawsze nam wyjdzie bokiem. Już zapomnieli o zakazie uboju rytualnego czy koronaswirus trzody zwanym asf bezobjawowym ,sankcje na Rosję itp. Niech nam dadzą żyć a popyt i podaż wyreguluje wszystko.

Opublikowano

Śmieszne są takie argumenty że ludzie futer nie noszą to po co fermy norek to jest biznes gałąź rolnictwa jak każda inna przynoszącą duże dochody dla budżetu państwa z tego co czytałem druga sprawa że ludzie poinwestowali grube miliony w fermy a przyjdzie taki Pan prezesik co pojęcia nie ma co to jest ciężka praca izakaze jednemu i drugiemu hodowli wg ekologów rośliny też cierpią więc może lepiej nie zadawajmy im bulu i niesiejmy i nie zbierajmu niech to zrobi za nas niemiec czy Duńczyk 

• Like 4
Opublikowano
12 minut temu, Bananek napisał:

dobrze wiedzieć. dwie wersje wypelnie.

że niby zrobisz tak?

wersja nr 1 (pokażesz ją dla żony) - pozostaję w związku małżeńskim i razem prowadzimy działalność we wskazanym zakresie,

wersja nr2 (złożysz do ARIMR) - pozostaję w związku małżeńskim i samodzielnie prowadzę działalność we wskazanym zakresie

Opublikowano
54 minuty temu, thefarmer napisał:

Śmieszne są takie argumenty że ludzie futer nie noszą to po co fermy norek to jest biznes gałąź rolnictwa jak każda inna przynoszącą duże dochody dla budżetu państwa z tego co czytałem druga sprawa że ludzie poinwestowali grube miliony w fermy a przyjdzie taki Pan prezesik co pojęcia nie ma co to jest ciężka praca izakaze jednemu i drugiemu hodowli wg ekologów rośliny też cierpią więc może lepiej nie zadawajmy im bulu i niesiejmy i nie zbierajmu niech to zrobi za nas niemiec czy Duńczyk 

Poco  takie herezje  głosisz  do puki  PiS  rządzi  nikt  żadnego  zakazu  hodowli  zwierząt futerkowych  czy   zakazu  uboju  rytualnego  nie  wprowadzi.  Zapewniam cie  w 100%.

Mój    wniosek covidowy   już  leży  wypełniony  w ARIMR    :P  

Opublikowano

To niech zrobią jakieś warunki, jak można całe życie w klace siedzieć. Moje krowy teraz na łące leżą i czują wiatr we włosach 🤣. Jestem za tym aby w każdej oborze krowa mogła chociaż 2 miesiące po łące lub wybiegu pochodzić. Buduję się obora która będzie na luzie. Czyli poprawie dobrostan. Kiedyś przyjechała epika po krowę. Krowa się chciała wejść to po kościach ją bili metalową rurką. Miały być kamery na samochodach i nic nie zrobili. Jak znowu zrobią reportach to się każdy osra ze strachu . 

Jak coś zakażą, to wprowadzenie tego potrwa kilka lat. 

Opublikowano (edytowane)

To trza było mu powiedzieć żeby wy***rdalal z podwórka albo zabrać rurkę i takiemu idiocie doj....

Ciekawe co by powiedzial jakby poczuł na własnej d*pie

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Byłem w szoku. Spytałem się czy nie mają prądu do poganiania. Nie, bo nie wolno 🤣

No dobra to gdzie ja mogę się poskarżyć jak mnie krowa brudnym ogonem uderzyła. Albo jałówka chciała zgwałcić skacząc na moje plecy. 

😂

Są jeszcze prawa białych ludzi, w tym świecie .

Druga kwestia kto obejrzał ten film i jakie ma zdanie na ten temat. Bo pisanie bez wgłębienia w temat nie ma sensu. 

Opublikowano
38 minut temu, Denwer napisał:

Poco  takie herezje  głosisz  do puki  PiS  rządzi  nikt  żadnego  zakazu  hodowli  zwierząt futerkowych  czy   zakazu  uboju  rytualnego  nie  wprowadzi.  Zapewniam cie  w 100%.

Mój    wniosek covidowy   już  leży  wypełniony  w ARIMR    :P  

Trzymam za słowo

zrzut ekranu zrobiony

• Like 2
  • Thanks 2
  • Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, mikic360 napisał:

sprzedane 3 jałówki LMxBD, 624kg-8.30/kg; 676kg-8.35/kg; 724kg-8.40/kg; wagi i ceny brutto, okarmienie 6%, odbiorca Agrikor. Lubelskie, powiat bialski

Pierwszy raz tam sprzedawałeś? Jak u nich z wagą i płatnością?

Opublikowano
debrzyna napisał:

2 godziny temu, Denwer napisał:

Wchodzisz w zakład ? Juz maja gotowy projekt 

https://tvn24.pl/polska/jaroslaw-kaczynski-o-ochronie-zwierzat-mamy-gotowy-projekt-ustawy-4686473

za chwilę będzie o tym w panoramie na tvp2

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Trzymam za słowo

zrzut ekranu zrobiony

Trzymaj trzymaj   tak jak parę  lat  temu  pisałem  że  nie  wprowadzą  tak  teraz  podtrzymuje. 

Opublikowano

A dam dla tych z polin spec ustawa i wyjątek jest wpisany. A łańcuchy z moich byków niech oni odcinają z tej grupy obrońców pt podatki i składki i przez tydzień niech pokażą jak się obchodzić z bykami na luzie. 

Opublikowano
2 godziny temu, leszek1000 napisał:

Pan Kaczyński kocha zwierzęta, ma podobno kota. 

A jak wiadomo, kot trochę podobny do norki. 

Ale do byka to troche mało podobny

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Dodaj nową pozycję...
v